Club Brugge wint kampioenenmatch voor 16e titel toepasselijk met 16-0

  Met een virtueel kampioenenfeest heeft Club Brugge zijn 16e landstitel toch wat proberen te vieren. In de kampioenenmatch nam Club het op tegen de 15 andere clubs uit de Jupiler Pro League. Het werd toepasselijk 16-0. Het feestje werd afgesloten met een dj-set van Clinton Mata.

  Afgelopen vrijdag werd Club Brugge door de Pro League uitgeroepen tot landskampioen van 2019-2020. Door het coronavirus was er geen feestje op het veld of in het stadion mogelijk, maar daar paste Club toch een mouw aan.

   

  Op zijn YouTube-kanaal toonde Club een kampioenenmatch, volledig met omkadering met analisten Leo Van der Elst en Rik Verheye. De wedstrijd zelf winnen, bleek een eitje voor Club.

   

  90 minuten lang werden we meegenomen naar de hoogtepunten uit het seizoen van de landskampioen. Alle hoofdrolspelers passeerden de revue, soms met een doelpuntje of - in het geval van Mignolet - met enkele knappe saves.

   

  Mats Rits mocht de 16-0-eindstand vastleggen, een verwijzing naar de 16e landstitel uit de blauw-zwarte geschiedenis. Een echte bekeruitreiking zat er niet in, al mocht Clinton Mata als enige wel pronken met de JPL-trofee.

   

  De rechtsachter kroop in de huid van deejay en breide de ene voetbalhit na de andere aan elkaar. Tegelijkertijd werden ook beelden getoond uit de huiskamers van de Brugse fans, zodat het alsnog een beetje een volksfeest werd.

  Verslag van het Brugse titelfeest

  Philippe Clement en Ruud Vormer klinken op de titel

  Herbeleef het kampioenenfeest van Club Brugge

  #VRBRUGES: Club Brugge viert feest

  1. 20 uur 08. Op naar een 17e titel? Terwijl Mata de ene schijf na de andere eruit knalt, worden feestelijke beelden van supporters van Club Brugge getoond. Zo wordt het toch een beetje een viering waarbij alle fans betrokken worden. Meteen ook een mooi einde om er hier een einde aan te maken. Zal Club zijn titel kunnen verlengen? Dat weten we over een jaar. .
  2. 19 uur 58. DJ Mata. Als afsluiter duikt dj Clinton Mata in zijn platenbak voor een feestje. Zijn eerste keuze is geen verrassing: "We are the champions." Mata probeert ook mee te zingen, maar bewijst daarbij alleen dat hij meer kwaliteiten heeft als voetballer. .
  3. 19 uur 55. De ene na de andere speler van Club Brugge wordt nu voor de corona-proofe microfoon gehaald. .
  4. 19 uur 52. Elke speler droomt ervan om in zijn eerste seizoen meteen kampioen te worden. Dit is een moment dat ik nooit zal vergeten. Charles De Ketelaere.
  5. 19 uur 51. Club Brugge is kampioen! Het is nu definitief: Club Brugge mag zich kampioen noemen. .
  6. 19 uur 50. Rits met de 16-0-eindstand. Diep in de extra tijd zet Mats Rits, tegen Waasland-Beveren, de 16-0-eindstand op het bord. 16 goals, een symbolisch cijfer aangezien het de 16e titel is voor Club Brugge. .
  7. Rits zet de kers op de taart. 19 uur 50.
  8. 19 uur 44. Mats Rits kan het niet geloven, maar hij kopt de 15-0 binnen. Zou het hier op 16-0 gaan eindigen? .
  9. 19 uur 39. Wel of niet over de lijn? 14-0! De Brugse machine was even stilgevallen, maar met een stiftje maakt Vanaken er toch 14-0 van. Het is niet helemaal zeker over de bal over de lijn is, maar de VAR ziet geen reden om de goal af te keuren. .
  10. Vanaken scoort, Antwerp ligt in de touwen. 19 uur 39.
  11. 19 uur 27. Nog eentje voor Okereke: 13-0. Okereke heeft de smaak te pakken en scoort met een kopbal tegen Oostende zijn 2e van de avond. .
  12. 19 uur 19. Okereke met een nummertje. Het knappe nummertje van Okereke tegen Zulte Waregem is goed voor de 12-0. En we zijn nog maar net voorbij het uur! .
  13. Okereke viert zijn doelpunt tegen Essevee. 19 uur 19.
  14. 19 uur 15. Kogel van Dennis. De bolletjes op het telraam beginnen weer te schuiven. Vanuit een bijna onmogelijke hoek haalt Dennis verschroeiend uit voor de 11-0. .
  15. 19 uur 14. 10-10-10. De 10e is getekend Krépin Diatta. Balanta recupereert de bal en Diatta plaatst na een kapbeweging de bal van buiten de 16 in het hoekje. .
  16. 19 uur 05.
  17. 19 uur 01. Schrijvers met de 9-0. Club Brugge gaat na de rust gewoon op zijn elan voort. Schrijvers laat er geen gras over groeien en trapt zonder pardon de 9-0 binnen. .