Bitterzoete bekerwinst PSG door blessure Mbappé: "Enkel kraakte"

  Voor de 5e keer in 6 jaar tijd heeft PSG de Franse beker in de wacht gesleept. Saint-Etienne maakte er een spannende finale van, maar vocht na de rode kaart voor Perrin (vanwege een tackle die Mbappé het vervolg van de match kostte) een ongelijk gevecht.

  Het lijkt bijna 100 jaar geleden toen PSG zich voor de finale van de Franse beker plaatste dankzij een klinkende 1-5-zege tegen Lyon. Voor Saint-Etienne was het de eerste finale sinds 1982, toen het in de finale met strafschoppen verloor tegen PSG.

   

  Bijna 40 jaar later was er opnieuw weinig verschil tussen beide finalisten. 5.000 toeschouwers in het reusachtige Stade de France waren getuigen dat Saint-Etienne het best uit de startblokken schoot, onder meer met een schot tegen de paal.

   

  Navas was veruit de beste PSG-speler, maar voetbal is niet altijd eerlijk en dus kwamen de Parijse sterren toch op voorsprong. Mbappé vond eerst nog de doelman op zijn weg, maar Neymar liet de rebound niet liggen.

  Blessure Mbappé overschaduwt finale

  In de 26e minuut kreeg de finale plots een totaal ander uiterlijk. Loic Perrin, de aanvoerder van Saint-Etienne, tackelde half op de bal en half op de enkel van Mbappé. Die actie betekende het einde van de match voor zowel Perrin als Mbappé: de ene met de rood, de andere met een blessure.

   

  Mbappé verliet het veld in tranen, want hij beseft ook dat dit de ontknoping van de Champions League in augustus nu misschien in gevaar is. Na de match kon hij toch weer lachen, toen hij de bekerwinst op krukken vierde. "Mijn enkel kraakte een beetje, al denk ik niet dat hij gebroken is", vertelde de spits aan president Macron bij de ceremonie.

   

  Met zijnen tienen was het natuurlijk helemaal een onmogelijke opdracht voor Saint-Etienne, dat wel niet overrompeld werd in het vervolg van de match. De gezichten bij de groenhemden stonden dan ook op onweer na de match, omdat ze beseffen dat ze wellicht een unieke kans hebben laten liggen.

  Kylian Mbappé verliet huilend het veld.

  Fase per fase

  1. 06-03-2020.
  2. 23 uur 13. Saint-Etienne voor het eerst sinds 1982 in de finale. Saint-Etienne heeft zich dankzij een doelpunt in de 92e minuut van Boudebouz geplaatst voor de finale van de Franse beker. Dat was al geleden van 1982. Toen verloor het team met o.a. Platini tegen uitgerekend PSG, ook nu weer de tegenstander in de finale.
  3. 05-03-2020.
  4. 23 uur 18. PSG slaat Lyon knock-out. PSG staat in de finale van de Coupe de France. Met Thomas Meunier in de basis was PSG een maatje te groot voor het Lyon van Jason Denayer: 1-5. De thuisploeg kwam langs Terrier nog wel op voorsprong, maar daarna walsten de bezoekers over Lyon. Mbappé nam 3 goals voor zijn rekening.
  5. 04-03-2020.
  6. 21 uur 01. PSG gaat helemaal loos na de rust. Bijna een helft lang kon Dijon de schijn ophouden tegen PSG, ondanks een own-goal van Lautoa meteen na de aftrap. Maar toen Mbappé er vlak voor de rust 1-2 van maakte, brak het verzet. In de 2e helft vlogen de goals Dijon om de oren. Vooral Sarabia had een begenadigde dag, met 2 goals en 1 assist. Meunier kon ook zijn steentje bijdragen. Hij werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.
  7. 12-02-2020.
  8. 30-01-2020.
  9. 20 uur 47. PSG klaart de klus zonder Mbappé en Neymar. PSG heeft zonder al te veel problemen Pau uitgeschakeld. De derdeklasser slikte doelpunten van Leandro Paredes en Pablo Sarabia, sterspelers Mbappé en Neymar kwamen niet in actie. In de vorige ronde had Pau nog verrast door eersteklasser Bordeaux te verslaan.
  10. 20 uur 46. Rijsel uitgeschakeld. Voor Rijsel is het bekertoernooi vroegtijdig afgelopen. Het team uit het noorden van Frankrijk verslikte zich in vierdeklasser Epinal.: 2-1.
  11. 00 uur 28. Monaco ligt eruit in de Franse bekercompetitie. Saint-Etienne kwam vanavond met het kleinste verschil winnen in het prinsdom. Denis Bouanga scoorde halverwege de eerste helft: 0-1.
  12. 00 uur 27.
  13. 29-01-2020.
  14. 28-01-2020.
  15. 23 uur 11. PSG wint zonder Neymar en Mbappé. PSG deed het in de beker tegen tweedeklasser Lorient zonder sterren Neymar en Mbappé. Die zagen vanaf de bank dat de leider uit de Ligue 2 toch een harde noot was om te kraken. Pas in het slot konden de Parijzenaars het verschil maken. Sarabia maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.
  16. 19-01-2020.