• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sterke Casteels stoot met Wolfsburg door, Dennis scoort maar mist ook penalty

  Na vanavond kennen we alle kwartfinalisten in de Duitse beker. Bayern en Leverkusen, de finalisten van vorig jaar, sneuvelden al. Wie blijft wel in de running voor bekerwinst?

  DFB-Pokal

  1. 00 uur 02. Keulen uitgeschakeld door tweedeklasser, ondanks goal Dennis. Emmanuel Dennis heeft in zijn tweede match voor Keulen een eerste keer de weg naar het net gevonden. De Nigeriaan, gehuurd van Club Brugge, scoorde tegen tweedeklasser Regensburg, maar miste zo'n kwartier voor tijd ook een penalty bij 2-2. In de verlengingen werd niet meer gescoord, waarna Keulen (zonder Bornauw) sneuvelde in de strafschoppenreeks. Dennis was toen al gaan rusten. .
  2. Dennis viert zijn doelpunt. 00 uur 01.
  3. 04-02-2021.
  4. 20 uur 37. Casteels houdt Wolfsburg overeind tegen Schalke 04. Wolfsburg had niet veel overschot tegen Schalke 04, waar Benito Raman niet in de wedstrijdselectie zat. De ploeg van Koen Casteels haalde het met 1-0. Schalke 04 begon nochtans scherp: Casteels hield Harit van de openingsgoal. Net voor de rust kreeg Wolfsburg een strafschop. Schalke-doelman Fährmann redde het schot van Weghorst, die in de rebound wel binnenprikte. In de slotfase kreeg Schalke 04 nog de kans op de gelijkmaker. Uth stond oog in oog met Casteels. De Belgische doelman schudde een knappe redding uit zijn mouw. Goed voor een ticket voor de kwartfinales. .
  5. 03-02-2021.
  6. Haaland legde in de verlengingen dan toch de eindstand vast. 23 uur 28.
  7. 23 uur 26. Ook Dortmund komt met de schrik vrij. Na Bayern München en Bayer Leverkusen heeft ook Borussia Dortmund eventjes met een bekeruitschakeling geflirt. Dortmund had zijn schaapjes na een kwartier al op het droge dankzij Can en Sancho, maar 10 minuten voor tijd bracht tweedeklasser Paderborn de spanning terug. Haaland leek de verlosser met de 3-1 in de extra tijd, maar de VAR dacht er anders over. De treffer van de Noorse wonderboy werd afgekeurd en de bal ging zowaar op de stip aan de overkant na een eerdere overtreding. Paderborn liet de elfmeter niet liggen en sleepte verlengingen uit de brand. Daarin gaf de VAR wel zijn fiat voor de winnende treffer van Haaland: 3-2. .
  8. 21 uur 07. Leverkusen laat zich verrassen. Vierdeklasser Rot-Weiss Essen heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Na 90 minuten stond een brilscore op het bord in de 1/8e finales. Leon Bailey (ex-Genk) brak de ban na 15 minuten spelen in de verlengingen.  De uitschakeling leek nabij voor Rot-Weiss Essen. Maar de vierdeklasser kwam op gelijke hoogte dankzij Kefkir en 3 minuten voor het einde van de 2e verlenging kroonde Engelmann zich tot de bekerheld van Rot-Weiss Essen.  Schaamrood op de wangen bij Leverkusen, dat vorig jaar nog de bekerfinale verloor tegen Bayern. Rot-Weiss staat in de kwartfinales. De vierdeklasser won in 1953 trouwens de eerste editie van DFB-Pokal. .
  9. 02-02-2021.
  10. 14-01-2021.
  11. 23 uur 39. Afgang voor Bayern München. Voor het eerst in 20 jaar sneuvelt Bayern München in de 2e ronde van de Duitse beker. Bayern had de voorbije 3 jaar telkens de finale gehaald (en daarvan de laatste 2 edities gewonnen), maar tweedeklasser Holstein Kiel vond de achilleshiel van de CL-winnaar: de hoog spelende defensie. Bayern, dat absoluut niet met een B-team speelde, leek nochtans met hangen en wurgen door te stoten, maar in de 95e minuut kon Wahl met de 2-2 verlengingen afdwingen. De omstandigheden in het noorden van Duitsland waren inmiddels niet te benijden, met een snijdende wind en zelfs sneeuw. Uiteindelijk kregen we strafschoppen, zoals bekend een specialiteit van Duitse teams. De eerste 10 penalty's gingen er allemaal in. Toen miste Marc Roca voor Bayern. Fin Bartels kreeg de eer om de trekker over te halen. .
  12. 13-01-2021.
  13. 20 uur 33. Casteels laat zich niet verrassen door tweedeklasser. Door coronabesmettingen miste Wolfsburg 7 spelers. Maar dat hield het team van Koen Casteels niet tegen om korte metten te maken met tweedeklasser Sandhausen.  Casteels moest zich geen enkele keer omdraaien een bal uit het net te vissen. 4-0 was de eindstand. Bij "De Wolven" was Weghorst het trefzekerst met 2 goals. Ook Gerhardt en Joao Victor pikten hun goaltje mee. .
  14. 23-12-2020.
  15. 22 uur 04. 3 Dortmund-Belgen stoten door. Borussia Dortmund legde tweedeklasser Eintracht Braunschweig zonder veel glans over de knie. Het werd 0-2 na goals van Hummels en Sancho.  De drie Rode Duivels speelden een bijrol. Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier vielen bij Dortmund in het slotkwartier in. .
  16. 20 uur 34. Raman scoort 2 keer tegen vierdeklasser. In de competitie slaagde Schalke 04 er nog niet in om te winnen, in de Duitse beker zijn de blauwhemden wel succesvol. Vierdeklasser Ulm ging voor de bijl in de 2e ronde met 1-3. Schalke kwam in de 1e helft op voorsprong dankzij Serdar. Raman slikte als eerste een gele kaart. In de tweede helft eiste onze landgenoot alle aandacht op met 2 doelpunten. Ulm zette in de slotfase nog de eerredder op het bord. Ook Sebastian Bornauw stoot door naar de 1/8e finales. Met Keulen versloeg hij tweedeklasser Osnabrück met 1-0. Modeste maakte de enige goal in de wedstrijd. .
  17. 22-12-2020.