• home
 • video
 • pas verschenen

  Deadline Day buitenland: Belgische belofte-international Mbenza naar Frankrijk

  De buitenlandse clubs hebben tijd genoeg gehad om hun slag te slaan op de transfermarkt. Vrijdag 31 januari hebben ze hun huiswerk moeten afronden. Lees hier wat er allemaal gebeurd is in de wintermercato.

  Het transfernieuws uit het buitenland

  1. 10 uur 52. Ighalo naar United. Manchester United heeft zich een halfuur voor de sluiting van de transfermarkt nog verzekerd van de diensten van de Nigeriaanse aanvaller Odion Ighalo. De 30-jarige international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Chinese Shanghai Shenhua. Voor Ighalo is het een terugkeer naar de Premier League. Tussen 2014 en 2017 trof hij 39 keer raak in 99 wedstrijden voor Watford. De Mancunians waren in de aanval nog op zoek naar versterking, nadat ze naast Erling Haaland gegrepen hadden. Marcus Rashford is voorin eerste keuze, maar de Engelse international mist door zijn blessuregevoeligheid regelmatig wedstrijden.
  2. 10 uur 45. Mbenza weer naar Frankrijk. De Engelse tweedeklasser Huddersfield leent Isaac Mbenza tot eind dit seizoen uit aan de Franse eersteklasser Amiens. Huddersfield nam onze landgenoot vorige zomer over van Montpellier, nadat hij vorig seizoen al op uitleenbasis in Engeland had gevoetbald. Dat was toen Huddersfield nog in de Premier League speelde. De 23-jarige voormalige belofteninternational ondertekende er een contract voor twee seizoenen, maar deelt dit seizoen in de malaise bij de tweedeklasser, die opnieuw in degradatiegevaar verkeert. Na 29 speeldagen staat het team pas op de op 3 na laatste plaats. Mbenza kreeg in slechts 6 wedstrijden speelminuten en valt al sinds oktober naast de selectie.
  3. 01-02-2020.
  4. 21 uur 35. Verona koopt Amrabat van Club Brugge en verkoopt hem meteen. Fiorentina heeft Sofyan Amrabat al vastgelegd voor volgend seizoen. De Nederlander werd door Club Brugge uitgeleend aan Hellas Verona, waar hij het dit seizoen goed doet. Zo wekte hij de interesse van andere Italiaanse teams. Verona heeft vrijdag een aankoopoptie gelicht in de huurovereenkomst met Club Brugge, om hem meteen door te verkopen aan Fiorentina. Een operatie die Verona geen windeieren zal leggen. Amrabat ligt vanaf 1 juli onder contract bij Fiorentina.
  5. 19 uur 37. Nieuwe ploegmaat voor Witsel en Hazard bij Dortmund: Emre Can komt over van Juve. Borussia Dortmund huurt de Duitse middenvelder Emre Can (26) tot het einde van het seizoen van Juventus. In de overeenkomst is ook een verplichting tot aankoop opgenomen. 6 jaar geleden voetbalde Can al in zijn vaderlandse competitie, dat was toen bij Leverkusen. .