• home
 • video
 • pas verschenen

  Baskische bekerfinale komt dichterbij, maar voetbaldwerg is nog niet uitgeteld

  In de Copa del Rey solliciteren Bilbao en Sociedad nadrukkelijk naar een finaleplaats. De twee Baskische teams wonnen hun heenmatch in de halve finales, al is de buit nog lang niet binnen.

  Fase per fase

  1. 23 uur 04. Doet Mirandes het begin maart weer voor eigen volk? Na de heenmatchen in de halve finales van de Spaanse beker zijn we op weg naar een Baskische finale. Real Sociedad won zijn eerste onderonsje met stuntploeg en tweedeklasser Mirandes. Oyarzabal opende snel de score vanaf de stip, maar Aias maakte op slag van rust gelijk. Toch trok Sociedad nog met een voorsprong naar de kleedkamers: Odegaard was trefzeker. De 2-1 na 45 minuten stond ook na 90 minuten op het scorebord. Adnan Januzaj viel een kwartiertje voor tijd in, maar beseft dat het begin maart nog kan spoken in de return. .
  2. 13-02-2020.
  3. 23 uur 20. Bilbao laat na Granada nu al uit te tellen. Bilbao heeft een mooie stap gezet richting een eerste bekerfinale sinds 2015 en misschien wel een eerste bekerzege sinds 1984 (!), al heeft het zijn schaapjes nog niet op het droge, want één goaltje van aanvoerder Iker Muniain is een wat magere buffer. Bilbao kreeg nochtans kansen genoeg om Granada nu al uit te tellen.
  4. 12-02-2020.
  5. 14 uur 08. Halve finales: Mirandes-Sociedad en Bilbao-Granada. Een dag na de verrassende uitschakeling van Real Madrid en Barcelona is in Madrid geloot voor de halve finales van de Copa del Rey. Revelatie Mirandes neemt het op tegen Real Sociedad, Athletic Bilboa kijkt Granada in de ogen. De heenwedstrijden van de halve finales staan op 12 februari op de planning, de returns volgen 4 maart.
  6. 07-02-2020.
  7. 22 uur 55. Ook Barcelona sneuvelt. De Spaanse bekercompetitie is onthoofd. Na bekerhouder Valencia dinsdag werd vanavond na Real Madrid ook FC Barcelona gewipt. 30-voudig bekerwinnaar Barça, waar het flink stormt na de uithaal van Lionel Messi, verloor met het kleinste verschil bij Bilbao. De match werd door Williams in de 92e minuut beslist. Granada, Mirandes (II), Sociedad en Bilbao zijn de 4 verrassende halvefinalisten. .
  8. De rust zal niet te snel terugkeren in Barcelona. 22 uur 54.
  9. Isak en Odegaard waren de absolute smaakmakers bij Sociedad. 20 uur 59.