• home
 • video
 • pas verschenen

  Derdeklasser vernedert Atletico Madrid in de Spaanse beker

  In Spanje stonden deze week de 1/16e finales in de Copa del Rey op het programma. Donderdagavond verloren twee eersteklassers van een team uit de 3e afdeling. Vooral de bekerexit van topclub Atletico was verrassend.

  Fase per fase

  1. 00 uur 14. Athletic Bilbao komt met de schrik vrij in de 1/8e finales. Op verplaatsing bij tweedeklasser Tenerife heeft het strafschoppen nodig. Na 120 minuten stond het 3-3, Bilbao won de strafschoppenreeks op de Canarische Eilanden met 4-2. En dat met z'n tienen. Na 2 minuten had de doelman al een rode kaart geslikt.
  2. 00 uur 14. Athletic Bilbao komt met de schrik vrij in de 1/8e finales. Op verplaatsing bij tweedeklasser Tenerife heeft het strafschoppen nodig. Na 120 minuten stond het 3-3, Bilbao won de strafschoppenreeks op de Canarisch Eilanden met 4-2. En dat met z'n tienen. Na 2 minuten had de doelman al een rode kaart geslikt.
  3. 29-01-2020.
  4. 23 uur 47. Atletico zet zichzelf flink voor schut. Atletico Madrid heeft een blauwtje gelopen in de 1/16e finales van de Spaanse beker. De Madrilenen verloren bij derdeklasser Leonesa - met de Belg Kawaya als invaller - na verlengingen: 2-1. Een schrale troost: Atletico was niet de enige eersteklasser die donderdagavond met de billen bloot ging. Ook Eibar verloor bij een team uit 3e klasse. Badajoz was met 3-1 te sterk voor de nummer 16 uit La Liga.
  5. 21 uur 43. Celta struikelt over tweedeklasser. Celta Vigo heeft de 1/16e finales van de Copa del Rey niet overleefd. Tweedeklasser Mirandes lichtte Celta een voetje na verlengingen, waarin Rafinha een rode kaart pakte. Enkele minuten later maakte Antonio Sanchez er 2-1 van. De stand na 90 minuten was 1-1.
  6. 23-01-2020.
  7. 23 uur 02. Real Madrid in spaarmodus voorbij derdeklasser. Met Unionistas de Salamanca kreeg Real Madrid net als Barcelona een derdeklasser voor de kiezen. Met Courtois als bankzitter kwam Real op voorsprong dankzij Bale, maar op het uur kwam de thuisploeg verrassend langszij. Een owngoal hield de Koninklijke weer aan een voorsprong, maar het verlossende derde doelpunt van Diaz viel uiteindelijk pas in de extra tijd: 1-3.
  8. 20 uur 56. Barcelona heeft weinig reden om te feesten op Ibiza. Het enthousiasme na de debuutmatch van Quique Setien bij Barcelona heeft al een kleine knauw gekregen na de wanvertoning op Ibiza. Na 68 minuten (!) kreeg een Messi-loos Barcelona pas zijn eerste bal tussen de palen. Ibiza had toen al 1 keer gescoord (Pep Caballé), had de paal getroffen én zag een doelpunt afgekeurd worden. Griezmann bracht Barça toch langszij en redde helemaal het hachje van zijn team met de 1-2 diep in de extra tijd.
  9. 22-01-2020.