Ook Bilbao stoot door: 1e volledig Baskische bekerfinale in bijna 100 jaar

  Voor het eerst sinds 1927 staan 2 Baskische teams tegenover elkaar in de Spaanse bekerfinale. Bilbao voegde zich vanavond bij Sociedad, dat eerder Mirandes al had verslagen.

  Fase per fase

  1. 23 uur 23. Bilbao houdt Granada uit de finale. Granada is op een zucht van de Spaanse bekerfinale gestrand, want de 1-0-nederlaag uit de heenmatch werd door kopbalgoals van Carlos Fernandez en German Sanchez goedgemaakt. Maar in de 81e minuut flikte Yuri Berchiche het toch met een grondscherend schot.
  2. 05-03-2020.
  3. 23 uur 28. Sociedad naar de finale. Van 1988 was het geleden, maar Real Sociedad staat eindelijk nog eens in de finale van de Copa del Rey. De ploeg van Adnan Januzaj, die in de terugmatch van de halve finales de hele wedstrijd speelde, versloeg woensdagavond Mirandes met 1-0. Het had ook al de heenwedstrijd gewonnen met 2-1. In de finale wacht mogelijk een Baskische clash met Bilbao, dat donderdag Granada treft.
  4. 04-03-2020.
  5. 23 uur 04. Doet Mirandes het begin maart weer voor eigen volk? Na de heenmatchen in de halve finales van de Spaanse beker zijn we op weg naar een Baskische finale. Real Sociedad won zijn eerste onderonsje met stuntploeg en tweedeklasser Mirandes. Oyarzabal opende snel de score vanaf de stip, maar Aias maakte op slag van rust gelijk. Toch trok Sociedad nog met een voorsprong naar de kleedkamers: Odegaard was trefzeker. De 2-1 na 45 minuten stond ook na 90 minuten op het scorebord. Adnan Januzaj viel een kwartiertje voor tijd in, maar beseft dat het begin maart nog kan spoken in de return. .
  6. 13-02-2020.
  7. 23 uur 20. Bilbao laat na Granada nu al uit te tellen. Bilbao heeft een mooie stap gezet richting een eerste bekerfinale sinds 2015 en misschien wel een eerste bekerzege sinds 1984 (!), al heeft het zijn schaapjes nog niet op het droge, want één goaltje van aanvoerder Iker Muniain is een wat magere buffer. Bilbao kreeg nochtans kansen genoeg om Granada nu al uit te tellen.
  8. 12-02-2020.
  9. 14 uur 08. Halve finales: Mirandes-Sociedad en Bilbao-Granada. Een dag na de verrassende uitschakeling van Real Madrid en Barcelona is in Madrid geloot voor de halve finales van de Copa del Rey. Revelatie Mirandes neemt het op tegen Real Sociedad, Athletic Bilboa kijkt Granada in de ogen. De heenwedstrijden van de halve finales staan op 12 februari op de planning, de returns volgen 4 maart.
  10. 07-02-2020.
  11. 22 uur 55. Ook Barcelona sneuvelt. De Spaanse bekercompetitie is onthoofd. Na bekerhouder Valencia dinsdag werd vanavond na Real Madrid ook FC Barcelona gewipt. 30-voudig bekerwinnaar Barça, waar het flink stormt na de uithaal van Lionel Messi, verloor met het kleinste verschil bij Bilbao. De match werd door Williams in de 92e minuut beslist. Granada, Mirandes (II), Sociedad en Bilbao zijn de 4 verrassende halvefinalisten. .
  12. De rust zal niet te snel terugkeren in Barcelona. 22 uur 54.
  13. Isak en Odegaard waren de absolute smaakmakers bij Sociedad. 20 uur 59.
  14. 20 uur 56. Real Sociedad zet Real Madrid een hak. Bij Barcelona draait het niet, bij Real Madrid is er nu ook een flinke ontgoocheling. Real - met Thibaut Courtois op de bank - ligt in de kwartfinales uit de beker. Boeman was Real Sociedad, waar Adnan Januzaj bij de rust vervangen werd. De bezoekers stonden toen op 0-1 na een doelpunt van huurling Odegaard. Dankzij uitblinker Isak liep Sociedad uit tot 0-3, waarna Real tegen beter weten in toch nog een vuist probeerde te maken. Marcelo milderde, maar Sociedad bouwde de kloof weer uit tot 1-4. De slotfase werd nog spannend na doelpunten van Rodrygo en Nacho, maar 19-voudig bekerwinnaar Real kon niet meer ontsnappen. Er komt zo een einde aan de reeks van 21 ongeslagen matchen in alle competities van Real. .
  15. 06-02-2020.
  16. 23 uur 28. Bekersprookje van Mirandes duurt voort. Tweedeklasser Mirandes heeft geschiedenis geschreven door zich voor het eerst te plaatsen voor de halve finales van de Spaanse beker. Nadat Celta de Vigo en Sevilla hun meerdere erkend hadden in de tweedeklasser, ging nu ook Villarreal voor de bijl. Santi Cazorla maakte vanaf de stip nochtans 2-2 gelijk in de 2e helft. Maar Mirandes scoorde daarna nog 2 keer. Assistenkoning van de avond was Merquelanz van Mirandes met 3 stuks.
  17. 00 uur 09. Valencia sneuvelt in kwartfinales tegen Granada. Valencia zal zichzelf niet opvolgen als bekerwinnaar. Al na 3 minuten moest het achtervolgen tegen Granada door een fantastische actie en goal van Roberto Soldado, die 3 jaar bij Valencia speelde. Rodrigo zette de bordjes voor de rust nog in evenwicht. Maar in de 94e minuut maakte Roberto Soldado zich vanaf de stip onsterfelijk voor Granada, dat naar de halve finales gaat.