Ga naar de inhoud

EK kort: Oude krijger Chiellini traint (net op tijd?) weer mee met Italië

 vr 25 juni 2021 16:15

We zijn vandaag aan de tweede rustdag op het EK toe. Morgen gaan de 1/8e finales van start. Lees hier alle kleine en minder kleine nieuwtjes in de aanloop naar fase 2 op het Europese kampioenschap.

Fase per fase

20:10

Ronaldo probeert een bal te vangen op de hometrainer

18:45

De sfeer zit goed bij de Zweden en tonen dat met wedstrijdje honkbal

16:02
Chiellini traint weer mee.
16:01

Chiellini traint weer

Giorgio Chiellini heeft vandaag opnieuw deelgenomen aan een groepstraining van ItalIë. De Italianen bereiden hun 1/8e finale voor tegen Oostenrijk, morgenavond op Wembley.

De 36-jarige centrale verdediger herstelt van een dijbeenblessure. Hij werkte in Firenze grote delen van de laatste training af. Het is nog niet duidelijk of Chiellini in aanmerking komt voor een basisplaats.

Chiellini viel vorige week woensdag in de tweede groepsmatch tegen Zwitserland al vroeg geblesseerd uit. Na 24 minuten werd hij gewisseld.

Rechtsachter Alessandro Florenzi zal er tegen de Oostenrijkers zeker niet bij zijn. De speler van PSG liep in de openingswedstrijd tegen Turkije een contractuur in zijn rechterkuit op. Vrijdag trainde hij niet mee met de groep. Giovanni di Lorenzo is normaal gezien zijn vervanger.

15:45

De Zweden oefenen op strafschoppen en houden ook worstelwedstrijdje

13:15

De Fransen zijn aangekomen in Roemenië

12:43

UEFA onderzoekt mogelijke discriminatie

De UEFA heeft een disciplinair onderzoek geopend naar "mogelijke discriminerende incidenten" tijdens de wedstrijd van woensdag in München tussen Duitsland en Hongarije (2-2).

Het onderzoek richt zich op "incidenten en gedragingen in de tribunes", klinkt het bij de Europese bond.

Tijdens de wedstrijd waren talrijke uitingen van protest te zien tegen een recente Hongaarse wet die als homofoob wordt beschouwd.

Volgens het Duitse blad Bild zouden Hongaarse ultra's "Duitsland, Duitsland, homoseksuelen" gezongen hebben. Er loopt al een disciplinair onderzoek tegen hen wegens vermeende apengeluiden tijdens Hongarije-Frankrijk.

09:33

Veel klachten bij de BBC

De BBC heeft 6.417 klachten gekregen over de dramatische live-beelden van de hartstilstand van Christian Eriksen.

De Britse omroep biedt zijn excuses aan bij iedereen die zich geschokt voelde door wat er op het scherm te zien was, maar voegt er meteen aan toe dat de Europese voetbalbond UEFA verantwoordelijk is voor de beelden in het stadion.

De UEFA zegt volgens de BBC dan weer dat alle tv-zenders de mogelijkheid hadden om de live-uitzending te onderbreken en terug te schakelen naar de studio. "Veel omroepen hebben dat gedaan", zo citeert de BBC de UEFA.

09:33
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:31

De 1/8e finales komen eraan!

We zijn vandaag aan de tweede rustdag toe op het EK. Morgen gaan de 1/8e finales van start. Volg in dit artikel alle kleine en minder kleine nieuwtjes op de voet mee.