EK Kort: Italiaanse premier wil finale weg uit Londen, Mount en Chilwell in isolatie

  Het is weer "Devil Time". Om 21.00u spelen de Rode Duivels tegen Finland hun laatste wedstrijd van de groepsfase. Ook Rusland en Denemarken vechten dan om een plaatsje in de volgende ronde.  Maar wat gebeurt er elders op het EK? Op deze pagina lijsten we het belangrijkste en interessantste nieuws op.

  UEFA Euro 2020 - dag 11

  1. 20 uur 08. Truitje van De Jong brengt jonge fan helemaal van de wijs.

   Truitje van De Jong brengt jonge fan helemaal van de wijs

  2. 19 uur 59. Chilwell en Mount in isolatie. De positieve coronatest van Billy Gilmour heeft ook gevolgen voor de Engelse selectie. Mason Mount en Ben Chilwell hadden voor, tijdens en/of na de match tegen Schotland nauw contact met hun ploegmaat bij Chelsea. De Engelse bond neemt geen risico en zondert de twee af van de selectie. De kans dat ze morgen tegen Tsjechië spelen is zo plots erg klein geworden. .
  3. 19 uur 31. Italiaanse premier wil finale van Londen naar Rome. Mario Draghi, de eerste minister van Italië, heeft zich uitgesproken tegen een finale op Wembley. "Ik zal er alles aan doen dat de finale niet in een land wordt georganiseerd waar de coronabesmettingen fel aan het stijgen zijn", verwijst hij naar de zorgwekkende cijfers in Engeland. Draghi schuift voorzichtig Rome als alternatief naar voren, wat als premier van Italië natuurlijk logisch is. Vorige week dreigde de Europese voetbalbond er al mee de finale naar Boedapest te verhuizen als de Britse regering de strenge quarantainemaatregelen niet zou versoepelen. .
  4. 18 uur 42.
  5. 18 uur 18.
  6. 17 uur 35. Kroaten bezorgd over positieve test Schot Gilmour. De coronabesmetting van de Schot Billy Gilmour heeft de ongerustheid in het Kroatische kamp aangewakkerd. Morgen spelen beide landen tegenover elkaar in Glasgow. "We maken ons zorgen, maar helaas moeten we deze wedstrijd morgen spelen", zegt de Kroatische bondscoach Dalic. .
  7. 16 uur 38. Piatkowski's verjaardag wordt gevierd met welverdiende kletsen in de nek.

   Piatkowski's verjaardag wordt gevierd met welverdiende kletsen in de nek

  8. 16 uur 37. Kroaten scoren moeilijk op dit EK en dat is niet anders op training, ditmaal dient containerbak als doel.

   Kroaten scoren moeilijk op dit EK en dat is niet anders op training, ditmaal dient containerbak als doel

  9. 16 uur 36. Doelman Simon krijgt koekje van eigen deeg en ontvangt panna van Rodri.

   Doelman Simon krijgt koekje van eigen deeg en ontvangt panna van Rodri

  10. 12 uur 07. Müller, Hummels en Gündogan ontbreken op training van Duitsland. Thomas Müller, Mats Hummels en Ilkay Gündogan hebben vandaag niet meegetraind met de Duitse selectie, die zich aan het voorbereiden is op de laatste groepswedstrijd (woensdag in München) tegen Hongarije. Müller en Hummels sukkelen met lichte blessures aan de knie, Gündogan heeft wat last van de kuit. Het is nog afwachten of ze fit geraken voor het duel tegen de Hongaren. Duitsland heeft daarin een punt nodig om zeker te zijn van kwalificatie voor de 1/8e finales.  Robin Gosens, tegen Portugal (2-4 winst) nog uitblinker met een goal en twee assists, raakt zeker speelklaar na zijn probleem aan de adductoren. De linkerwingback trainde maandag gewoon mee, net als Jonas Hofmann, die last had van de knie.  Toni Kroos werkte een individuele sessie af, Lukas Klostermann ontbrak nog nadat hij een spierblessure in de dij opliep. .
  11. 11 uur 51. Schotse international Billy Gilmour test positief op corona. De Schotse middenvelder Billy Gilmour heeft op het EK voetbal een positieve coronatest afgelegd. De 20-jarige international gaat tien dagen in isolatie en mist zo de laatste groepsmatch van de Schotten tegen vicewereldkampioen Kroatië. Het uitvallen van Billy Gilmour is een streep door de rekening van de Schotten. De centrale middenvelder van Chelsea werd  afgelopen vrijdag nog uitgeroepen tot 'Man van de Match' na het 0-0 gelijkspel tegen Engeland. Het was voor Gilmour nota bene zijn eerste basisplaats in het Schotse team en pas zijn derde A-cap. Schotland begon het toernooi in groep D met 0-2-verlies tegen Tsjechië en moet dinsdagavond in Glasgow winnen van Kroatië om nog kans te maken op de achtste finales. .
  12. 11 uur 44. Knieblessure kost Fransman Ousmane Dembélé rest van het EK. De Franse nationale ploeg zal in het vervolg van het EK geen beroep meer kunnen doen op de diensten van Ousmane Dembélé. De 24-jarige winger van FC Barcelona blesseerde zich zaterdag in de tweede groepsmatch tegen Hongarije (1-1) aan de knie. Ousmane Dembélé viel tegen Hongarije na 57 minuten in voor Adrien Rabiot. Kort voor tijd moest hij opnieuw van het veld. Thomas Lemar kwam hem dan vervangen.  Volgens de Franse bond wezen radiologische onderzoeken uit dat "het vereiste herstel niet overeenstemt met een verder verblijf op het EK". Frankrijk kan geen vervanger meer oproepen, maar leidt voorlopig wel met 4 op 6 in groep F. De wereldkampioen sluit de "groep des doods" woensdag af met een clash tegen titelverdediger Portugal in Boedapest. .