• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames rollen Roemenië op en doen gouden zaak voor EK-kwalificatie

  einde
  61

  De Red Flames zijn moeiteloos over Roemenië gewalst in de EK-kwalificaties. Met een hattrick van Tessa Wullaert dikte de score aan tot 6-1. Door het gelijkspel van Zwitserland hoeft België de leidersplaats in groep H ook niet meer te delen. Een goede zaak, want de groepswinnaars zijn sowieso zeker van een EK-ticket.

  Doelpunten:

  • 19' Tessa Wullaert 1-0
  • 26' Janice Cayman 2-0
  • 45' Tessa Wullaert 3-0
  • 52' Tessa Wullaert 4-0
  • 54' Laura Rus 4-1
  • 80' Elena Dhont 5-1
  • 85' Justine Vanhaevermaet 6-1

  België strooit met goals, Roemenië met overtredingen

  9 maanden na het laatste EK-kwalificatieduel namen de Red Flames de draad weer op tegen Roemenië. En dat deden de Belgische vrouwen overtuigend. 

   

  Na 19 minuten kon Tessa Wullaert een strafschop afdwingen. De kapitein scoorde zo meteen de eerste goal van de avond. Ook bij de daaropvolgende doelpunten en pogingen was de speelster van Anderlecht bij de pinken. 

   

  Nog voor de rust dikten Cayman en Wullaert de voorsprong verder aan tot 3-0. Roemenië kwam vooral negatief in beeld met een hoop gele kaarten. Kansen creëren lukte moeilijk. 

  Hattrick voor Wullaert

  Tijdens de tweede helft hadden de Belgische vrouwen nog een heus doelpuntensalvo in petto: Wullaert maakte haar hattrick af. Ook de Roemeense tegengoal van Rus kon de pret niet bederven voor de Flames. Dhont viel goed in en scoorde, Vanhaevermaet maakte haar eerste doelpunt voor de nationale ploeg.


  Na een rode kaart voor Meluta waren de Roemeense dames helemaal uitgeteld. De wissels van bondscoach Ives Serneels maakten het feestje af. Dhont en Minnaert zochten vooraan goed naar gaatjes in de Roemeense verdediging en vonden die ook: 6-1.


  De Belgen blijven ongeslagen en doen een goede zaak in de tussenstand van groep H. Ze komen alleen aan de leiding door het gelijkspel van Zwitserland. . Dinsdag gaan de Red Flames op bezoek bij de Zwitserse dames voor het volgende kwalificatieduel.

  Wullaert: "Eerste keer dat we zo ruim winnen van Roemenië"

  Serneels: "We staan nu alleen eerste en gaan voor winst in Zwitserland"

  Fase per fase

  1. 19 uur 20. Einde: 6-1. De Red Flames hebben hun eerste interland na de coronastop met verve gewonnen. Kapitein Wullaert maakte 3 doelpunten en was ook bij andere goals betrokken. België doet een goede zaak in de EK-tussenstand van groep H. .
  2. 19 uur 19. Cayman toont zichzelf even als verdedigster aan de hoekvlag. Samen met Dhont drijft ze een Roemeense speelster in de hoek. .
  3. 19 uur 15. + 3 minuten. Roemenië speelt de bal rond tijdens de laatste minuten, maar de Belgische vrouwen geven hen niet veel ruimte. .
  4. 19 uur 11. 6-1. Vanhaevermaet maakt haar eerste doelpunt voor de Red Flames. Met dank aan Dhont die niet zelfzuchtig was en een mooie voorzet gaf. .
  5. 19 uur 09. Ook de Roemenen beginnen te roteren. Carp krijgt opvolging van Banuta.  .
  6. 19 uur 05. Dhont maakt er 5-1 van. Invalster Dhont slaagt erin de assist van Wullaert om te zetten in een doelpunt. De Belgen blijven druk zetten langs Roemeense zijde. .