Ga naar de inhoud

DUIVELSBLOG: Courtois speelt padel, De Bruyne herenigd met zijn Michèle

Het land is ontwaakt met een voetbalkater. In de nacht na de uitschakeling kwamen de  Rode Duivels aan in Tubeke en trokken ze meteen huiswaarts. De geplande persconferentie met de bondscoach ging niet door.

Fase per fase

 1. Kevin De Bruyne en zijn vrouw in Amsterdam. 20 uur 55.
 2. 18 uur 17. Eddy Snelders: "Klein om geen persconferentie te geven". Normaal gezien had de bondscoach vanavond tekst en uitleg moeten geven, maar de persconferentie is afgeblazen. Onze analist Eddy Snelders toont geen begrip. "Een enorme fout en redelijk klein", vindt de voormalige assistent-bondscoach. "Een bondscoach is de pers en vooral de supporters toch een verklaring verschuldigd? Dit is een vlucht vooruit en dat past niet bij een topcoach." .
 3. 18 uur 14. Geen cola, maar water voor Eddy Snelders.

  Geen cola, maar water voor Eddy Snelders

 4. 17 uur 35. Bijna het hele toernooi hebben de Belgen niet op niveau gespeeld, ondermaats zelfs. Oud-international Franky Van der Elst in onze studio.
 5. 17 uur 26.
 6. Thibaut Courtois verteert de EK-uitschakeling met een spelletje padel in Alken. 16 uur 22.
 7. 15 uur 20.
 8. 13 uur 18. Van Gucht: "De Belgen werden simpelweg overklast op vele vlakken".

  Van Gucht: "De Belgen werden simpelweg overklast op vele vlakken"

 9. 13 uur 16. De spelers zijn verdwenen als dieven in de nacht. Ook de persconferentie werd afgelast. Martinez wil dat het stof eerst gaat liggen en de Duivels even kunnen herbronnen. Ruben Van Gucht.
 10. 13 uur 14. Er zijn natuurlijk positieve punten: het is de 4e keer op rij dat de Duivels bij de laatste 8 op een groot toernooi zitten. Dat heeft geen enkele generatie hen voorgedaan. Ruben Van Gucht.
 11. 13 uur 10. De Rode Duivels zijn overklast op verschillende vlakken. De Italianen hebben 6 km meer gelopen, 100 gelukte passes meer en recupereerden meer ballen, dat zegt toch al iets. Ruben Van Gucht.
 12. 11 uur 38. De Instagram take-over van Courtois:.

  De Instagram take-over van Courtois:

 13. 11 uur 34. Valérie Courtois deelt spanning in het stadion. Valérie Courtois, gewezen Yellow Tiger en zus van onze nationale nummer 1, deelt op het Instagramverhaal van haar broer hoe ze de match beleefde. Ze blijkt een vurige supporter, die het niet heeft voor "de truken van de foor" bij de Italianen. Bekijk in de video hoe de supporters omgingen met de spanning in de Allianz Arena. .
 14. 11 uur 30.
 15. 10 uur 38. Italië steekt Spinazzola hart onder de riem. Op het vliegtuig richting Rome heeft de Italiaanse selectie Spinazzola een hart onder de riem gestoken. De linksachter moest het veld verlaten met een achillespeesblessure. Zijn ploegmaats waren hem na de overwinning niet vergeten en scandeerden zijn naam. .