Ga naar de inhoud

Dit was Deadline Day: Anderlecht raakt Bakkali, Vlap en Dimata kwijt

Van de Belgische eersteklassers hebben vooral Anderlecht en Antwerp van zich laten spreken op Transfer Deadline Day. Een overzicht van de belangrijkste transfers in de Jupiler Pro League.

Belangrijkste transfers  
  VAN NAAR  
Michel Vlap Anderlecht Arminia Bielefeld (Dui) huur
Landry Dimata Anderlecht Espanyol Barcelona (Spa) huur (met aankoopoptie)
Zakaria Bakkali Anderlecht Beerschot huur (met aankoopoptie)
Cristian Benavente Pyramids FC/Antwerp Charleroi huur (met aankoopoptie)
Junior Pius Antwerp STVV huur (met aankoopoptie)
Simon Deli Club Brugge Slavia Praag (Tsj) huur
Tarik Tissoudali Beerschot AA Gent definitief
Ortwin De Wolf Eupen Antwerp huur
Maxime Le Marchand Fulham Antwerp huur
Pol Garcia STVV Juarez (Mex) definitief
Gaëtan Hendrickx Charleroi KV Kortrijk huur

Anderlecht doet Dimata, Vlap en Bakkali van de hand

Anderlecht had een tijdje geleden al het inkomende luik afgesloten, maar de kern mocht nog afgeslankt worden. 

 

Vooral Michel Vlap en Landry Dimata mopperden over hun beperkte speelminuten en het duo kreeg zijn zin: de Nederlander trekt naar Bielefeld in de Bundesliga, Dimata mag zijn geluk beproeven in de Spaanse tweede klasse bij Espanyol.

 

Op de valreep kon RSCA ook nog Zakaria Bakkali van de hand doen. Beerschot huurt de 25-jarige winger tot het einde van het seizoen.

Bij Antwerp doet Lamkel Zé nog altijd mee

Zoals verwacht - en zoals de traditie het voorschrijft - was Deadline Day weer een onrustige dag bij Antwerp. 

 

Met Eupen-huurling Ortwin De Wolf werd het keepersprobleem opgevangen. Antwerp huurt ook de 31-jarige Franse verdediger Maxime Le Marchand van Fulham.

Met Waasland-Beveren werd er geen akkoord gevonden over verdediger Aleksandar Vukotic. Voor huurling Cristian Benavente kwam er wel een oplossing uit de bus (hij trekt weer naar Charleroi).  Junior Pius gaat dan weer voetballen bij STVV.

 

En enfant terrible Didier Lamkel Zé? De woelwater blijft gewoon aan boord bij Stamnummer 1. 

Club speelt Deli kwijt, Gent haalt Tissoudali binnen

Bij de andere eersteklassers vielen er amper of geen transacties te noteren, al kwamen ook Club Brugge en AA Gent nog in actie. 

 

Club stuurde Simon Deli voor enkele maanden terug naar zijn ex-club Slavia Praag, AA Gent weekte target Tarik Tissoudali los bij Beerschot.

