EK kort: Ronaldo is "gemotiveerder dan ooit", Thelin stand-by bij Zweden

  Een blessure bij een topfavoriet? Of een straffe quote op de persconferentie van een outsider? Al het nieuws over het EK voetbal vindt u vanaf nu dagelijks in onze EK kort.

  Fase per fase

  1. 19 uur 32. Een nieuwe trend? Toppers trekken het broekje wel heel hoog op.

   Een nieuwe trend? Toppers trekken het broekje wel heel hoog op

  2. 17 uur 32. Spelers van Wales in actie op training, of was het de dansles?

   Spelers van Wales in actie op training, of was het de dansles?

  3. 16 uur 49. Zweden creëert 6-koppige reserveploeg met Thelin. Door de coronabesmettingen van Dejan Kusulevski en Mattias Svanberg heeft De Zweedse bondscoach een reserveploeg van 6 spelers opgeroepen. Zij trainen geïsoleerd van de basisploeg. Het gaat om Isaac Kiese Thelin (ex-Anderlecht en ex-Waasland-Beveren), Jesper Karlsson, Joakim Nilsson, Jacob Rinne, Mattias Johansson en Niclas Hult. Spanje, maandag de eerste tegenstander van Zweden, worstelt ook met het coronavirus en werkt met een reserveploeg van 17 spelers. .
  4. 16 uur 47. Ronaldo: "Ik sta op dit EK alsof het mijn 1e is". Cristiano Ronaldo begint met ongebreideld enthousiasme aan zijn vijfde EK voetbal. "Ik sta op dit EK alsof het mijn eerste is. Ik voel me net zo gemotiveerd of zelfs gemotiveerder dan in 2004, op mijn eerste EK", zegt de 36-jarige aanvoerder aan het Portugese tijdschrift "360". "We zijn de titelverdediger en we zijn opnieuw een van de kanshebbers op de trofee. Het heeft geen zin om titels te beloven of voorspellingen te doen. Wat ik wel kan beloven is dat we elke wedstrijd spelen met de intentie om te winnen." Het Portugese elftal komt dinsdag in Boedapest voor het eerst in actie tegen Hongarije, in groep F. 4 dagen later is Duitsland de tegenstander in München. De ploeg van Ronaldo neemt het op 23 juni op tegen wereldkampioen Frankrijk. "Dit zijn de tegenstanders waar we tegen moeten spelen. We respecteren elk team", zei Ronaldo, die samen met de Fransman Michel Platini topscorer is op het EK (9 doelpunten). "Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden." .
  5. 15 uur 53. Dzjoeba weet al hoe hij zijn goals tegen Denemarken en Finland gaat vieren.

   Dzjoeba weet al hoe hij zijn goals tegen Denemarken en Finland gaat vieren

  6. 15 uur 12. Duitsland mist Goretzka tegen Frankrijk. De Mannschaft begint zonder Leon Goretzka aan het EK. Door een spierblessure kan de middenvelder niet meespelen in de cruciale openingsmatch tegen Frankrijk. "Het is uitgesloten dat hij aan de aftrap komt", zegt sportief directeur Oliver Bierhoff. "Maar ik ben er zeker van dat hij nog een belangrijke rol zal spelen." .
  7. 15 uur 11. Maguire hervat groepstraining bij Engeland. Het lijkt de goede kant op te gaan met de enkelblessure van Harry Maguire. De centrale verdediger van Engeland trainde donderdag mee met de selectie in aanloop naar het eerste EK-treffen tegen Kroatië van zondag. De 28-jarige Maguire liep op 9 mei in het competitieduel van Manchester United tegen Aston Villa een blessure aan de ligamenten van de enkel op nadat Anwar El Ghazi hem ongelukkig raakte. De centrale verdediger kwam sindsdien niet meer in actie en miste onder meer de (verloren) finale van de Europa League tegen Villarreal. Bondscoach Gareth Southgate nam hem wel op in de selectie maar zei dat het een "bonus" zou zijn als Maguire op het EK zou aantreden. Tijdens de trainingsoefeningen die de pers donderdag mocht meepikken in het nationaal voetbalcentrum St George's Park leek hij alvast weinig hinder te ondervinden, al blijft er voor de match tegen Kroatië een groot vraagteken achter zijn naam. .
  8. 15 uur 10.
  9. 15 uur 09. De Russische coach kan ook nog aardig een balletje hoog houden.

   De Russische coach kan ook nog aardig een balletje hoog houden