• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle is gered, Anderlecht maakt net als Genk en KV nog kans op PO1

  De strijd om het laatste ticket voor Play-off I is nog niet beslist. Genk en KV Mechelen liggen nog in poleposition, maar ook Anderlecht maakt nog kans. Goed nieuws was er voor Cercle, dat ondanks een nederlaag tegen Club zeker gered is. Oostende en Waasland-Beveren kunnen nog zakken.

  • Play-off I: KV Mechelen, Genk en Anderlecht kunnen PO1 nog halen
  • Degradatiestrijd: Cercle Brugge is gered, Oostende en Waasland-Beveren nog niet
  • Titelstrijd: Club vergroot zijn voorsprong op Gent tot 15 punten

  Klik op een score hierboven om het wedstrijdverslag te lezen.

  Live - speeldag 29

  1. 21 uur 59. Einde van speeldag 29. Op alle velden is afgefloten: Club vergroot zijn voorsprong in de stand op eerste achtervolger Gent. Cercle is zeker van het behoud, wat nog niet het geval is voor Oostende en Waasland - Beveren. In de strijd om het laatste ticket van Play-off I is nog niets beslist: Genk, KV Mechelen en Anderlecht maken nog kans.
  2. 21 uur 56. Moeskroen - Waasland-Beveren 1-0. Vechtpartij in Moeskroen - Waasland-Beveren. Dierckx trapt even na en wordt dan hard tegen de grond geduwd. En van het een komt dan het ander. Na wat geduw en getrek zoekt Visser de nodige spelers om te bestraffen.
  3. 21 uur 55. Het is ook afgelopen in Oostende - Genk (2-4) en KV Mechelen - Eupen (1-1). Zo komt Genk naast KVM in de stand.
  4. 21 uur 53. Club Brugge - Cercle Brugge 2-1. Kylian Hazard maakt de aansluitingstreffer in de Brugse derby. Kan Cercle nog de redding luister bijzetten met een draw?
  5. 21 uur 53. In Anderlecht - Zulte Waregem (7-0) en Kortrijk - Antwerp (0-1) is het al afgelopen.
  6. 21 uur 47. Gent - Charleroi 1-4. Gent moet de kelk tot op de bodem ledigen: Rezaei scoort vanaf de stip 1-4. De eerste thuisnederlaag van Gent is er een pandoering van Charleroi.
  7. 21 uur 45.
  8. 21 uur 44. Gent - Charleroi 1-3. Mohammadi loopt tegen zijn tweede gele kaart aan en maakt de moeilijke avond van Gent tegen Charleroi nog moeilijker.
  9. 21 uur 42. Anderlecht - Zulte Waregem 7-0. Nacer Chadli pikt ook zijn goaltje mee. Hij krijgt de 7-0 op een schoteltje aangeboden door Doku, wat een afgang voor Zulte Waregem.
  10. 21 uur 41. Kortrijk - Antwerp 0-1. Refaelov maakt het verschil voor Antwerp. Na een fout van Lepoint op Hoedt mag de Israëliër aanleggen voor een vrije trap. Hij krult de bal mooi over het Kortrijkse muurtje: 0-1.