EK kort: De Ligt ontbreekt tegen Oekraïne, Florenzi loopt blessure op

  Op de tweede dag van het EK voetbal is het de beurt aan de Rode Duivels. Ze spelen om 21u tegen Rusland. Ook Wales, Zwitserland, Denemarken en Finland komen een eerste keer in actie. Volg al het EK-nieuws in onze blog.

  UEFA Euro 2020 - dag 2

  1. 22 uur 24. Ook Engeland krijgt een vliegtuig op bezoek met een boodschap: "Kroaten scoren het vaakst langs links".

   Ook Engeland krijgt een vliegtuig op bezoek met een boodschap: "Kroaten scoren het vaakst langs links"

  2. 22 uur 24. De Engelsen dollen op training met een kip...van plastiek.

   De Engelsen dollen op training met een kip...van plastiek

  3. 18 uur 17.
  4. 18 uur 04. Oostenrijkse weddenschap: buikje glijden op het veld tijdens een wolkbreuk.

   Oostenrijkse weddenschap: buikje glijden op het veld tijdens een wolkbreuk

  5. 17 uur 45. Wow! Hernandez (Frankrijk) pakt uit met heerlijk lobje op training.

   Wow! Hernandez (Frankrijk) pakt uit met heerlijk lobje op training

  6. 17 uur 31. Tsjechië neemt afscheid van doelman Pavlenka. Jiri Pavlenka heeft de Tsjechische selectie verlaten. De doelman van Werder Bremen heeft te veel last van een rugblessure. Normaal gezien had hij een concurrent moeten zijn voor Tomas Vaclik voor een plek in de basis. Tomas Koubek, doelman bij Augsburg, vervangt Pavlenka in de Tsjechisch selectie. .
  7. 17 uur 03. Grote vreugde in het Franse kamp...bij een gelukte strafschop van Pogba.

   Grote vreugde in het Franse kamp...bij een gelukte strafschop van Pogba

  8. 15 uur 18. Geen Florenzi tegen de Zwitsers . Italië begon het EK met een klinkende overwinning tegen Turkije. Rechtsback Alessandro Florenzi liep wel een blessure op aan de kuit. Hij zal dan ook ontbreken in de volgende groepswedstrijd tegen Zwitserland. Bondscoach Mancini heeft op rechts wel nog enkele mogelijkheden. Tegen Turkije kwam Di Lorenzo hem in de tweede helft nog aflossen. .
  9. 13 uur 47. Geen Matthijs de Ligt tegen Oekraïne. Morgenavond mag ook Nederland zijn EK-campagne op gang trappen, maar dat zal wel gebeuren zonder Matthijs de Ligt. De centrale verdediger is nog niet helemaal fit en zal dus ontbreken tegen Oekraïne. Normaal is hij tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië wel van de partij. Verder liet de Nederlandse bondscoach Frank de Boer ook weten dat Maarten Stekelenburg als eerste doelman zal aantreden. De Ajax-speler stond ook al tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010 al tussen de palen. .
  10. 13 uur 22.
  11. 13 uur 22.
  12. 12 uur 26. Sterling en Henderson worden geëerd met MBE-award. In de marge van het EK voetbal zijn Jordan Henderson en Raheem Sterling vandaag allebei benoemd tot Members of the Order of the British Empire (MBE). Sterling kreeg de prijs voor zijn strijd voor rassengelijkheid in de sport, Henderson voor zijn inspanningen voor goede doelen tijdens de coronacrisis. Sterling voert al een hele tijd campagne tegen racisme in de sport, in het bijzonder nadat hij in december 2018 op het veld van Chelsea racistisch werd bejegend. De Manchester City-aanvaller benadrukte het contrast in mediaverslaggeving tussen blanke en zwarte voetballers. Hij werd hiervoor massaal geprezen en richtte intussen ook zijn eigen liefdadigheidsinstelling. Liverpool-kapitein Jordan Henderson kreeg de MBE-award voor zijn inspanningen voor goede doelen tijdens de coronapandemie. Hij was één van de drijvende krachten achter de actie #PlayersTogether waarmee de Premier League-spelers de goede doelen van gezondheidsorganisatie NHS steunden. Vorig jaar kreeg ook Manchester United-aanvaller Marcus Rashford al een MBE-award voor zijn actie tegen kinderarmoede tijdens de coronacrisis. .
  13. 12 uur 19. De boodschap aan Frank De Boer.

   De boodschap aan Frank De Boer

  14. 12 uur 17.
  15. 12 uur 02.
  16. 10 uur 57. EK-dreun komt hard aan in Turkije. De pijnlijke 0-3-nederlaag tegen Italië is hard aangekomen in Turkije. "Dit was de slechtste wedstrijd in tijden", klinkt het bij de Turkse krant Fanatik.  "We speelden erg slecht en hadden geen antwoord op Italië. Ik weet niet of het aan de bondscoach heeft gelegen, maar als je op deze manier speelt, word je vanzelf slordig. Italië kreeg vertrouwen door het spel van Turkije. Ja, Italië heeft een goede ploeg, maar hebben we ze überhaupt geanalyseerd?" Turkije nam deel aan 7 grote toernooien, telkens verloor het zijn openingswedstrijd. "We hebben verloren van een beter team, zo eerlijk moeten we zijn", zei de bondscoach van Turkije na de wedstrijd. .