KBVB-top: "Martinez is meer dan alleen maar onze bondscoach"

  Roberto Martinez en de Belgische voetbalbond hebben vanmiddag meer uitleg gegeven bij de contractverlenging van Martinez tot 2022. De KBVB benadrukte de belangrijke rol van de Spanjaard bij de voetbalbond. "Hij is nauw betrokken bij de toekomst van het Belgische voetbal."

  Roberto Martinez liet eerder vandaag al weten erg blij te zijn met zijn nieuwe contract. Dat herhaalde de Spanjaard opnieuw tijdens een virtuele persconferentie.

   

  "Het uitstel van Euro 2020 heeft voor een nieuwe situatie gezorgd. Dit was niet het moment om onze relatie te beëindigen. Ik geloof heel erg in deze groep spelers. Ik ben heel blij, want alles is aanwezig om een mooie toekomst uit te bouwen", klonk het.

   

  CEO Peter Bossaert en bondsvoorzitter Mehdi Bayat benadrukten ook het belang van Martinez' rol als technisch directeur. "Bij het grote publiek is hij bekend als bondscoach, maar als TD is hij heel nauw betrokken bij de toekomst van het Belgische voetbal", sprak Bossaert.

   

  "Dat is precies wat we willen doen: scoren met de Rode Duivels en ook oog hebben voor de volgende generaties. Op korte termijn zullen we ook iemand zoeken die Roberto kan assisteren als technisch directeur en die over twee jaar de fakkel kan overnemen."

   

  Bayat: "Met Roberto Martinez kunnen we onze ambities najagen. Hij is meer dan alleen maar onze bondscoach. Hij stoomt het Belgische voetbal klaar voor de toekomst."

  Bekijk ons interview met Roberto Martinez:

  Fase per fase

  1. 12 uur 38. Samen met mijn gezin ga ik deze contractverlenging vieren met een barbecue. Roberto Martinez.
  2. 12 uur 35. "Afkoopsom? Kan op elegante manier". Bondsvoorzitter Mehdi Bayat laat in het midden of Roberto Martinez een opstapclausule heeft als een Europese topclub op de deur komt kloppen. "Tot nog toe is dat altijd heel sereen verlopen. Ik ben ervan overtuigd dat zoiets op een elegante manier zou gebeuren", klinkt het. .
  3. 12 uur 33. De voetbalwereld wordt hard getroffen door de coronacrisis, maar toch waren er redenen genoeg om Martinez' contract te verlengen. Voor de crisis hadden we onze inkomsten al fors verhoogd, onder meer door het mediacontract. De Rode Duivels spelen een belangrijke rol in het herstel na de crisis. CEO Peter Bossaert.
  4. 12 uur 31. We zijn heel trots. Met Roberto Martinez kunnen we onze ambities najagen. Hij is meer dan alleen maar onze bondscoach en stoomt het Belgische voetbal ook klaar voor de toekomst. Bondsvoorzitter Mehdi Bayat.
  5. 12 uur 29. Op dit moment zullen er geen wijzigingen zijn in de technische staf. We zijn daar heel tevreden over. Roberto Martinez.
  6. 12 uur 22. Op korte termijn zoeken we ook iemand die Roberto Martinez kan assisteren als technisch directeur en die over een tweetal jaar de fakkel kan overnemen. CEO Peter Bossaert.
  7. 12 uur 21. Roberto Martinez is een fantastische coach met dito resultaten. Deze generatie moet bijgestaan worden door een topcoach van het niveau dat ze gewoon zijn. We hebben nooit het gevoel gehad dat we niet zouden doorgaan met elkaar. De coronacrisis heeft alles even on hold gezet, maar daarna was alles snel in kannen en kruiken. CEO Peter Bossaert.
  8. 12 uur 15. Ik geloof dat deze generatie Rode Duivels de volgende generaties zal inspireren als coaches en daarbij wil ik nauw betrokken zijn. Roberto Martinez.
  9. 12 uur 13. Roberto Martinez is bij het grote publiek bekend als bondscoach, maar als technisch directeur is hij ook heel nauw betrokken met de toekomst van het Belgische voetbal. Dat is precies wat we willen doen: scoren met de Rode Duivels en ook oog hebben voor de volgende generaties. CEO Peter Bossaert.
  10. 12 uur 10. Het uitstel van Euro 2020 heeft een nieuwe situatie gecreëerd. Ik geloof immens in deze groep van spelers. Dit was niet het moment om onze relatie stop te zetten. Ik kijk nu al uit naar het EK. Roberto Martinez.
  11. 12 uur 06. Ik ben heel blij. Dit is een heel ambitieus project en alles is aanwezig om een mooie toekomst te bouwen. Roberto Martinez.
  12. 10 uur 54. Ik kan alleen maar blij en trots zijn dat ik kan blijven doorwerken en de toekomst van het Belgisch voetbal kan voorbereiden. Roberto Martinez.
  13. 10 uur 52.