EK Kort: Brych fluit Finland-België, geen breuk voor topschutter Schick

  Het EK voetbal is aan zijn 9e dag toe. Ook vandaag verzamelen we de belangwekkendste korte nieuwtjes.

  Fase per fase

  1. 22 uur 03. Sterk technisch hoogstandje op training van de Fin Jensen.

   Sterk technisch hoogstandje op training van de Fin Jensen

  2. 15 uur 41. Kroatische coach waarschuwt: "Nog 1 kans". Voor Kroatië loopt het EK voorlopig niet zoals het WK, waar het de finale van Frankrijk verloor. Na de 1-0-nederlaag tegen Engeland en de 1-1 tegen Tsjechië  moeten Perisic en co. winnen van de Schotten om nog uitzicht te houden op de 1/8e finales. "Dit is niet het Kroatië dat ik voor ogen had. Maar we hebben nog één kans, nog één laatste kans", vertelde bondscoach Zlatko Dalic vandaag. De eerste helft tegen Tsjechië was volgens Dalic "heel slecht", maar de prestatie na de rust moet het team moed geven voor de beslissende wedstrijd. .
  3. Schick houdt niks over aan de elleboog van Lovren op zijn neus. 15 uur 39.
  4. 15 uur 35. Geen breuk voor Schick. De Tsjech Patrick Schick, met 3 goals topschutter op dit EK, houdt geen grote gevolgen over aan de elleboog van de Kroaat Lovren op zijn neus gisteren. "Het goede nieuws is dat mijn neus niet gebroken is, alleen een beetje gezwollen", klonk het vandaag. De 25-jarige voetballer van Bayer Leverkusen zegt wel wat moeite te hebben met ademen. De elleboog van Lovren leverde een penalty op. Nadat zijn hevig bloedende neus gestelpt was, zette Schick die zelf om. Zijn derde goal op Euro 2020, niemand doet voorlopig beter. Tsjechië staat met een zege tegen Schotland en draw tegen Kroatië voorlopig op kop in Groep D met evenveel punten als Engeland. Volgens Schick heeft Tsjechië, dat dinsdag tegen Engeland speelt,  dan ook goede kansen om de achtste finales te bereiken. "We weten dat Engeland grote kwaliteit en een paar topspelers heeft. Maar in hun eerste wedstrijden hebben ze niet veel kansen gecreëerd. Misschien hebben ze wat problemen in de aanval. Maar het is altijd moeilijk om tegen hen te spelen." .
  5. 13 uur 59. Zwitserse bondscoach schrijft open brief aan fans: "Hebben steun nodig". Zwitserland speelt morgen in Bakoe alles of niks tegen Turkije in de strijd om een plaats in de achtste finales. Bondscoach Vladimir Petkovic richt zich in aanloop naar het duel in een open brief tot de Zwitserse fans. "Voetballers en coaches hebben net als iedereen gevoelens, zorgen, angsten en vreugdes. Wij zijn net zo kwetsbaar", luidt het. "En daarom hebben we de steun van jullie allemaal nodig voor deze beslissende wedstrijd." "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we zondagavond allemaal samen kunnen juichen", vervolgde Petkovic. "Dat we samen trots kunnen zijn. Op onze "Nati" en ons Zwitserland!" Na een 1-1 tegen Wales en een 3-0-nederlaag tegen Italië staan de Zwitsers onder druk om te winnen tegen een puntenloos Turkije. "In de match van de laatste kans moeten we, naast de juiste tactiek, opnieuw al onze waarden en kwaliteiten op het veld brengen: solidariteit, eer, vreugde en respect. Dan kunnen we het doen." .
  6. 13 uur 41. Brych fluit Finland-België. De Duitser Felix Brych is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de derde groepsmatch van de Rode Duivels, maandagavond (21u) in Sint-Petersburg tegen Finland. De 45-jarige Brych is bezig aan zijn tweede EK, na 2016, waar hij de groepsmatch van België tegen Zweden leidde (1-0). Hij was er ook al bij op twee WK's (2014 en 2018). België heeft na een 6 op 6 tegen Rusland (3-0) en Denemarken (1-2) de winst in groep B voor het grijpen.    # Belga context .
  7. 10 uur 49. 25-tal arrestaties in Londen na scoreloze draw tussen Engeland en Schotland. Ruim twintig personen zijn afgelopen avond en nacht in de marge van de EK-wedstrijd tussen Engeland en Schotland (0-0) op Wembley in Londen gearresteerd. Dat hebben de ordediensten vandaag bevestigd. De politie moest uitrukken voor een "grote menigte", die zich na de wedstrijd verzamelde in de buurt van Wembley en op het Leicester Square in het centrum van de stad. De politie dreef de groep uiteen, maar dat verliep niet probleemloos. Een 25-tal personen werd gearresteerd voor verstoring van de openbare orde, dronkenschap en wapenbezit. Een agent raakte bij schermutselingen lichtgewond. .
  8. 10 uur 48.
  9. 10 uur 47.