Ga naar de inhoud
Sergio Busquets sluit opnieuw aan na negatieve test en isolatie.
Europees Kampioenschap
speeldag 3

EK-nieuws: Busquets sluit weer aan bij de Spaanse selectie

 vr 18 juni 2021 12:19

Op het Europees kampioenschap zijn we toe aan dag 8. Volg al het nieuws over het voetbalfeest in deze blog.

UEFA Euro 2020 - dag 8

18:06

Na de treffer van Poulsen: de snelste goals ooit op het EK

17:22

Knappe reddingen in Zweden - Slovakije

15:23

Auwch! Op EK voetbal blijven edele delen niet gespaard

12:35

Chiellini mist laatste groepswedstrijd Italië

De kapitein van de Italiaanse nationale ploeg, Giorgio Chiellini, viel in de gewonnen match tegen Zwitserland (3-0) geblesseerd uit. In de eerste helft trof de Italiaan bijna raak, maar niet veel later moest de kapitein het veld verlaten. Francesco Acerbi was zijn vervanger.


Chiellini bleek last te hebben aan zijn hamstrings. Na een grondige medische controle blijkt dat de Italiaan meer dan waarschijnlijk pas in de achtste finales opnieuw inzetbaar zal zijn. De kapitein mist dus de laatste groepswedstrijd van de Italianen. 


Italië is na twee gewonnen wedstrijden nu al zeker van een plaats in de volgende ronde.

12:23

Busquets sluit weer aan bij de Spaanse nationale ploeg

Spanje kan opnieuw beroep doen op zijn verdedigende middenvelder Sergio Busquets. De Spanjaard testte op 6 juni positief op het coronavirus en moest hierdoor de Spaanse selectie even verlaten. Hij ging sindsdien in isolatie. Gisteren testte Busquets negatief en zo mag hij dus opnieuw aansluiten voor de wedstrijd tegen Polen van morgen. Of hij gaat spelen is nog maar de vraag, want de Spanjaard kon door zijn isolatie niet voldoende trainen. 


Spanje speelde in hun eerste wedstrijd 0-0 gelijk tegen Zweden. De vervanger van de ervaren Busquets was toen Rodri Hernandez. De kapiteinsband nam Jordi Alba in ontvangst gedurende zijn afwezigheid.


Aan het begin van het EK zat de schrik er goed in bij de Spanjaarden. Uit vrees voor een echte uitbraak van het virus binnen de ploeg, riep trainer Luis Enrique een parallelle ploeg op om in aparte bubbels te kunnen trainen. Even was er sprake om Busquets thuis te laten, maar trainer Enrique besloot om toch op hem te wachten. 

12:20
12:11

Moskou sluit fanzone na verhoogde besmettingen

In Rusland gaan de coronacijfers opnieuw de verkeerde richting uit. Hierdoor besloot de burgemeester van Moskou om alle evenementen met meer dan 1000 personen te verbieden. Ook de fanzone voor het EK in Moskou gaat voor onbepaalde duur dicht. 


Daarnaast blijven ook de restaurants in winkelcentra, de zoo en de speeltuinen in openlucht dicht tot 29 juni. Cafés en restaurants sluiten om 23u en mogen pas opnieuw openen om 6u 's ochtends.


Rusland organiseert in totaal 7 wedstrijden op dit EK. De wedstrijden vinden allemaal plaats in Sint-Petersburg.