Dominante Flames vertrekken met perfect rapport uit Kroatië

  De Red Flames hebben ook hun derde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Ze staken in en tegen Kroatië makkelijk de punten op zak na doelpunten van Philtjens (x2), Wullaert en De Caigny. Met 9 op 9 komen de Belgen weer naast Zwitserland aan de leiding.

  Doelpunten

  • 15' Wullaert 0-1 (pen)
  • 31' Philtjens 0-2
  • 40' Lubina 1-2
  • 55' Philtjens 1-3
  • 81' De Caigny 1-4

  Wullaert en Philtjens dirigeren de Belgen voorbij slap Kroatië

  De Red Flames kregen het in Kroatië maar heel even warm. Net voor de pauze kon de thuisploeg de aansluitingstreffer scoren na een ongelukkige tussenkomst van doelvrouw Evrard. Ze bokste een vrijschop tegen haar eigen deklat en zo kon Lubina simpel in doel lopen.

   

  De Belgen hadden op dat moment wel al een dubbele bonus in handen. Kapitein Wullaert schoot haar ploeg vanaf de stip al na een kwartier op voorsprong. Op het halfuur had ze ook een voet in het tweede doelpunt. Ze deelde een assist uit aan Philtjens.

   

  De 1-2 was even slikken voor de ploeg van Serneels, maar na de pauze knoopten ze langzaam maar zeker weer aan met hun dominante spel. De Caigny trapte een gat in de lucht, maar zo rolde de voorzet van Vanhaevermaet wel tot in de voeten van Philtjens. Die twijfelde niet en maakte haar tweede van de avond.

   

  De Kroaten moesten na die 1-3 wel ten aanval trekken, maar de Flames hadden de zaak altijd onder controle. In het slot viel de 1-4 nog en opnieuw deed Wullaert haar duit in het zakje. Ze schilderde haar vrije trap netjes op het hoofd van De Caigny. Net als in de heenmatch draafden de Belgen dus vlot voorbij Kroatië. Ze springen met 9 op 9 weer naar de kop van groep H. 

  Wullaert zet haar strafschop om: 0-1!

  Philtjens verdubbelt de score

  Davina Philtjens schreeuwt het uit na haar tweede van de avond

  De Caigny pikt haar doelpuntje mee

  Bondscoach: "Kroatië speelde op het randje"

  In zijn 100e wedstrijd als bondscoach wilde Ives Serneels na afloop vooral de reactie van zijn speelsters na de Kroatische tegentreffer onthouden."Mijn team heeft daarop volwassen geantwoord, dat doet me deugd", verklaarde de T1.

   

  "Kroatië begon op het randje te spelen, maar we hebben daar een professioneel en volwassen antwoord op gegeven. De tegentreffer (waar doelvrouw Evrard niet vrijuit ging, red.) moeten we nogmaals bekijken. Het was een van de eerste keren dat Kroatië in de 16 kwam, de speelster kan misschien iets te vrij inkoppen. Maar ik wil vooral het positieve onthouden: de reactie na de 1-2."

   

  "Ik ben ook heel blij dat een verdedigster (Davina Philtjens, red.) 2 doelpunten maakt", vervolgde Serneels. "Dat toont aan dat het gevaar van twee kanten kan komen. Ik voel dat mijn speelsters zich elke dag willen verbeteren."

   

  "Hopelijk spelen we dinsdag in Leuven tegen Litouwen voor een massa volk. We vieren dan het jubileum van Janice Cayman, die haar 100e match voor de Flames speelt."

  Fase per fase

  1. 19 uur 53. Einde! Na een dominante prestatie vertrekken de Belgen met een perfect rapport weer uit Kroatië.
  2. 19 uur 52. Buitenspel! Wullaert wil Vanmechelen bedienen, maar wordt afgevlagd.
  3. 19 uur 51. Nog drie minuten en dan staan de Flames met 9 op 9 weer naast Zwitserland in hun groep.
  4. 19 uur 49. Davina Vanmechelen strompelt een balletje naast het doel van Bacic. Zit er nog een 5e Belgische treffer aan te komen?
  5. 19 uur 47. Janice Cayman mag wat eerder gaan rusten. Zij droomt al van haar 100e interland volgende week. .
  6. 19 uur 46. De thuisploeg kan toch nog een corner versieren. Evrard bokst deze keer wel kordaat weg.
  7. 19 uur 44. Missipo wordt stevig aangelopen in de rug. Ze hapt even naar adem maar kan blijven spelen. .
  8. 19 uur 43. Vanmechelen is tussen de lijnen gekomen. Ze vervangt Dhont. Kan zij als invaller nog uitblinken?
  9. 19 uur 41. De Caigny met de doodsteek! Tessa Wullaert schildert haar vrijschop op de kruin van De Caigny. De 1-4 vliegt tegen de netten. De match is nu helemaal gespeeld.
  10. 19 uur 39. De Caigny had kunnen trappen, maar ze denkt dat er een ploegmaat mee is. Zo gaat de bal verloren. .
  11. 19 uur 37. Wullaert dropt van ver nog eens een balletje in de zestien, maar ze vindt daar niemand. .
  12. 19 uur 35. Nog een kwartiertje op de klok! Dit mag niet meer mislopen voor de Red Flames. Zal Serneels nog wisselen? .
  13. 19 uur 30. Een vrije trap van De Neve botst in de handen van de Kroatische doelvrouw. Een bal tussen de palen, maar het is geen gevaarlijke.
  14. 19 uur 27. Kroatië zit in de klem van de Belgen. De Flames geven nog maar weinig ruimte weg. .
  15. 19 uur 26. De Belgen hebben het commando weer overgenomen. De Kroaten moeten komen en dat biedt perspectieven voor de Flames.
  16. 19 uur 19. Wullaert wil een vrijschop in een keer op de kooi van Bacic mikken, maar die poging loopt niet zo lekker. De bal belandt in de lege tribunes.
  17. 19 uur 18. Een goeie, strakke voorzet van Cayman wordt weggekopt door de Kroaten. Kroatië lijkt stilaan te breken.
  18. 19 uur 17.
  19. 19 uur 16. 2e keer Philtjens! De Flames hebben weer wat duidelijker zicht op de zege. De Caigny trapt naast de voorzet van Vanhaevermaet, maar Philtjens staat vrij aan de tweede paal en knalt de 1-3 binnen. Het is haar 10e goal in het shirt van de nationale ploeg.