Transfers JPL/1B: Emmanuel Dennis gaat geluk beproeven bij Watford

  Het seizoen 2020-2021 is geschiedenis. Op naar 2021-2022! Welke club doet welke zaakjes in het tussenseizoen? Je leest het op deze pagina.

  Transfers Jupiler Pro League

  1. 20 uur 35. Dennis verkast naar Premier League. Club Brugge heeft een princiepeakkoord bereikt met Watford over de transfer van Emmanuel Dennis. De aanvaller werd het laatste halfjaar uitgeleend aan Keulen, nu verlaat de Nigeriaan Club definitief. Dennis scoorde 27 goals in 90 wedstrijden voor de landskampioen. Volgend seizoen moet de snelle spits voor goals zorgen in de Premier League. .
  2. 17 uur 55. Zulte Waregem winkelt bij Deense kampioen. Zulte Waregem heeft de Deense middenvelder Lasse Vigen aangetrokken. Hij ondertekende aan de Gaverbeek een contract voor twee jaar, plus een jaar optie. De 26-jarige Vigen komt over van Brondby, de Deense kampioen. Afgelopen seizoen was hij er in 27 wedstrijden goed voor vier goals en twee assists. Ik wil me nu vooral focussen op de voorbereiding en me, zo goed als mogelijk, inwerken bij het team", zegt Vigen in een eerste reactie. "Nadien is het tijd om de ploeg te helpen zoveel mogelijk te winnen." "De gesprekken met Lasse startten al vier maanden terug. Vanwege de vele interesse voor hem was dit geen eenvoudig dossier", vult CEO Eddy Cordier aan. "Lasse is iemand die weet wat hij wil en is een ideale mix van ervaring, talent en gedrevenheid." .
  3. 13 uur 09. Nog een versterking erbij voor AA Gent. AA Gent is vastberaden om zijn mindere seizoen uit te wissen. Met onder anderen De Sart, Bruno en Hjulsager heeft het al stevig getimmerd aan zijn ploeg en nu komt er ook in de achterhoede een extra pion bij. Joseph Okumu (24) heeft een contract tot 2025 getekend in de Ghelamco Arena. De Keniaanse centrale verdediger was onder meer aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse Free State Stars en de Amerikaanse tweedeklassers Ann Arbor en Real Monarchs. Okumu was de afgelopen seizoenen actief bij het Zweedse IF Elfsborg. "Joseph is een grote centrale verdediger die ook voetballend vermogen zal toevoegen aan onze defensie", zegt sportmanager Tim Matthys. "Hij heeft een zeer goede verticale passing en stond niet toevallig in de belangstelling van vele clubs." .
  4. 12 uur 30. Oostende neemt 20-jarige verdediger over van Arsenal. KV Oostende versterkt zijn defensie met de 20-jarige Engelsman Zech Medley. Hij komt over van Arsenal en ondertekende een contract tot 2025, met een jaar optie.  "Ik ben blij dat de deal met KVO in orde is gekomen", vertelt Medley die al werd uitgeleend aan Gillingham en Kilmarnock.  "De Belgische competitie is enorm geëvolueerd de voorbije seizoenen en het is een opstap naar de grotere competities. Kijk maar naar Jack Hendry die zijn carrière hier opnieuw gelanceerd heeft." .
  5. 21-06-2021.
  6. 13 uur 39. Koita ruilt Waasland-Beveren voor STVV. Ook Aboubakary Koita trekt de deur op de Freethiel achter zich dicht. De 22-jarige vleugelspeler maakt de overstap naar STVV. Vorig seizoen was hij één van de revelaties bij Waasland-Beveren, met 7 doelpunten en 1 assist.  "We zijn verheugd om dit Belgische talent binnen te halen", laat STVV weten op zijn clubsite. .
  7. 13 uur 09. Amine Khammas degradeert niet mee met Waasland-Beveren. Amine Khammas verlaat degradant Waasland-Beveren en gaat dus niet mee naar de 1B Pro League. De 22-jarige Belgisch-Marokkaanse verdediger verhuist naar de Cypriotische eersteklasser Apollon Limassol. Khammas kwam veertien keer in actie voor Waasland-Beveren en was goed voor twee assists.  .
  8. 19-06-2021.
  9. 19 uur 17.
  10. 19 uur 06. Antwerp haalt Bataille weg bij Oostende. Jelle Bataille heeft de overstap gemaakt van Oostende naar Antwerp. De transfer van de 22-jarige rechtsachter werd na Björn Engels  vandaag bekendgemaakt door "The Great Old". Hij tekende een contract tot 2024.  Opvallend: Bataille maakte op 2 april 2018 op de Bosuil zijn debuut in de Belgische eerste klasse.  .
  11. 18 uur 24. 19-jarige verdediger verlengt contract bij RSCA U21. De 19-jarige Loïc Masscho heeft zijn contract bij de U21 van Anderlecht verlengd. Dat deelde de club vandaag mee. "Hij is een vaste waarde binnen RSCA U21, de nationale jeugdploegen, en zeer gewaardeerd om zijn loopvermogen en winnaarsmentaliteit", klinkt het bij Anderlecht. .
  12. 18 uur 16. Waasland-Beveren haalt 29-jarige Faeröerder. 1B-club Waasland-Beveren heeft zich versterkt met de 29-jarige Faeröerder Jóan Símun Edmundsson. De aanvallende middenvelder is Faeröers international en speelde onder meer al voor Newcastle United en Arminia Bielefeld. "Ik hoop echt belangrijk te zijn en de vooropgestelde doelen van de club te bereiken", vertelde Edmundsson op de clubwebsite. .
  13. 15 uur 15. Ashimeru definitief naar Anderlecht. Majeed Ashimeru zal ook volgend seizoen nog in het shirt van Anderlecht te bewonderen zijn. De Ghanese middenvelder tekende een contract tot 2025 bij paars-wit. "Ondanks een moeilijke integratie omwille van de coronapandemie heeft Majeed laten zien dat hij ons iets kan bijbrengen", vertelde sportief directeur Peter Verbeke. "Hij heeft een prima passing en koppelt dat aan snelheid en infiltratievermogen. Hij kan ons middenveld iets extra bijbrengen in de komende seizoenen." .