Club Brugge treft Dinamo Kiev, Antwerp speelt tegen Rangers in Europa League

De Belgische clubs kennen hun tegenstander in de 1/16e finales van de Europa League. Club Brugge speelt tegen Dinamo Kiev uit Oekraïne en  Antwerp moet naar Schotland, naar de Rangers. De heenwedstrijden staan op 18 februari op de planning, de returns volgen een week later.

Club Brugge moest niet te lang wachten op zijn loting. Het kwam al bij de tweede poging uit de bokaal en werd als reekshoofd gekoppeld aan Dinamo Kiev. De ploeg uit Oekraïne is geen onbekende voor de landskampioen. Vorig jaar schakelde Club de ploeg nog uit in de voorrondes van de Champions League.

 

Dit seizoen nam Dinamo Kiev wraak op de Belgische ploegen door AA Gent uit te schakelen in de play-offronde voor de Champions League. De Champions League-campagne werd wel een teleurstelling voor de manschappen van coach Mircea Lucescu. In een groep met Juventus en Barcelona werd Dinamo 3e, maar het kon slechts vier puntjes sprokkelen. Die werden allemaal gehaald in de twee confrontaties met het Hongaarse Ferencvaros.

 

Antwerp kwam even later uit de hoed. De ploeg van Leko neemt het op tegen Rangers uit Glasgow. De Rangers maakten indruk in de groepsfase van de Europa League. Ze speelden in de groep van Standard. 

 

Ze wonnen op de openingsspeeldag met 0-2 op Sclessin en zetten zo meteen de toon voor de rest van de campagne. Op de voorlaatste speeldag verloor Standard ook in Schotland, na een verdienstelijke match met 3-2. De Schotten wonnen groep D uiteindelijk met 14/18.

Europa League 1/16e finales
Dinamo Kiev Club Brugge heen 18/2, return 25/2
Antwerp Rangers heen 18/2, return 25/2

Loting Europa League

 1. 13 uur 30. De Nederlandse teams moeten tot het einde wachten. Ajax speelt een topmatch tegen Rijsel in de 1/16e finales. Olympiakos speelt dan weer tegen PSV. .
 2. 13 uur 28. Dries Mertens speelt met Napoli tegen Granada, een debutant in deze fase. .
 3. 13 uur 23. De Belgen van Leicester City spelen tegen Slavia Praag. .
 4. 13 uur 18. Antwerp-Rangers. Antwerp neemt het op tegen Rangers uit Schotland. Rangers was een van de tegenstanders van Standard in de groepsfase. .
 5. 13 uur 18. En nog een fijne affiche: Benfica (Jan Vertonghen) neemt het op tegen Arsenal. .
 6. 13 uur 17. Real Sociedad, met Januzaj, krijgt een pittige tegenstander: Manchester United. Een mooie affiche in deze 1/16e finales. .
 7. 13 uur 14. Club Brugge tegen Dinamo Kiev. Club Brugge kent zijn tegenstander. Het komt als tweede uit de pot en neemt het op tegen Dinamo Kiev. .
 8. 13 uur 12. Wolfsberger-Tottenham Hotspur is de eerste match. .
 9. 13 uur 07. De Portugese ex-voetballer Maniche zal de loting voor zijn rekening nemen. Benieuwd of hij de balletjes vlot zal kunnen openen. .
 10. 13 uur 01. De loting is begonnen, maar we zijn nog niet meteen toe aan het trekken van kaartjes. Eerst krijgen we wat hoogtepunten uit de groepsfase. .
 11. 12 uur 40.
 12. 11 uur 18.
 13. 11 uur 17.
 14. 11 uur 14.