Barcelona, zonder Messi, heeft penalty's nodig om finale Supercup te bereiken

  Barcelona is tot het uiterste moeten gaan om de finale van de Spaanse Supercup te bereiken. Real Sociedad dreef Barça tot aan het gaatje, namelijk strafschoppen, maar daarin botste Sociedad op een sterke Ter Stegen.

  Sinds een paar jaar wordt de Supercup in Spanje met halve finales gespeeld, met daarbij de 2 bekerfinalisten en de nummers 1 en 2 uit de competitie.

   

  Barcelona nam het in de eerste halve finale op tegen bekerfinalist Sociedad (de bekerfinale werd door corona nooit gespeeld in Spanje). Het kon daarbij geen beroep doen op Lionel Messi, die in het weekend met een (lichte) spierblessure was uitgevallen.

   

  Barça leek Messi niet nodig te hebben, want Frenkie de Jong onderstreepte zijn groeiende vorm door de 0-1 voor de rust binnen te koppen. Sociedad maakte kort na de rust gelijk met een strafschop van Oyarzabal.

   

  Die 1-1 bleef na 90 minuten op het bord. In de verlengingen maakte Januzaj zijn opwachting bij Sociedad, maar het was Barça-doelman Ter Stegen die de hoofdrol opeiste. Eerst hield hij Zaldua van een gemaakte goal en in de strafschoppenserie (waar Januzaj wél scoorde) stopte hij penalty's van Bautista en Oyarzabal en zag hij ook nog Willian José op de paal schieten.

   

  Barcelona neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van de match tussen Real Madrid en Bilbao, een duel dat morgenavond gespeeld wordt.

  Matchwinnaar Ter Stegen: "Was absoluut zeker dat we zouden winnen"

  Fase per fase

  1. 13 uur 11. Sociedad-Barcelona in Cordoba, Real Madrid-Bilbao in Malaga. De Supercup in Spanje wordt sinds vorig seizoen met 4 teams beslecht. Net als vorig jaar was Saudi-Arabië normaal het strijdtoneel, maar door corona wordt de minicompetitie in Spanje afgewerkt. De 4 deelnemers zijn kampioen Real Madrid en runner-up Barcelona en de Copa del Rey-finalisten Sociedad en Bilbao van 2020. Woensdag nemen Sociedad en Barcelona het tegen elkaar op in Cordoba, donderdag Real Madrid en Bilbao in Malaga. De winnaars treffen elkaar zondag in de finale in Sevilla. .