Rode Duivels trainen in Tubeke: "Voor 1,5 maand afscheid genomen van familie?"

  Vandaag was de eerste dag van de EK-voorbereiding van de Rode Duivels. Onze nationale voetbalmannen werden om 14u in het nationaal oefencentrum in Tubeke verwacht. Volg hier de belangrijkste Duivelse nieuwsupdates van de dag.

  stage Rode Duivels

  1. 23 uur 50.
  2. 22 uur 48. Aster Nzeyimana in "Laat": "We hebben veel zorgenkinderen".

   Aster Nzeyimana in "Laat": "We hebben veel zorgenkinderen"

  3. 19 uur 44. Een verslag van de eerste dag van de Rode Duivels in Tubeke.

   Een verslag van de eerste dag van de Rode Duivels in Tubeke

  4. 19 uur 43. Een van de gevolgen van zo'n bubbel is dat de Rode Duivels afscheid hebben genomen van hun familie. Voor anderhalve maand tot de finale? Het is toch een verschil met het WK in Rusland, de soepele manier waar Roberto Martinez daar mee omging, waar de familiemomenten een belangrijk element waren waardoor de Duivels er zo goed in hun vel zaten. . Peter Vandenbempt.
  5. 19 uur 42. Peter Vandenbempt: "Opvallend hoe iedereen al praat over fitheid en vorm richting de volgende ronde".

   Peter Vandenbempt: "Opvallend hoe iedereen al praat over fitheid en vorm richting de volgende ronde"

  6. 19 uur 41. De Rode Duivels zijn toegekomen, werden getest en bleven in afzondering in afwachting van hun resultaten. Die zijn allemaal negatief. Vandaag moest de reuzengrote bubbel gecreëerd worden. Corona zal het leven van de Duivels en de volgers ook tijdens het EK bepalen. Peter Vandenbempt.
  7. Jan Vertonghen slaat een praatje met de bondscoach. 19 uur 27.
  8. Roberto Martinez in gesprek met Axel Witsel. 19 uur 27.
  9. De bondscoach verwelkomt Romelu Lukaku. 19 uur 26.
  10. 19 uur 22. Bekijk beelden van de eerste trainingssessie in Tubeke.

   Bekijk beelden van de eerste trainingssessie in Tubeke

  11. 15 uur 41.
  12. 15 uur 39. Geen De Bruyne in openingsmatch EK? Witsel mikt op Finland. Roberto Martinez geeft nog wat duiding bij de blessures van De Bruyne en Witsel. "Ik kan nog niet zeggen of we Kevin meteen zullen kunnen gebruiken in de openingsmatch dat Rusland. We moeten voorzichtig zijn met hem. Witsel? Hij zal zeker niet spelen in de oefenmatchen en eerste twee groepsduels. We hopen hem 100% fit te hebben in de derde poulematch." .
  13. 15 uur 31. Martinez: "Geen operatie voor De Bruyne". Roberto Martinez opent zijn eerste babbel met de pers met goed nieuws: "Kevin zal geen operatie moeten ondergaan na zijn blessure in de Champions League-finale." .
  14. 15 uur 30.
  15. Batshuayi draait de parking op in exclusieve wagen. 15 uur 21.
  16. In zomermodus: Jan Vertonghen maakt zijn opwachting in short en met flashy zonnebril. 15 uur 20.
  17. 15 uur 14. Hazard: "Ik zal er staan wanneer het EK begint". Eén van de grote vraagtekens voor het EK: met welk vormpeil staat Eden Hazard straks aan de start? "Ik heb nog wat last van mijn dijbeen", vertelt de aanvaller op het persmoment. "Maar nu krijg ik nog een weekje rust. Misschien zal ik ook nog enkele dagen alleen trainen. Natuurlijk ben ik nog niet 100% op fysiek vlak, maar mentaal zit het wel goed. Ik zal er staan wanneer het EK begint." .
  18. 14 uur 58. Om 15 uur spreken bondscoach Roberto Martinez en Eden Hazard pers toe. Het eerste van vele perspraatjes: om 15 uur spreekt bondscoach Roberto Martinez voor het eerst de pers toe vanuit de "bubbel". Het is uitkijken naar een update over de toestand van Kevin De Bruyne. Ook Eden Hazard komt de pers te woord staan. .
  19. Daar is Lukaku: de Italiaans kampioen is ook gearriveerd in Tubeke. 14 uur 56.
  20. Dries Mertens neemt afscheid van zijn vrouw Kat Kerkhofs met een innige knuffel. 14 uur 44.