Ga naar de inhoud
" "
De Red Flames hadden geen kind aan Albanië.

Red Flames kennen geen genade met Albanië, Wullaert pikt goaltje mee in 100e interland

 di 21 september 2021 22:25
WK-kwalificatie vrouwen: Red Flames - Albanie

De Belgische voetbalvrouwen hebben hun 2e match in de WK-voorronde wel kunnen winnen. Albanië kon niet veel weerstand bieden aan de Flames en konden in het slotkwartier een zware afstraffing niet vermijden.

Scoreverloop

6' Cayman 1-0
26' De Caigny 2-0
50' De Caigny 3-0
77' Blom 4-0
78' Blom 5-0
81' Wullaert 6-0
85' Blom 7-0

Albanië is speelbal van de Red Flames

Het gelijkspel tegen Polen op de openingsspeeldag was ietwat ontgoochelend, tegen Albanië werd dan ook niets minder dan een overwinning geëist, liefst met overtuigende cijfers.

 

Vreemd genoeg was Albanië niet naar Brussel gekomen om zich in te graven, maar hun hoge defensie rammelde in de eerste helft meermaals. De Belgen konden er een paar keer goed doorglippen, maar hadden ook de lijnrechter niet altijd mee.

 

De jonge Teulings was voor de rust een opvallende smaakmaker bij de Flames, de goals kwamen van Cayman en De Caigny.

 

Tessa Wullaert, die voor de aftrap nog werd gehuldigd voor haar 100e interland, was vooral nuttig als aangeefster, maar kon bij de 6-0 toch ook een doelpuntje meepikken.

 

Dat was midden in een dol kwartier, waarin Albanië helemaal door de hoeven zakte. De fris ingevallen Blom kon zo in een mum van tijd een hattrick maken.

 

De 7-0-zege is in ieder geval een opsteker voor het 2e luik van de WK-voorronde, waarin een thuismatch tegen Kosovo een opwarmertje moet zijn voor de nu al cruciale match in Noorwegen.

Wullaert
Tessa Wullaert werd voor de aftrap in de bloemetjes gezet voor haar 100e interland.

Tessa Wullaert: "Mogen blij zijn, maar voetjes op de grond"

Ives Serneels: "Manier waarop we winnen, mocht gezien worden"

Hattrickheldin Jassina Blom: "Een mooie avond"

Fase per fase

22:23

EINDE: Red Flames winnen overtuigend

De Belgische vrouwen móesten winnen tegen Albanië, maar ze doen dat ook met overtuigende cijfers. In het laatste kwartier zakte het Albanese kaartenhuisje helemaal in elkaar.

22:21

Blom heeft zin in meer. We zitten al in de toegevoegde tijd als ze de hele linkerflank kan afdweilen en dan met haar linker kan uithalen. Ze ziet haar 4e treffer van de avond op de paal uiteenspatten.

22:14

85' Blom 7-0

In een mum van tijd heeft invalster Jassina Blom haar hattrick al te pakken. Met een harde knal laat ze de Albanese doelvrouw een 7e keer vissen.

  

22:13

7-0 afgekeurd

Cayman denkt op een warrige fase na een hoekschop de 7-0 te scoren, maar deze keer wordt ze wel terecht afgevlagd voor buitenspel.

22:10

81' Wullaert 6-0

Iemand heeft plots de kraan opengezet bij Albanië. Het zijn de 5 minuten van Blom, die deze keer aangeefster is van Tessa Wullaert. Zo komt ze in haar 100e interland toch op het scorebord.

22:08

78' Blom 5-0

Nauwelijks een minuut na haar eerste goal treft Jassina Blom opnieuw raak. De pas ingevallen Wijnants zet vanaf rechts hoog voor. De kopbal van Blom lijkt haalbaar voor de doelvrouw, maar die moet zich toch gewonnen geven.

22:06

77' Blom 4-0

De invalsters hebben dan toch impact op de match. Vanaf links gooit Iliano een voorzet voor doel, maar die waait er bijna aan de 2e paal in. De bal wordt toch nog afgeslagen, maar in de rebound haalt Blom toch de trekker over.

22:03

Wie gehoopt had dat de doelpunten in de tweede helft wel uit de lucht zouden komen vallen, komt bedrogen uit. Wullaert kan haar spitszuster De Caigny toch nog eens in het straatje sturen, maar ze wordt net genoeg gehinderd om haar het schieten te beletten.

22:01

Jarne Teulings was sterk aan de match begonnen, maar het kaarsje van de jonge Flame was al een tijdje uit. Jassina Blom is haar vervangster.

21:52

Vers bloed

Deze match kon wel een opkikkertje gebruiken en Serneels hoopt dat dat van het duo Iliano en Vanhaevermaet zal komen. Zij komen Philtjens en Onzia aflossen.

21:50

De gretigheid bij de Red Flames is een beetje weg. Albanië was de voorbije minuten bijna de evenknie van de Belgen.

21:46

Odeurs houdt de nul

Albanië verpest bijna de clean sheet van doelvrouw Odeurs, maar die zweeft knap een afstandsschot uit haar kooi.

21:43

De Belgen blijven hun beproefde recept serveren, met steeds voorzetten vanaf de flanken waar dan zoveel mogelijk speelster op afstormen. Voorlopig heeft Albanië hier nog geen antwoord op gevonden.

21:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21:39

50' De Caigny 3-0

Heerlijke aanval van de Belgen, die de Albanezen op links helemaal uit verband spelen. Wullaert duikt goed de diepte in en biedt De Caigny een 2e doelpunt aan. Een 2e assist ook voor de "eeuwling".

21:38

Het spelbeeld is niet veranderd in de 2e helft, al lijkt het er toch op dat Albanië iets compacter gaan spelen is. Ze weten ook dat het anders een zwaar verdict kan worden.

21:33

Wissel bij België

Veel aanleiding was er niet, maar Ives Serneels brengt met Chloé Vande Velde wel een verse kracht in. Davinia Vanmechelen wordt eruit gehaald.

21:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.