Ga naar de inhoud

De Duivelse dag: reis naar Rusland waar Vanaken mag rekenen op plek bij de 23

 zo 20 juni 2021 21:52

De Rode Duivels sluiten morgen de groepsfase van het EK af met een match in Rusland tegen de Finnen. En dus moest er vandaag weer gevlogen worden. Eerst trainden de Belgen nog in Tubeke. Eden Hazard en Roberto Martinez spraken met de pers. Herbeleef de dag hier.

Fase per fase

21:59

Morgen matchdag

Zo, weer een dag voorbij in het kamp van de Duivels. Morgen wordt er nog eens gevoetbald. Om 21 uur gaat de bal aan het rollen in Rusland. Tot dan.

21:46

Rode duivels gaan voor 9 op 9 tegen gemotiveerde Finnen

21:04

Eden Hazard en Michy Batshuayi doden de tijd op deze manier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:11

De reis van de Rode Duivels naar Rusland

20:00

Hazard: "Misschien nog niet klaar om 90 minuten te spelen"

19:25

Martinez: "Dit EK toont ons dat het niet eenvoudig is om matchen te winnen als je geen 100% bent"

19:23

De persconferentie is voorbij. Nu gaat de blik van de hele nationale ploeg definitief richting de aftrap, morgen om 21 uur.


Wat onthouden we? Dat Hans Vanaken morgen niet in de tribune zal zitten. En dat Thibaut Courtois hoe dan ook start. Over Jeremy Doku of Romelu Lukaku bleef de bondscoach mysterieus.

19:15

"Vanaken zit morgen zeker bij de 23"

"Of ik iedereen wil laten spelen? Ja", vertelt Martinez. "Iedereen werkt er hard voor. Natuurlijk willen we vooral matchen winnen, maar als het mogelijk is, willen we dat doen."


"Hans Vanaken? Ik heb met hem gesproken. Het gaat meer over posities en op zijn positie zijn er veel opties. Maar dit is geen persoonlijk oordeel over hem. Morgen zit hij zeker bij de 23."


"De doelmannen? Dat is vaak moeilijker om te roteren. Courtois zal morgen starten. Maar Mignolet en Sels werken hard op training en zij verdienen het eigenlijk ook om te spelen."

19:12

Jeremy Doku? Hij werkt hard en hij heeft de juiste vorm te pakken. Je zou niet zeggen dat hij nog zo jong is. Of hij zal starten of niet, dat verklap ik niet.

Roberto Martinez
19:06

"Romelu Lukaku wil elke match spelen. Ik heb nog niet beslist of hij speelt of niet. Dat zal morgenvroeg gebeuren."

19:06

We zullen zeker wissels doorvoeren. De matchen volgen elkaar snel op. En we willen iedereen bij het toernooi betrekken.

Roberto Martinez
19:05

Eden Hazard mag zich gaan ontspannen. Het is nu aan Roberto Martinez.

19:01

"We zijn sterker als iedereen fit is", dat is logisch. "Favoriet? Als iedereen in vorm is, misschien wel. Maar op een toernooi kan er veel gebeuren."


Wanneer is dit toernooi geslaagd voor Eden Hazard? "Als ik goed speel, als ik de ploeg kan helpen met goals, ... Maar als ik heel goed speel en we verliezen in de halve finales, dan is het geen goed toernooi."

18:59

Of ik mijn broer mis? Ik heb hem al drie weken elke dag gezien en nu maar een dag niet. Dus neen.

Eden Hazard
18:56

De journalisten hebben veel vragen voor Eden Hazard over Real Madrid, maar dat heeft de persverantwoordelijke niet zo graag.

18:52

Hazard: "Ik word misschien nooit meer dezelfde speler"

"Ik zal misschien nooit meer dezelfde speler worden als 10 jaar geleden, maar daar moet ik me bij neerleggen", vertelt Eden Hazard. "Maar aan mijn kwaliteiten heb ik nooit getwijfeld. Ik zal slimmer moeten worden in mijn spel en oplossingen moeten zoeken."


Voelt hij zich beter bij de Duivels dan in Spanje? "De druk bij Real Madrid is heel groot, maar hier ook. Maar ik probeer dat niet mee te nemen op het terrein."

18:51

Ik ben misschien nog niet klaar voor 90 minuten. Ik ga proberen om zo lang mogelijk te spelen. We zullen zien.

Eden Hazard