Herbeleef Transfer deadline day in de JPL

  1. 10 uur 54. Beerschot strikt jonge verdediger van Hajduk Split . Beerschot heeft op de valreep nog een akkoord gevonden met Hajduk Split over de transfer van Stipe Radic (20). De Kroatische verdediger, die alle nationale jeugdploegen doorliep, werd weggekocht voor zijn eerste buitenlandse avontuur.  Radic draagt al bijna 10 jaar de kleuren van Hajduk Split. In 2019 debuteerde de beloftevolle verdediger in de hoofdmacht van de 19-voudige kampioen in Kroatië. Hij speelde in totaal 8 competitiematchen. Dit seizoen stond de verdediger enkel in oktober 2020 in een bekerwedstrijd op het veld. .
  2. 09 uur 02. Jonathan Hendrick verlaat Lommel voor nieuw IJslands avontuur. Jonathan Hendrickx heeft in onderling overleg met de club zijn contract bij SK Lommel laten ontbinden. De rechtervleugelverdediger keert terug naar IJsland, waar hij bij het KA Akureyri van coach Arnar Gretarsson aan de slag gaat. De 27-jarige Hendrickx kwam in de zomer van 2019 bij Lommel en was vorig seizoen onbetwist titularis. Dit seizoen begon hij als basisspeler, maar de voorbije weken kwam hij niet aan spelen toe. Hendrickx beëindigde na onderling overleg zijn contract in het Soevereinstadion, zodat hij opnieuw naar IJsland kon gaan. KA Akureyri - vorig seizoen zevende in de IJslandse competitie - is na Hafnarfjordur en Breidablik al zijn derde club in de IJslandse competitie, die straks pas van start gaat. .
  3. 02-02-2021.
  4. 23 uur 50. Fulham verhuurt verdediger aan Antwerp. Antwerp heeft op de valreep nog een speler uit de Premier League aangetrokken. De Fransman Maxime Le Marchand maakt het seizoen op uitleenbasis af op de Bosuil. De 31-jarige centrale verdediger komt over van Fulham, waar hij 25 keer meespeelde in de Premier League.  Antwerp maakte ook bekend dat het verdediger Junior Pius uitleent aan STVV. De Nigeriaan scoorde dit seizoen 2 keer in 6 competitiematchen voor Antwerp. .
  5. 23 uur 07. Bakkali tot einde van seizoen bij Beerschot. Na Michel Vlap en Landry Dimata is Anderlecht ook Zakaria Bakkali kwijtgespeeld voor de rest van het seizoen. De 25-jarige winger Bakkali wordt aan Beerschot verhuurd met een aankoopoptie. De ondertussen 25-jarige Bakkali krijgt op het Kiel nog maar eens een kans om zijn carrière weer op het juiste spoor te krijgen. In 2,5 seizoenen bij Anderlecht kon hij nooit de twijfels van zich afspelen. "Coach Will Still en z'n staf zullen er alvast alles aan doen om Bakkali te laten renderen", meldt Beerschot. "Zakaria heeft talent en kwaliteiten. Daar twijfelen we niet aan. Het is aan hem en aan ons om hier een succes van te maken." .
  6. 21 uur 20. Charleroi haalt Benavente terug op uitleenbasis. Cristian Benavente speelt de rest van het seizoen in de kleuren van Charleroi. De Peruaan werd door Pyramids uitgeleend aan Antwerp, maar daar kwam hij in de competitie maar 9 keer in actie. Pyramids verhuurt Benavente nu aan Charleroi, waar hij al van 2016 tot en met 2018 zijn strepen verdiende. Charleroi heeft ook een aankoopoptie bedongen. .
  7. 21 uur 15. Dimata heeft nu wel een transfer te pakken. Landry Dimata (23) trekt naar Spanje. De aanvaller verhuist op huurbasis (met aankoopoptie) naar Espanyol, de 2e in de Spaanse tweede klasse. Dimata streek in de zomer van 2018 neer bij paars-wit, waar hij na een goeie start afgeremd werd door aanhoudend blessureleed. Dimata, die vorig jaar ook even Rode Duivel was, is zijn basisplaats al een hele tijd kwijt en legt zich niet neer bij zijn rol als gelegenheidsinvaller.  Vorige zomer stond hij dicht bij een overgang naar Frankrijk, maar die deal sprong op het laatste nippertje af. Een nieuw transferverzoek leverde wel een akkoord op. "Nany heeft nood aan wedstrijdritme om fysiek weer naar zijn topniveau te groeien. Omdat RSCA die sportieve garanties niet kon bieden, was Nany vragende partij om een oplossing te vinden", klinkt het. .
  8. 17 uur 02. Deli doet het seizoen uit bij zijn ex-club. Simon Deli zat de jongste weken op een zijspoor bij Club Brugge. De 29-jarige Ivoriaanse verdediger was vorig seizoen een sterkhouder in de Brugse defensie, maar de voorbije maanden verloor hij zijn basisplaats.  Deli doet het seizoen uit bij zijn ex-club Slavia Praag, dat in de zomer van 2019 2,5 miljoen euro ontving van Club Brugge. Bij de huurovereenkomst zit geen aankoopoptie. .