Red Flames zien 6 sterretjes in oefenduel der Lage Landen

  De Belgische voetbalvrouwen hebben niet kunnen stunten tegen de vicewereldkampioen. Integendeel, de Red Flames kregen zes goals om de oren van de Oranje Leeuwinnen. De goal van Marie Minnaert kon de Belgische eer niet redden.

  Doelpunten:

  33' Miedema 0-1

  54' Roord 0-2

  62' Minnaert 1-2

  64' Van der Gragt 1-3

  67' Martens 1-4

  81' Van de Donk 1-5

  90' Jansen 1-6

  Red Flames houden goed stand voor de rust...

  Een oefenduel tegen de Europese kampioen en vicewereldkampioen. De Red Flames kregen tegen Nederland eindelijk nog eens een kans om de krachtverhoudingen te meten met het oog op het EK in 2022.

   

  Conclusie: er blijkt toch nog een stevige kloof te zitten tussen de nummer 4 en 17 van de wereld. De Nederlandse vrouwen hadden 75 procent balbezit in de openingsfase en sprokkelden ook de beste kansen bijeen. 

   

  Toch hielden de Red Flames nog goed stand voor de rust. Met een schot van Davina Philtjens op de lat leverde een van de Belgische tegenprikken bijna iets op. Maar het onvermijdelijke doelpunt viel aan de overzijde: in drie tijden kon Miedema de karige ruststand op het bord zetten.

  ... maar verdrinken in de tweede helft

  Na de pauze leken de Red Flames geen vuist meer te kunnen maken tegen de Nederlandse overmacht. Roord liet een wenkende kans eerst nog onbegrijpelijk liggen, maar luttele minuten later kon ze een rebound wel in doel verlengen.

   

  Een onverwachte tegentreffer van Minnaert deed even hoop oplaaien, maar de Nederlandse vrouwen duldden geen tegenstand. Een kopbal van Van der Gragt en een prachtig afstandsschot van Lieke Martens zetten de waardeverhoudingen in de verf.

   

  "Vroeger probeerden we de schade te beperken, nu proberen we te winnen", zei bondscoach Ives Serneels vooraf, maar er is toch nog meer werk om bij de top aan te sluiten. Dat maakten Van de Donk - heerlijk achter het steunbeen - en Jansen in het slot pijnlijk duidelijk.

   

  De Red Flames moeten deze 1-6-nederlaag snel doorslikken en zondag tegen Duitsland tonen dat ze toch met ambitie mogen toewerken naar het EK.

  Serneels: "We moeten fysiek en mentaal nog stappen zetten"

  • Ives Serneels (bondscoach): "We hebben verloren tegen een ploeg die op alle posities meer kwaliteit heeft. Daar moeten we realistisch in zijn. Op het einde hebben we het proberen te forceren en viel alles uit elkaar. We moeten op fysiek en mentaal vlak stappen zetten om iets korter te komen bij de topploegen."

  • Justien Odeurs (doelvrouw): "We speelden geen slechte eerste helft. We gaven niet veel weg en speelden goed in blok. Maar Nederland had meer grinta en power. Het is geen schande dat we verliezen van de Europese kampioen, maar liever niet met die cijfers. Ik heb positieve punten gezien, maar ook veel werkpunten."

  België-Nederland

  1. 21 uur 55. Einde. "In het verleden probeerden we de schade te beperken, nu proberen we te winnen." Bondscoach Ives Serneels zag kansen voor de start, maar de vicewereldkampioen was oppermachtig. Nederland legde de pijnpunten bloot met een 1-6-zege. .
  2. 21 uur 54. Nederland stopt niet: 1-6. Invaller Renate Jansen glipt door de buitenspelval en legt de bal perfect in de rechterhoek. Justien Odeurs moet zich voor een zesde keer gewonnen geven. .
  3. 21 uur 50. De Nederlandse vrouwen nemen nog geen genoegen met een 1-5-overwinning. Een knap schot van Inessa Kaagman waait maar net voorlangs.  .
  4. 21 uur 45. Het wordt nog pijnlijker: 1-5. In de competitie kreeg Justien Odeurs nog maar 3 doelpunten binnen. Oranje trapt er 5 binnen in één wedstrijd. Danielle van de Donk werkt de bal knap achter haar steunbeen binnen. .
  5. 21 uur 40. Ives Serneels brult aanwijzingen in het Koning Boudewijnstadion. Hij ziet dat de Red Flames weer achteruit worden geduwd. .
  6. 21 uur 38. Driedubbele wissel. Ella Van Kerkhoven, Hannah Eurlings en Chloe Vande Velde krijgen speelkansen van Ives Serneels. Voor Vanmechelen, Wullaert en Minnaert zit de oefeninterland erop. Ze mogen uitblazen op de bank. .
  7. 21 uur 36.
  8. 21 uur 36. Miedema kopt de bal van dichtbij op de hand van Tysiak. Scheidsrechter Wacker wijst niet naar de stip: aangeschoten bal. .
  9. 21 uur 33. Na een uur leken de Red Flames een vuist te maken met de aansluitingstreffer, maar een stevige versnelling van de Oranje Leeuwinnen heeft alle spanning weggehaald. .
  10. 21 uur 31. Plots gaat het snel: 1-4. Lieke Martens toont nog eens waarom ze in 2017 werd verkozen tot beste speelster ter wereld. De Nederlandse vertrekt aan de middencirkel en haalt stevig uit aan het halve maantje. Odeurs kan het schot niet stoppen. .
  11. 21 uur 30.
  12. 21 uur 28. Nederland slaat meteen terug: 1-3. Lang kunnen de Red Flames de spanning niet in de wedstrijd houden. Stefanie van der Gragt duikt op tussen Miedema en Roord bij een hoekschop en kopt binnen. .
  13. 21 uur 26. Minnaert scoort aansluitingstreffer. De eerste tegenprik in de tweede helft is raak voor de Red Flames. Cayman brengt de bal uitstekend voor, Minnaert legt aan de tweede paal in doel. 1-2, we hebben weer een wedstrijd. .
  14. 21 uur 25. Van der Gragt komt een fractie te laat om een doorgekopte bal van Nouwen in doel te verlengen. Het lijstje met Nederlandse kansen dikt aan. .
  15. 21 uur 22. In de eerste helft kwam er geregeld nog een antwoord van de Red Flames, nu lijken de aanvalsgolven maar van één kant te komen. Missipo kan een schot van Miedema nu nog afblokken. .