Transfers JPL: Club Brugge laat zoon van Fadiga definitief naar Nederland vertrekken

  De coronacrisis heeft de voetbalwereld grondig door elkaar geschud, maar de zomertransfermarkt komt toch al stilletjes op gang. Welke spelers halen de Belgische clubs? En wie mag vertrekken? Volg het hier.

  Fase per fase

  1. 21 uur 19. Club Brugge zwaait Noah Fadiga uit. Noah Fadiga heeft een contract voor 3 seizoenen getekend bij de Nederlandse eersteklasser Heracles. De 20-jarige rechtsachter, de zoon van ex-prof Khalilou, speelde vorig jaar ook al in Nederland, bij tweedeklasser Volendam. "Noah stond al lang op onze radar", zegt de technisch directeur van Heracles. "Hij past als offensieve rechtsachter in onze speelwijze." .
  2. 14 uur 38. Poulain is 6e versterking van Eupen. Eupen heeft met zijn zesde transfer van de zomermercato een oude bekende terug naar de Belgische competitie gehaald. Verdediger Benoit Poulain (32) ondertekende een contract voor twee seizoenen. Poulain streek in de zomer van 2014 voor het eerst neer in de Jupiler Pro League bij KV Kortrijk. Club Brugge was na anderhalf seizoen overtuigd en nam de Fransman over, maar bij blauw-zwart kon Poulain nooit een onbetwiste titularis worden. Toen Club Brugge vorige zomer zijn contract niet verlengde, koos de verdediger voor een avontuur in Turkije bij Kayserispor. Maar in januari verbrak hij zelf zijn contract uit onvrede met de manier waarop de club werd gerund. Na Amara Baby, Théo Defourny, Senna Miangue, Stef Peeters en Jonathan Heris is Benoît Poulain de zesde nieuwe aanwinst van Eupen. .
  3. 13 uur 30. STVV-spits verkast naar China. Mohamed Buya Turay ruilt STVV voor het Chinese Habei China Fortune. Buya Turay maakte in 2018 van het Zweedse Dalkurd de overstap naar STVV, toen voor een recordbedrag van 1,8 miljoen euro. Bij zijn debuut tegen Lokeren scoorde hij meteen, maar die sterke start kreeg geen vervolg. De 25-jarige aanvaller uit Sierra Leone speelde in totaal amper 7 wedstrijden voor de club, vooral korte invalbeurten. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Zweedse Djurgardens IF. "STVV wenst Buya te bedanken voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière", luidt het op de site van de Truienaars. .
  4. 19-07-2020.
  5. 21 uur 38. Gent stuurt Azango terug naar Trencin. AA Gent heeft afscheid genomen van Philip Azango, de Nigeriaanse aanvaller die het 2 jaar geleden overnam van Trencin. Azango kwam in Gent nauwelijks aan de bak en mag nu op zijn 23e proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen bij de nieuwe club van Stijn Vreven. .
  6. 18-07-2020.
  7. 11 uur 53. AA Gent vindt jonge Braziliaanse winger in Georgië. AA Gent heeft met de 18- Braziliaan Julio Vinicius een nieuwe aanvaller binnengehaald. Vinicius komt over van FC Gareji, een derdeklasser in Georgië, en maakte het nieuws zelf bekend op zijn Instagramaccount. Hij zou een overeenkomst voor 2 seizoenen hebben ondertekend. Vinicius maakte in januari de overstap van Bahia in zijn thuisland naar FC Gareji Sagarejo. Van de Braziliaan wordt niet meteen verwacht dat hij inzetbaar is in het eerste elftal. Hij is de 6e versterking na doelman Davy Roef (Anderlecht), verdedigers Nurio Fortuna (Charleroi) en Dino Arslanagic (Antwerp), middenvelder Alexander De Bruyn (STVV) en aanvaller Jordan Botaka (STVV). .
