• home
 • video
 • pas verschenen

  Copa del Rey: Alaves beleeft afgang na rood voor ex-Club-speler

  Het bekertoernooi in Spanje is aan de 1/16e finales aanbeland. De vorige ronde was een slagveld voor de eersteklassers, wie blijft er na deze ronde nog over?

  Copa del Rey

  1. 23 uur 58. Ook Elche ligt eruit. Na Alaves en Cadiz spelen we vanavond ook eersteklasser Elche kwijt. Rayo Vallecano, dat meedraait in de top van 2e klasse, was met 2-0 te sterk. De Portugees Bebe, in een ver verleden nog een Fremkörper bij Manchester United, opende de score en Elche bleef zonder antwoord. .
  2. 18 uur 31. 2 eersteklassers eruit. De 1/16e finales zijn nog maar net van start gegaan en er liggen al opnieuw twee eersteklassers uit. Cadiz verloor bij Girona, terwijl Alaves een ongeziene 5-0-pandoering kreeg van tweedeklasser Almeria. De wedstrijd ontspoorde voor Alaves helemaal toen Tomas Pina, ex-speler van Club Brugge, tegen een rode kaart opliep. Hierna liep de schade snel op.  .
  3. 16-01-2021.
  4. 23 uur 37. Eibar kruipt door oog van de naald. Ook in de laatste bekermatch in de 2e ronde tussen een derdeklasser en een eersteklasser was er spanning. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Eibar, de 12e in de Primera Divison, dat 0-3 voorkwam. Maar Laguna, Mingo en Galvan zetten tussen de 73e en 79e minuut die scheve situatie helemaal recht: 3-3. In de 2e konden de bezoekers uit eerste klasse langs Enrich toch de kwalificatie veiligstellen. .
  5. 23 uur 17. Ook rode lantaarn Huesca sneuvelt bij derdeklasser. Met Alcoyano heeft een 4e derdeklasser een eersteklasser gewipt in de 2e ronde van de Copa del Rey. Waar gisteren competitieleider Atletico Madrid sneuvelde op het veld van Cornella voor dé stunt, ging vandaag ook rode lantaarn Huesca met de billen bloot. In een felle bekermatch kwam de thuisploeg op voorsprong, maar maakte Huesca nog voor de rust gelijk. Iets voorbij het uur lieten de gastheren vanaf de stip een nieuwe voorsprong liggen. 5 minuten voor tijd was het toch raak, Huesca kon niet meer reageren. .
  6. 22 uur 03. Cadiz scoort alleen in penaltyreeks. Enkele derdeklassers stuntten al in de 2e ronde - met Cornella als  beul van competitieleider Atletico Madrid op kop, maar Cadiz kon op de valreep die vernedering vermijden. Na 90 en 120 minuten op het veld van derdeklasser Pontevedra moesten penalty's beslissen: de nummer 10 van de Primera Division haalde het daarin met 4-5. Pontevedra miste de 10e en beslissende penalty. .