Reacties op uitstellen EK: "Heel vervelend, maar begrijpen het wel"

  Het EK voetbal van 2020 wordt met een jaartje uitgesteld. Dat heeft de Europese voetbalbond beslist. Wat zijn de reacties hierop? Je leest het op deze pagina.

  Euro 2020 wordt Euro 2021

  1. 17 uur . De gezondheid is onze topprioriteit zijn, daarom had de UEFA enkele mogelijkheden voorgesteld opdat de competities dit seizoen toch nog op een veilige manier afgewerkt kunnen worden. Ik ben trots op de respons die hierop vanuit de voetbalwereld is gekomen. Er was een echt gevoel van samenhorigheid, terwijl iedereen inzag dat er offers gebracht moest worden om het beste resultaat te bekomen. UEFA-voorzitter Ceferin.
  2. 16 uur 42. Ook geen African Nations Championship. Net als Europa (EK) en Zuid-Amerika (Copa America) heeft ook Afrika (African Nations Championship) wijselijk beslist om zijn continentale toernooi dit jaar niet te laten doorgaan.
  3. 16 uur 30.
  4. 16 uur 10. Bossaert: "Dit was het enige realistische scenario".

   Bossaert: "Dit was het enige realistische scenario"

  5. 16 uur . Martinez: "Ontgoocheld, maar begrijpen volledig deze beslissing".

   Martinez: "Ontgoocheld, maar begrijpen volledig deze beslissing"

  6. 15 uur 59. Het is natuurlijk een zeer vervelend bericht, maar we begrijpen de keuze die is gemaakt. We moeten realistisch zijn en ons erbij neerleggen. Ronald Koeman (bondscoach Nederland).
  7. 15 uur 47.
  8. 15 uur 20. Zodra onze gezondheid niet meer bedreigd wordt, kunnen we in juni 2021 samen met heel België genieten van een historisch EK. Bondscoach Roberto Martinez.
  9. 15 uur 12. UEFA bevestigt: EK wordt uitgesteld. Wat al door tal van andere bronnen was doorgesijpeld, is nu ook door de Europese voetbalbond zelf bevestigd: het EK zal een zomer opschuiven, naar de periode juni-juli 2021.
  10. 14 uur 43. Play-offs voor Euro 2021 in juni 2020. De Servische voetbalbond laat weten dat het plan is om eind juni de play-offs voor het EK te spelen. Er zijn nog 4 plaatsen voor het EK die niet ingevuld zijn die via die play-offs (een systeem met halve finales en een finale) aangewezen moeten worden. Nog volgens de Servische bond zouden de verschillende nationale competities en clubcompetities (Champions League en Europa League) ook voor eind juni afgewerkt moeten worden.
  11. 14 uur 24. Copa America volgt troef. In navolging van de UEFA heeft ook de Conmebol beslist om zijn grote landentoernooi, de Copa America, uit te stellen.
  12. 13 uur 28.
  13. 13 uur 26. Officieel: Euro 2020 jaartje uitgesteld. Zoals verwacht heeft de UEFA beslist om het EK met een jaar uit te stellen. Het nieuwe EK zal in 2021 van 11 juni tot 11 juli lopen.
  14. 12 uur 15. The Athletic: "UEFA wil 300 miljoen compensatie voor uitstel". De UEFA heeft berekend dat het 300 miljoen euro zou kosten om het EK met een jaar uit te stellen. Dat geld probeert het te achterhalen bij de verschillende clubs, die er alle baat bij hebben dat de huidige competities zoals gepland worden afgewerkt. Dat verhaal werd vandaag gelanceerd door de diepgravende sportwebsite The Athletic.