• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coupe de France: Neymar stapt van het veld, Rennes van Doku mag inpakken

  In de Coupe de France springen de eersteklassers in de dans. Wie stoot door naar de 1/16e finales? Volg het op deze pagina.

  Fase per fase

  1. 22 uur 59. Rennes sneuvelt bij Angers. Rennes is uitgeschakeld in de Coupe de France. De club van Rode Duivel Jérémy Doku verloor met 2-1 op het veld van Angers, dat al na 13 minuten op rozen zat dankzij twee vroege goals van Fulgini. De bezoekers hadden wel wat kansen op de aansluitingstreffer, maar onder meer Doku kon niet scoren. Dat lukte in het begin van de 2e helft wel, toen Guirassy raak trof, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Rennes. .
  2. 11-02-2021.
  3. De superster kreeg een portie overtredingen te slikken. 23 uur 06.
  4. Neymar werd geviseerd. 23 uur 06.
  5. 23 uur . Bescheiden zege voor PSG, zorgen om Neymar? Tweedeklasser Caen is eervol gesneuveld tegen PSG in de Coupe de France. De Franse grootmacht won met het kleinste verschil: een doelpunt van Kean kort na de pauze. Bij PSG zullen ze vooral met een bang hartje afwachten wat het lichaam van Neymar zegt. De vedette stapte na een uur verontwaardigd van het veld na een serie overtredingen.  De Braziliaan leek niet echt te manken, maar maakte eigenhandig een einde aan zijn wedstrijd. Geraakt hij tijdig fit voor het Europese onderonsje met zijn ex-club Barcelona volgende week in de Champions League? .
  6. 16 uur 56. Deze namiddag zijn al enkele wedstrijden ingeblikt. Monaco, Montpellier en Marseille deden wat van hen verwacht werd, Bordeaux liet zich verrassen door Toulouse. En Nantes blijft in de hoek waar de klappen vallen. De club, die stevige banden onderhoudt met Mogi Bayat, ging in eigen huis flink onderuit tegen Lens. .
  7. 10-02-2021.
  8. 20 uur 45. Belgen spelen hoofdrol in Reims-Valenciennes. Stade de Reims is als 1e eersteklasser gesneuveld in de Franse beker. Tegen tweedeklasser Valenciennes speelden de Belgen een hoofdrol met 2 assists en 2 goals. Reims keek na 81 minuten tegen een 1-4-achterstand aan door onder andere 2 goals van Baptiste Guillaume, een voormalige Belgische jeugdinternational.  In de slotminuten wilde Reims het tij nog keren. Foket leverde een assist aan Dia bij de 2-4. Diezelfde Dia maakte er nog 3-4 van. In de 1e helft had een andere Reims-Belg, Thibault De Smet, ook al een assist achter zijn naam staan. Maar de Belgische assists volstonden dus niet voor de champagnestad. .