Ga naar de inhoud

Duivelsblog: "Nagenoten van zege tegen Portugal, maar knop is al omgedraaid"

 ma 28 juni 2021 17:30

De Belgen zijn na de zenuwslopende triomf tegen Portugal al opnieuw afgezakt richting basecamp in Tubeke. Bondscoach Roberto Martinez en Thomas Vermaelen spraken met de pers. De training vandaag was gesloten.

de dag van de Rode Duivels
20:26
Sels en Thorgan Hazard

De Duivelse dag loopt stilaan op zijn laatste benen. We kunnen al uitkijken naar morgen, wanneer Matz Sels en Thorgan Hazard, de matchwinnaar tegen Portugal, de pers om 15 uur te woord staan. Om 16 uur is er een training, waarvan het eerste kwartier open is.

19:26
Nieuws over de blessures van Hazard en De Bruyne: "Strijd tegen de klok om ze klaar te krijgen"
19:25
Ook nagelbijten voor de meegereisde fans in Sevilla
19:24
U keek massaal naar de Duivels tegen Portugal: "Italië, kom maar op!"
18:59
Snelders: "Het uitvoetballen moet beter"
18:52
Ruben praat met Vermaelen: "Zo een prestatie als gisteren geeft heel de ploeg vertrouwen"
18:31
Ruben praat met bondscoach: "3 of 4 jaar geleden hadden we die match misschien niet gewonnen"
18:21
Gesloten training

Zo meteen gaan de Rode Duivels trainen in Tubeke. Het is een gesloten gebeurtenis, we kunnen dus geen beelden tonen.

18:18
Bekijk de persconferentie met Roberto Martinez
18:15
"50-50 dat ze het halen"

De persbabbels zitten erop. Martinez besloot met een antwoord op deze vraag: hoe groot is de kans dat Hazard en De Bruyne vrijdag kunnen spelen? "50-50".

18:11
Kevin De Bruyne is mentaal heel sterk. We waren allemaal een beetje bang voor de ernst van zijn blessure, maar de scan van zijn enkel vanochtend was toch bevredigend. Kevin is gelukkig dat hij de selectie niet moet verlaten. We zullen er alles aan doen om hem klaar te krijgen voor Italië. Ik hoop dat hij het haalt, want met Kevin in de ploeg is België sterker.
Roberto Martinez
17:58
Italië is een sterk team. Roberto Mancini zet een goeie 4-3-3 neer. Ik heb al diverse keren tegen hem gespeeld in Engeland. De Italianen spelen zeer dynamisch, aanvallend en modern. Ze hebben al 31 matchen na elkaar niet verloren: indrukwekkend. Maar we hebben de winnaar van de Nations League uitgeschakeld, dus kijken we vol vertrouwen uit naar onze volgende opdracht.
Roberto Martinez
17:56
"Niet gesproken met de ref"

"Ik heb de scheidsrechter niet aangesproken over zijn wedstrijd. Het was een moeilijke match. Hij had geel kunnen geven voor het truitje-trek op Lukaku, maar ik ben hem niks gaan zeggen. Dit zijn zaken waar je geen vat op hebt, daar steek ik mijn energie niet in. Het enige dat je kunt doen in zo'n geval is de schade tot een minimum beperken", zegt een diplomatische Martinez.

17:52
Je moet kunnen afzien. Daar heb je een goeie team spirit voor nodig. Talent alleen volstaat niet. In het laatste halfuur tegen Portugal hebben we afgezien, maar het goeie is dat we ook effectief getoond hebben dat we kúnnen afzien.
Roberto Martinez
17:48
Eden Hazard en Kevin De Bruyne blijven bij de selectie. Dat is positief nieuws. Ze hebben geen structurele schade opgelopen. Maar de tijd is krap, want vrijdag is al de volgende match. Vandaag zouden ze niet kunnen spelen. Het zal moeilijk zijn om hen volledig fit te krijgen, maar we doen ons best. Van elke dag zullen we gebruik maken om hen klaar te stomen.
Roberto Martinez
17:48
Bekijk de persconferentie met Thomas Vermaelen
17:47
Einde Vermaelen

De persbabbel met Thomas Vermaelen is afgelopen. Zo meteen verschijnt Roberto Martinez ten tonele.