Huth opende na anderhalve minuut al de score.

Duitsland
2-0
België
oefenmatch Red Flames: Duitsland-België

De Belgische voetbalvrouwen hebben na de 1-6 tegen Nederland een nieuwe afstraffing kunnen vermijden tegen Duitsland, ook een topland. De Duitsers scoorden vroeg in de eerste en de tweede helft, de Flames zagen een goal onterecht afgekeurd worden voor buitenspel.

Doelpunten:

• 2': Huth 1-0
  • 54': Schüller 2-0

Snelle openingstreffer en scheidsrechterlijk geklungel

Drie dagen na de 1-6-pandoering in het burenduel tegen Nederland kregen de Red Flames kans op eerherstel in een nieuwe oefenpot. Met Duitsland, de nummer 2 op de FIFA-ranking, was de tegenstand wel opnieuw van wereldformaat.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of de Flames incasseerden al een nieuwe deuk in hun vertrouwen. Huth scoorde bij de allereerste kans na anderhalve minuut al de openingstreffer: 1-0.

Cynici zagen een nieuwe afstraffing al gebeuren, maar de Flames toonden zich weerbaar. Voetballend vanuit een ijzersterke organisatie konden de Belgen af en toe tegenprikken.

Halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker zelfs, toen Biesmans een goede combinatie in een leeg doel kon afwerken. Het zat echter niet mee voor de Belgen, want de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel dat er niet was.

Even later kregen de Flames het deksel op de neus, na een doelpunt van Schüller, maar de scheidsrechter had wat goed te maken en keurde ook nu het doelpunt onterecht af wegens vermeend buitenspel.

Biesmans (nr. 20) kon scoren, maar zag haar doelpunt onterecht afgekeurd.

Stugge Flames beperken de schade

In de tweede helft stapten de Flames met hoop het veld op, maar na tien minuten werd die alweer de kop ingedrukt. Een klassegoal van Duitsland deed dan al de boeken toe: Schüller devieerde met binnenkant voet de bal heerlijk in de verre hoek.

Duitsland had haar schaapjes op het droge en drong verder niet echt meer aan, mede door een festival aan vervangingen. De Flames speelden niet echt meer kansen bij mekaar en waren al tevreden dat de schade dit keer beperkt bleef tot een 2-0.

Met twee nederlagen in twee oefenwedstrijden is het een pijnlijk verdict voor de ambitieuze Belgen. De kloof met de Europese top is met het EK in het achterhoofd zo opnieuw blootgelegd.

Serneels: "We kunnen hier met opgeheven hoofd vertrekken"

• Ives Serneels (bondscoach België): "Het doet me plezier te zien dat mijn ploeg een andere spelstijl heeft kunnen aannemen na de wedstrijd tegen Nederland. Daar moesten we toch nog in groeien. Het mentale aspect zat niet goed afgelopen donderdag, vandaag speelde ook het fysieke aspect wat mee. Dat zag je in de manier waarop de laatste pass er nooit doorkwam. Tevreden na een nederlaag mag je nooit zijn, maar we kunnen hier wel met opgeheven hoofd vertrekken."
  • Tessa Wullaert (België): "Ondanks de nederlaag is het gevoel toch beter dan tegen Nederland. We hebben meer positieve punten gezien en we hebben deze wedstrijden nodig hebben om nog te verbeteren. De coach had me nu een rij lager gezet, zo heb ik meer ballen kunnen raken en meer kunnen coachen. We hebben het hoofd vandaag vooral niet laten hangen na het snelle tegendoelpunt en hadden ook de pech dat een geldig doelpunt werd afgekeurd."

Duitsland-België

19:51

Ook tegen Duitsland ondergaan Red Flames de wet van de sterkste

De Red Flames hebben een verdienstelijke wedstrijd tegen topland Duitsland afgesloten met een 2-0-nederlaag. Vooral in de eerste helft konden de Flames af en toe tegenprikken. Zo werd een doelpunt van Biesmans in de eerste periode onterecht afgekeurd voor buitenspel.

19:47

3 minuten extra tijd

We krijgen nog 3 minuutjes extra. Kunnen de Belgen nog een eerredder scoren?

19:46

Duitsland dringt niet meer aan en laat de Belgen rustig rondtikken. Het lijkt erop dat het bij een 2-0 zal blijven hier in Aken.

19:44
19:43

Met nog enkele minuten op de klok voert bondscoach Serneels nog een dubbele wissel door. De Caigny en Onzia mogen al gaan rusten, Heurlings en de piepjonge Delacauw - die haar debuut maakt - komen erop.

19:41
19:39

Bondscoach Serneels voert nog een late wissel door. Van Kerckhoven mag Minnaert komen vervangen.

19:38

De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde. Met nog 10 minuten te spelen is het vuur al eventjes verdwenen bij zowel de Duitsers als de Belgen. Een afstraffing zoals afgelopen donderdag zal het dus niet worden voor de Belgen.

19:37
19:34

Daar zijn de Flames nog eens. Wullaert probeert zich tussen twee Duitse verdedigster te wurmen, maar beseft dat ze niet door een muur kan lopen en gaat dan maar liggen. Haar strafschopclaims worden onverstoord weggewuifd door de scheidsrechter.

19:33

Anyomi wilt haar debuut opleuken met een doelpunt, maar haar knal vanop zo'n 20 meter waait richting cornervlag.

19:30

De Duitse bondscoach Voss-Tecklenburg voert al een derde dubbele wissel door. Däbritz en Maroszan worden vervangen door Nüsken en Popp.

19:27

Waar de Belgen in de eerste periode wel konden tegenprikken, is dat in de tweede helft niet het geval. Duitse doelvrouw Frohms heeft zich nog niet moeten moe maken na de rust, de Belgen lijken zich te beperken tot verdedigen, met wellicht de wedstrijd tegen Nederland nog in het achterhoofd.

19:25
19:24

We krijgen een wissel bij de Belgen. Vangheluwe komt de moegestreden Deloose vervangen.

19:22

Rauch kan nog eens oprukken op haar linkerkant en gooit de bal goed voor. Daar staat Dallmann, maar zij trapt ver over.

19:22
19:18

Opnieuw een dubbele wissel bij de Duitsers. Doelpuntenmaakster Huth en aangeefster Buhl mogen gaan rusten, Wassmuth en de debuterende Anyomi komen erop.