• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Reacties op uitstellen EK: "Heel vervelend, maar begrijpen het wel"

  Het EK voetbal van 2020 wordt met een jaartje uitgesteld. Dat heeft de Europese voetbalbond beslist. Wat zijn de reacties hierop? Je leest het op deze pagina.

  Euro 2020 wordt Euro 2021

  1. 17 uur . De gezondheid is onze topprioriteit zijn, daarom had de UEFA enkele mogelijkheden voorgesteld opdat de competities dit seizoen toch nog op een veilige manier afgewerkt kunnen worden. Ik ben trots op de respons die hierop vanuit de voetbalwereld is gekomen. Er was een echt gevoel van samenhorigheid, terwijl iedereen inzag dat er offers gebracht moest worden om het beste resultaat te bekomen. UEFA-voorzitter Ceferin.
  2. 16 uur 42. Ook geen African Nations Championship. Net als Europa (EK) en Zuid-Amerika (Copa America) heeft ook Afrika (African Nations Championship) wijselijk beslist om zijn continentale toernooi dit jaar niet te laten doorgaan.
  3. 16 uur 30.
  4. 16 uur 10. Bossaert: "Dit was het enige realistische scenario".

   Bossaert: "Dit was het enige realistische scenario"

  5. 16 uur . Martinez: "Ontgoocheld, maar begrijpen volledig deze beslissing".

   Martinez: "Ontgoocheld, maar begrijpen volledig deze beslissing"

  6. 15 uur 59. Het is natuurlijk een zeer vervelend bericht, maar we begrijpen de keuze die is gemaakt. We moeten realistisch zijn en ons erbij neerleggen. Ronald Koeman (bondscoach Nederland).
  7. 15 uur 47.
  8. 15 uur 20. Zodra onze gezondheid niet meer bedreigd wordt, kunnen we in juni 2021 samen met heel België genieten van een historisch EK. Bondscoach Roberto Martinez.
  9. 15 uur 12. UEFA bevestigt: EK wordt uitgesteld. Wat al door tal van andere bronnen was doorgesijpeld, is nu ook door de Europese voetbalbond zelf bevestigd: het EK zal een zomer opschuiven, naar de periode juni-juli 2021.