Lionel Messi dirigeert Barcelona met twee goals naar 31e bekertriomf

  Na één seizoen zonder trofeeën, heeft FC Barcelona opnieuw een voetbalprijs gepakt. Het versloeg Athletic Bilbao in de Spaanse bekerfinale na een demonstratie na de rust met 0-4. Lionel Messi maakte twee doelpunten in wat misschien wel zijn laatste bekerfinale was in Spanje.

  Copa del Rey

  1. 23 uur 21. 31e Copa voor Barça. FC Barcelona heeft voor de 31e keer in de clubgeschiedenis de Copa del Rey gewonnen, een record. Het versloeg vanavond in de finale Athletic Bilbao met sprekende 0-4-cijfers.  Vooral na de rust voerden de Catalanen een show op in Sevilla, met onder meer twee doelpunten van Lionel Messi. Ook Frenkie de Jong en Antoine Griezmann scoorden voor het team van Ronald Koeman. Wie had bij het begin van dit seizoen ooit gedacht dat dit Barça een prijs zou pakken? Er was chaos in de bestuurskamer, Messi wilde weg en financieel is de club nog steeds een puinhoop... Toch heeft Ronald Koeman het voor mekaar gekregen, net op het juiste moment. Voor Athletic Bilbao is het dan weer een tiendaagse geworden om heel snel te vergeten. Vorige week verloor het al de bekerfinale van vorig seizoen tegen streekgenoot Real Sociedad, vandaag was Barça veel te sterk. Bilbao kon de eerste club worden die 2 Copa's won in één week tijd, het werden er 0. .
  2. 17-04-2021.
  3. 23 uur 55. Bilbao speelt in april 2 bekerfinales. Barcelona-Bilbao is op 17 april de finale van de Copa del Rey. De Basken moesten er wel voor knokken in hun terugmatch van de halve finales. Levante kwam al vroeg op voorsprong, op het halfuur kwam Bilbao langszij vanaf de stip. 1-1 was ook de tussenstand na 90 minuten. In de 2e verlenging zorgde Alex Berenguer halfweg voor de beslissende goal. Daardoor kan Bilbao volgende maand 2 keer de Copa del Rey op zak steken. Op 3 april moet het de finale spelen van vorig seizoen, die toen uitgesteld werd door de coronacrisis. In die finale is Sociedad de tegenstander. 2 weken later speelt Bilbao voor bekerwinst tegen Barcelona. Beide finales vinden plaats in Sevilla. .
  4. 04-03-2021.
  5. 23 uur 34. FC Barcelona flikt het weer na penaltysave, goal in de 94e minuut en verlengingen. FC Barcelona en ontsnappingacts in de Copa del Rey, ze gaan dit seizoen hand in hand. Tegen Sevilla moest Barça een 2-0 uit de heenmatch ophalen en de 0-2-zege van afgelopen weekend in La Liga gaf de Catalanen op mentaal vlak alvast een duwtje in de rug.  Op het veld trok Dembele die lijn na een kwartiertje door met de fraaie 1-0, maar Barcelona moest toch weer rekenen op een heldenscenario. Ter Stegen redde een kwartier voor tijd een strafschop van Ocampos en in de 94e minuut sleepte Piqué verlengingen uit de brand. Die legde Braithwaite al snel in een beslissende plooi.  3-0, Barcelona plaatst zich ten koste van Sevilla voor de finale. In deze bekercampagne heeft het al meermaals met de uitschakeling geflirt, maar Messi en co leven dus nog altijd. .
  6. 03-03-2021.
  7. 11-02-2021.
  8. 22 uur 52. Sevilla zet Barcelona al met de rug tegen de muur. Sevilla trekt begin maart met een aardige bonus naar Camp Nou voor de return in de halve finales van de Copa del Rey. In eigen huis klopte het Barcelona met 2-0, de eerste nederlaag voor de Catalanen sinds de verloren Supercopa van 17 januari. Barça bakte er niet te veel van en keek halfweg de eerste helft tegen 1-0 aan na de openingstreffer van Kounde. Messi, vanavond wel aan de aftrap, kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. 5 minuten voor tijd legde Rakitic tegen zijn ex-club de 2-0-eindstand vast. Moet Barcelona over de bekercompetitie al een kruis maken? Het heeft alleszins een nieuwe ontsnappingsact nodig. In deze Copa kroop het al meermaals door het oog van de naald. .
  9. 10-02-2021.
  10. 23 uur 41. Ook Athletic Bilbao kruipt door oog van de naald. Athletic Bilbao heeft zich als laatste club gekwalificeerd voor de halve finales. Het moest 120 minuten voetballen en penalty's overleven tegen Betis, maar vooral de manier waarop was spraakmakend.  Betis had de zege binnen handbereik na de 1-0 van Juanmi in de 84e minuut. Pas diep in de extra tijd, in minuut 94 meer bepaald, maakte Raul Garcia gelijk. In de verlengingen scoorde niemand meer en dus moest een winnaar worden aangeduid met penalty's. Bij Bilbao bleef iedereen foutloos. Bij Betis misten Canales en doelpuntenmaker Juanmi. .
  11. 04-02-2021.
  12. 23 uur 46. Nieuwe remontada van Barcelona. De remontada van Barcelona tegen PSG in de Champions League valt natuurlijk niet te overtreffen, maar de ontsnappingsact die Barcelona tegen Granada opvoerde, mag er toch ook zijn. Granada leek bij een 2-0-voorsprong zeker van een stunt, maar Griezmann en Jordi Alba zorgden met 2 goals in het slot van de reguliere speeltijd toch nog voor verlengingen. Een klap die Granada niet meer te boven kwam, want Barça nam daarna vlot afstand. Eindstand: 3-5. .
  13. 03-02-2021.
  14. 02-02-2021.
  15. 29-01-2021.
  16. 23 uur 56. Bilbao-helden wippen Real-killer voor KF-ticket. Bilbao heeft het laatste ticket voor de kwartfinale gepakt, maar het had de nodige moeite met derdeklasser Alcoyano (1-2), dat in de vorige ronde Real Madrid had gewipt. Kort voor de rust opende Alcoyano de score. Bij Bilbao stonden Villalibre en Williams evenwel weer op. Die 2 boden de Baskische ploeg 10 dagen geleden de Supercup aan ten koste van Barcelona (3-2). En ze scoorden vanavond ook elk 1 keer. Vrijdagmiddag wordt er geloot voor de kwartfinales.  .