finale
PSG Monaco 2-0

PSG blijft de bekers opstapelen in eigen land

wo 19 mei 2021 23:10

Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de finale niet opgewassen.

PSG stond voor de 7e keer op een rij in de finale van de Coupe de France (de Coupe de La Ligue won het óók al 6 keer in 7 jaar tijd). Enkel in 2019 ging het mis in de eindstrijd, maar tegen Monaco was er weinig twijfel over de uitkomst.

PSG, zonder Neymar, liet er geen gras over groeien. Icardi scoorde iets na het kwartier, maar het was toch opnieuw Mbappé die kon uitblinken. Hij besliste 10 minuten voor tijd de match, zijn 7e goal in 5 bekermatchen dit seizoen.

Lang zal PSG niet kunnen vieren, want komend weekend staat er een zo mogelijk nog belangrijker duel op het programma. PSG moet winnen in Brest en hopen op een misstap van Rijsel om alsnog kampioen te kunnen worden.

23:17

Monaco (met Matazo) is de 2e finalist

Monaco heeft zich als tweede team geplaatst voor de bekerfinale in Frankrijk. De Monegasken haalden het makkelijk vierdeklasser GFA Rumilly Vallières: 1-5. De jonge Belg Eliot Matazo stond 90 minuten op het veld.

Het was nochtans even schrikken voor Monaco. De thuisploeg kwam verrassend op voorsprong na 20 minuten. Een sprookje leek mogelijk, maar dan zette Monaco orde op zaken.

Een owngoal en treffers van Tchouameni, Ben Yedder, Fabregas en Golovin zorgden voor de 1-5 eindstand.

23:15
12/05/21
23:37

PSG haalt finale dankzij Mbappé en penalty's

PSG heeft met de nodige moeite in een finaleticket veroverd. Op bezoek bij Montpellier zorgde Mbappé 2 keer voor een voorsprong, vroeg in elke helft, maar telkens werd die uitgewist: 2-2.

In de penaltyreeks bleven beide ploegen elk 5 keer foutloos, tot Sambia miste voor de thuisploeg en Kean raak trof voor de bezoekers (5-6).

In de finale wacht Monaco of vierdeklasser GFA74. Die werken morgen/donderdag hun match af.

23:34
21/04/21
23:39

Icardi scoort hattrick voor PSG in 5-0-zege

PSG heeft zich makkelijk gekwalificeerd voor de halve finales. PSG won met 5-0 van Angers. De grote man bij de club uit Parijs was dit keer niet Neymar of Mbappé, maar wel Icardi. Hij scoorde drie keer. De andere goals waren van Neymar en een owngoal van Manceau.

Mbappé bleef de hele wedstrijd op de bank.

23:38

Monaco schaart zich bij laatste vier

AS Monaco heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de Franse beker. In de kwartfinales wonnen de Monegasken met 0-2 van Lyon, dat de wedstrijd met tien man beëindigde.

Sinaly Diomande kreeg zes minuten na de pauze een tweede gele kaart. Lyon, zonder Jason Denayer, ging nadien kopje onder. Wissam Ben Yedder trof raak vanaf de strafschopstip. Kevin Volland zette in de 61e minuut de 0-2 op het scorebord.

07/04/21
22:39
22:37
06/04/21
22:14

Monaco klopt Metz: twee Belgen staan op het veld

AS Monaco heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de Franse beker. Het klopte FC Metz na strafschoppen. In het spel hadden beide clubs niet kunnen scoren na een match met nauwelijks kansen.

Bij Monaco werd de 19-jarige Belgische middenvelder Eliot Matazo gewisseld in de 79ste minuut, bij Metz werd Aaron Leya Iseka vervangen in de 60ste minuut.

17/03/21
20:00

PSG blijft (bijna) onklopbaar in de beker

Rijsel is er niet in geslaagd om na Rennes de 2e ploeg in de laatste 7 jaar te zijn die PSG kan verslaan in de Coupe de France. In het klassement staat Rijsel boven PSG, maar op het veld leek het klasseverschil veel groter in het voordeel van de Parijzenaars.

Bij de rust stond het al 2-0, na goals van Icardi en Mbappé (net nadat hij Icardi was komen vervangen). Na de rust kwam bij Rijsel ook Jonathan David in de ploeg en kreeg de competitieleider ook een uitgelezen kans om weer spanning in de bekerclash te brengen. Maar Navas redde de penalty van Yazici, waarna Mbappé er in de extra tijd nog 3-0 van maakte.

19:58
07/03/21
23:40

Olympique Marseille verrassend uitgeschakeld

Ook in de Franse voetbalbeker zal Olympique Marseille zijn erbarmelijke seizoen niet redden. Het ging er vandaag verrassend uit tegen de vierdeklasser Canet Roussillon FC.

Marseille, momenteel achtste in de Ligue 1 en Europees uitgeschakeld, verloor in Perpignan na doelpunten van Jérémy Posteraro en Yohan Baï. Tussendoor kon Arek Milik scoren voor de bezoekers.

De bekermatch was de laatste wedstrijd onder leiding van interimcoach Nasser Larquet. L'OM verwelkomt volgende week nieuwe coach Jorge Sampaoli.