Lionel Messi in tranen: "Ik had nooit gedacht dat ik Barcelona zou verlaten"

  Lionel Messi (34) heeft op een emotionele persconferentie afscheid genomen van FC Barcelona. De Argentijnse voetbalvedette benadrukte veelvuldig dat hij zijn grote liefde niet wilde verlaten. Over zijn toekomst bleef hij vaag, maar PSG is "een optie", zo gaf Messi aan.

  Het was een zichtbaar geëmotioneerde Lionel Messi die op het middaguur de zaal binnenstapte. De Argentijn kreeg een zakdoek toegestopt van zijn echtgenote en begon met een krop in de keel aan zijn afscheidsrede.

   

  “Ik heb de voorbije dagen veel nagedacht over wat ik kan of moet zeggen”, opende Messi. “Dit is echt moeilijk voor mij na zoveel jaren.”

   

  “Ik heb hier mijn hele leven gespeeld en ik ben hier niet klaar voor. Na de nonsens van vorig jaar wist ik wat ik zou zeggen, nu is het anders."

   

  "Mijn familie en ik waren ervan overtuigd dat we hier, in onze thuis, zouden blijven. Het was hier geweldig, maar ik moet nu afscheid nemen.”

   

  Messi doet na 21 jaar de deur dicht. “Ik wil iedereen bedanken, ploegmaats en alle mensen van de club. Ik ben hier gegroeid en ik ben hier de persoon geworden die ik vandaag ben.”

   

  “Ik heb alles gegeven voor deze club en dit shirt, van de eerste tot de laatste dag. Ik wil hier ooit terugkeren, in welke rol dan ook."

   

  "Ik heb hier nooit rekening mee gehouden, met dit afscheid. Ik heb dit niet kunnen doen met fans in het stadion, maar het zij zo.”

   

  Waarna Messi nog eens getrakteerd werd op een staande ovatie en in tranen uitbarstte. 

  Ooit wil ik terugkeren naar deze club, in welke rol dan ook.

  Lionel Messi

  De toekomst van Messi? "PSG is een optie, maar er is nog niets afgerond"

  Bij de vragenronde van de internationale media bevestigde Messi nog eens dat hij wel wilde blijven, maar niet kon door de (financiële) regels van La Liga.  

   

  "Ik heb er alles aan gedaan om hier te blijven spelen. Dat wilde ik ook. Vorig jaar wilde ik dat niet en dat heb ik toen gezegd. Nu wilde ik wel, maar kon ik niet." 

   

  Ook zijn toekomst kwam uiteraard snel ter sprake. "PSG is een optie, ja. Momenteel is er nog niets afgerond." 

   

  "Nadat onze breuk geopenbaard werd, heb ik veel telefoons gekregen. Maar we zijn nog altijd aan het overleggen. De vakantiefoto met Neymar en co? Puur toeval."


  "Ik ben echt triestig, want ik wou deze club niet verlaten", benadrukte Messi veelvuldig. "Mijn contract was in orde, maar op het laatste moment vernam ik dat het niet mogelijk was door een probleem met La Liga." 

   

  Camp Nou moet voort zonder zijn boegbeeld. "Maar een club is meer dan 1 speler. De fans zullen na verloop van tijd wel wennen aan het feit dat ik hier niet meer speel." 

   

  Messi gaf aan dat hij nog in "een verwerkingsproces" zit, maar wil nog schitteren in het vervolg van zijn carrière. "Ik zal blijven vechten om titels en trofeeën te winnen. Dat zal altijd zo blijven."

  Huilende Lionel Messi neemt afscheid van Barcelona op een persconferentie

  PSG? We zijn nog altijd aan het overleggen.

  Lionel Messi

  Messi barst in tranen uit:

  De indrukwekkende staande ovatie voor Messi:

  persconferentie Lionel Messi over vertrek bij FC Barcelona

  1. 12 uur 43. Einde. Lionel Messi heeft zijn laatste vraag beantwoord. Een menigte fans staat buiten te wachten om het Barça-icoon te vereeuwigen op een foto. .
  2. 12 uur 38. "Leugen dat Laporta vroeg om 30% loonsvermindering". Was er een mogelijkheid om in te leveren? "Ik had mijn loon in mijn contract al laten verlagen met 50 procent. Barcelona heeft daarna niets anders meer gevraagd." "Het nieuws dat (voorzitter) Laporta me donderdag gevraagd heeft om een loonsvermindering van 30 procent is fake. Dat is een leugen." .
  3. 12 uur 30. "Ik wil trofeeën winnen". Messi wil niet uitbollen bij zijn nieuwe club. "De laatste jaren van mijn carrière zal ik blijven vechten om titels en trofeeën. Ik wil altijd winnen en dat zal zo blijven." .
  4. 12 uur 30. Ik probeer het nog allemaal te verwerken. Lionel Messi.
  5. 12 uur 26. "Mijn contract was geregeld". Tot enkele dagen geleden had Messi nooit durven in te beelden dat hij Barcelona dit seizoen zou moeten verlaten. "Mijn contract was in orde. Maar op het laatste moment hoorde ik dat het niet mogelijk was door een probleem met La Liga." .
  6. 12 uur 23. "Fans zullen eraan wennen". Messi zal een enorme leegte achterlaten op Camp Nou. "Maar een club is meer dan 1 speler. De fans zullen na verloop van tijd wel wennen aan het feit dat ik niet meer bij hun club speel." .
  7. 12 uur 22. Ik ben echt triestig, want ik wou deze club niet verlaten. Lionel Messi.
  8. 12 uur 18. Messi: "PSG is een mogelijkheid". Een journalist vraagt Messi op de man af of hij naar PSG trekt. "Dat is een mogelijkheid, maar ik heb nog nergens iets getekend. We bekijken de opties." .
  9. 12 uur 17. Mijn mooiste moment bij FC Barcelona? Mijn debuut, het was de start van alles. Lionel Messi.
  10. 12 uur 15. Messi wil ooit terugkeren. "Ik hoop dat ik op een bepaald moment kan terugkeren naar deze club, in wat voor rol dat ook is. Ik wil er dan mijn steentje toe bijdragen zodat Barcelona een van de beste ploegen ter wereld blijft", zegt Messi. .
  11. 12 uur 13. Staande ovatie voor Messi. Na zijn emotionele woorden krijgt Messi een minutenlang applaus van de aanwezigen. Het clubicoon grijpt naar zijn zakdoek om zijn tranen te drogen. .
  12. 12 uur 11. Ik verlaat de club zonder dat ik de fans het voorbije anderhalf jaar heb kunnen zien. Maar het kan niet anders. Lionel Messi.
  13. 12 uur 08. Met een schorre stem blikt Messi terug op zijn avontuur bij Barcelona: "Camp Nou was mijn thuis. Ik ben heel dankbaar voor alle mooie dingen die ik hier heb meegemaakt." .
  14. 12 uur 07. Mijn familie en ik waren ervan overtuigd dat ik hier in Camp Nou zou blijven. Lionel Messi.
  15. 12 uur 06. Messi met tranen in de ogen. Een duidelijk geëmotioneerde Messi begeeft zich naar de micro. Ook zijn aanwezige ex-ploegmaten kunnen het niet droog houden. .
  16. 12 uur 03. Barça-coach Koeman en heel wat ex-ploegmaten van Messi wonen de persbabbel bij. De Argentijn is zo stilaan klaar om het woord te nemen. .
  17. 11 uur 48. De mensen stromen toe in de schaduw van Camp Nou. Met hun gsm in de hand staan ze klaar om een plaatje te maken van hun topschutter aller tijden. .