  8. 09 uur 42. Percy Tau wuift Club Brugge uit. Percy Tau (26) heeft afscheid genomen van Club Brugge. De Zuid-Afrikaan, die voor 1 seizoen gehuurd werd van Brighton & Hove, bedankt zijn medespelers, het technische team en de hele staf én de supporters "voor een succesvolle uitleenbeurt".  Tau tekende in 2018 voor 4 jaar bij de Premier League-club van Leandro Trossard, maar werd meteen verhuurd aan Union. De polyvalente aanvaller schitterde in 1B en kwam zo in het vizier van Club Brugge. Hij begon uitstekend aan het seizoen met 3 goals in de competitie en de beker, maar verdween daarna geleidelijk van het voorplan.In totaal speelde hij 30 blauw-zwarte matchen, goed voor 4 goals en 8 assists. .
  9. 17-07-2020.
  10. 14 uur 50. Oostende strikt nu ook middenvelder van Stuttgart. KV Oostende blijft goed op dreef in deze transferperiode. Na gisteren al 3 spelers te hebben voorgesteld doen ze er aan de kust vandag nog eentje bij.  Met Nick Bätzner haalt KVO opnieuw een Duitse jeugdinternational binnen. Bätzner, een 20 jaar oude creatieve middenvelder, kwam het afgelopen seizoen uit voor het tweede team van Stuttgart, dat in de vijfde divisie aantreedt. Daar scoorde hij vier doelpunten en gaf hij 5 assists. Gauthier Ganaye, de nieuwe sterke man aan de kust, heeft alvast veel geloof in zijn nieuwe aanwinst. "Ik ben ervan overtuigd dat hij over enkele jaren het mooie weer maakt in een topcompetitie", aldus Ganaye. .
  11. 16-07-2020.
  12. 21 uur 53. Deinze heeft de 32-jarige middenvelder Raphaël Lecomte aangetrokken. De Fransman komt over van Virton, dat geen licentie kreeg. Hij tekende een contract voor twee seizoenen en is de 5e aanwinst van de promovendus in 1B. Lecomte verdedigde eerder de kleuren van Zaragoza (2008-2009) en Navalcarnero (2009-2010) in Spanje en in ons land van Wezet (2010-2013), Westerlo (2013-2016) en Roeselare (2016-2018). Trainer David Gevaert kent Lecomte goed. "Van toen ik coach was bij Virton", klinkt het. "Hij is een toonbeeld van professionaliteit. Een harde werker, met een goede mentaliteit, die zichzelf wegcijfert in functie van de ploeg." .
  13. 20 uur 36. En nog een speler voor Oostende! KV Oostende krijgt er maar geen genoeg van: na Jäkel en Hubert stelt het nu ook de 25-jarige Schotse  verdediger Jack Hendry voor. Hendry komt over van Celtic, waarvoor hij zo'n 30-tal matchen speelde. Hij wordt gehuurd, maar als hij in de smaak valt, kan KVO hem definitief overnemen. .
  14. 18 uur 40. Doelman Hubert gaat geluk beproeven bij KVO. Guillaume Hubert (26) verlaat Club Brugge voor KV Oostende. De doelman heeft bij KVO zijn handtekening gezet onder een contract tot en met 2023. Hubert brak in 2015 door op het hoogste niveau bij Standard. In twee seizoenen verdedigde hij het doel bij de Rouches 36 keer, waarna Hubert naar Club Brugge verkaste. Bij blauw-zwart stond hij maar 6 keer onder de lat. Afgelopen seizoen leende Club Hubert uit aan Cercle Brugge, waar hij goed was voor 9 basisplaatsen. Bij KVO gaat Hubert de concurrentie aan met de Kameroener Fabrice Ondoa. "Toen ik hoorde van de Oostendse interesse, had ik daar meteen oren naar," zegt Hubert. "De club wil een nieuw project starten, het is altijd leuk om daar deel van uit te kunnen maken. Daarnaast is de accommodatie, zowel in het stadion als in het trainingscomplex, top. Ik kijk er erg naar uit om hier het nieuwe seizoen aan te vatten." .
  15. 18 uur 35. Lommel strikt Costa Ricaanse goaltjesdief. Lommel heeft de Costa Ricaan Manfred Ugalde aangetrokken. De 18-jarige pocketspits ondertekende in Limburg meteen een contract voor  seizoenen. Ugalde komt over van Deportivo Saprissa uit eigen land. Daar brak hij dit seizoen door in het eerste elftal en scoorde in totaal 16 keer (plus 9 assists) in 45 wedstrijden. De jonge aanvaller (1,71m) deed ook ervaring op in de Concacaf Champions League en debuteerde in februari voor de nationale ploeg in een oefenduel tegen de VS. .