Messi bij voorstelling: "Mijn doel is om weer de Champions League te winnen"

Lionel Messi is definitief een speler van Paris Saint-Germain. Onder massale belangstelling van pers en publiek werd hij voorgesteld in de Franse hoofdstad. "Ik kom hier om het beste van mezelf te geven, met meer enthousiasme dan ooit."

Lionel Messi is voorgesteld bij PSG: "Droom is om nog eens de CL te winnen"

"Het is een historische dag voor de club en voor de voetbalwereld", stak PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van wal op de druk bijgewoonde persconferentie. "We hebben hier iemand die veel trofeeën heeft gewonnen en ik ben er zeker van dat hij hier ook trofeeën zal pakken."

 

Lionel Messi knikte eens instemmend aan de zijde van zijn nieuwe voorzitter. "Iedereen weet dat mijn afscheid bij Barcelona heel moeilijk was. Maar eenmaal hier aangekomen, heb ik veel enthousiasme. Ik geniet van mijn aankomst met mijn familie. Nu wil ik echt trainen en de staf en mijn ploegmaats ontmoeten."

Ik geniet van mijn aankomst met mijn familie.

Lionel Messi

Messi: "Ik wil titels blijven winnen"

"PSG is een ambitieuze club en we zijn bereid om er voor te vechten", ging Messi verder. "Ik wil titels blijven winnen, daarom kom ik ook naar deze club. Ik bedank de Parijzenaars voor de ontvangst. Het was te gek."

 

"Ik weet niet wanneer ik zal debuteren. Gisteren zag ik Pochettino en de technische staf. Ik wil zo snel mogelijk spelen, maar kan er nog geen datum op plakken."

 

Het grote doel van PSG is nu uiteraard de Champions League winnen. "Ik kom om te helpen. Om te proberen het beste van mezelf te geven met meer enthousiasme dan ooit. Mijn doel is om weer een Champions League te winnen en ik ben op de ideale plek om dat te kunnen bereiken."

Mijn doel is om weer een Champions League te winnen en ik ben op de ideale plek om dat te kunnen bereiken.

Lionel Messi

"Ik zal de Barça-fans altijd dankbaar zijn"

Wat als PSG straks tegen zijn Barcelona zou spelen? "Ik zal de Barça-fans altijd dankbaar zijn. Dat is mijn thuis. Ze wisten dat ik naar een sterk team zou gaan. Ik weet niet of we het tegen elkaar zullen opnemen."

 

"Als het wel gebeurt, dan zal het aan de ene kant leuk zijn om terug naar Barcelona te komen. Aan de andere kant zal het vreemd zijn om met een ander shirt thuis te spelen."

 

Nasser Al-Khelaïfi kreeg ook nog een vraag over Kylian Mbappé. Blijft hij bij PSG? "Kylian is een Parijzenaar. Hij is heel competitief en heeft een winnaarsmentaliteit. Hij wou een competitieve ploeg en die is er nu. Hij heeft geen excuses meer."

Olivier De Wilde in Parijs: "De mensen geloven nog steeds niet dat hij naar hier is gekomen"

De transfer van Lionel Messi naar PSG

spinner
 1. 11 uur 45.
 2. 11 uur 44. Einde persconferentie. Zo zit de persconferentie erop. Messi poseert nog samen met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi met zijn gloednieuwe shirt. .
 3. 11 uur 43. Messi: “Mijn vrienden in de ploeg zullen me helpen om me snel aan te passen”.

  Messi: “Mijn vrienden in de ploeg zullen me helpen om me snel aan te passen”

 4. 11 uur 41. Messi: "Het is een nieuwe ervaring, maar ik ben er klaar voor. Mijn vrienden in de kleedkamer zullen me helpen om eraan te wennen. We zijn in een ongelooflijke stad en zullen er ook van genieten. We zijn gelukkig en rustig." .
 5. 11 uur 41. PSG-voorzitter: “Iedereen zal nu PSG willen zien spelen”.

  PSG-voorzitter: “Iedereen zal nu PSG willen zien spelen”

 6. 11 uur 40. Al-Khelaïfi: "Kylian Mbappé is competitief. Hij heeft publiekelijk al gezegd dat hij een competitieve ploeg wil en die is er nu. Hij heeft geen excuses meer."  .
 7. 11 uur 40. PSG-voorzitter: “Financial Fair-Play? Zouden Messi niet gehaald hebben mocht het ons in de problemen brengen”.

  PSG-voorzitter: “Financial Fair-Play? Zouden Messi niet gehaald hebben mocht het ons in de problemen brengen”

 8. 11 uur 38. Messi: "Natuurlijk is er veel veranderd sinds het begin van mijn carrière. Ik heb meer ervaring. Goed of slecht, als speler of als persoon. Maar ik heb hetzelfde enthousiasme die ik als kind had: ik hou van spelen en winnen. Ik zal alles geven om dat te doen." .
 9. 11 uur 38. Messi: “Als we Barcelona treffen in de CL? Zou raar zijn om naar daar te trekken in een ander shirt”.

  Messi: “Als we Barcelona treffen in de CL? Zou raar zijn om naar daar te trekken in een ander shirt”

 10. 11 uur 37. Al-Khelaïfi: "We zijn altijd duidelijk geweest. Vanaf de eerste dag zeggen we dat we de Financial Fair Play volgen. We zullen de regels altijd blijven volgen." .
 11. 11 uur 36. Messi: “Ik heb vrienden die hier spelen, dus ik volgde PSG wel”.

  Messi: “Ik heb vrienden die hier spelen, dus ik volgde PSG wel”

 12. 11 uur 35. Messi: “Mijn droom is om nog eens de CL-trofee in de lucht te steken”.

  Messi: “Mijn droom is om nog eens de CL-trofee in de lucht te steken”

 13. 11 uur 34. Messi: "Ik zal de Barça-fans altijd dankbaar zijn. Dat is mijn thuis. Ze wisten dat ik naar een sterk team zou gaan. Ik weet niet of we het tegen elkaar zullen opnemen. Als het wel gebeurt dan zal het aan de ene kant leuk zijn om terug naar Barcelona te komen. Aan de andere kant zal het vreemd zijn om met een ander shirt thuis te spelen." .
 14. 11 uur 33. De Franse competitie is de voorbije jaren enorm gegroeid. Lionel Messi.
 15. 11 uur 32. Messi: "De Franse competitie is de voorbije jaren enorm gegroeid. Het is competitiever geworden. Na zo lang op 1 plek te zijn, zal ik nieuwe tegenstanders hebben." .
 16. 11 uur 31. Messi: "Het is duidelijk dat ik veel vrienden en kennissen heb in de kleedkamer. Neymar, Di Maria, Paredes, ... Ook daarom heb ik gekozen om naar hier te komen." .
 17. 11 uur 30.
 18. 11 uur 29. PSG-voorzitter: “Mbappé? Iedereen kent zijn toekomst: hij is een speler van PSG”.

  PSG-voorzitter: “Mbappé? Iedereen kent zijn toekomst: hij is een speler van PSG”

 19. 11 uur 28. Messi: "Ik kom om te helpen. Om te proberen het beste te geven met meer enthousiasme dan ooit. Mijn doel is om weer een Champions League te winnen en ik ben op de ideale plek om dat te kunnen bereiken." .
 20. 11 uur 27. Messi: “Bericht kwam nog maar net uit Barcelona dat ik wegging, en de mensen stonden hier al buiten te wachten”.

  Messi: “Bericht kwam nog maar net uit Barcelona dat ik wegging, en de mensen stonden hier al buiten te wachten”