Bondscoaches reageren op EK-loting, Frankrijk oefent in maart niet tegen Duivels

  Er is geloot voor de eindronde van Euro 2020, van 12 juni tot 12 juli in 12 gastlanden. België speelt in groep B tegen Rusland, Denemarken en Finland. Nederland kwam in de gunstige groep C terecht. Frankrijk, Duitsland en Portugal zitten met z'n allen in de groep des doods.

  Fase per fase

  1. 21 uur 24. Lahm en Löw dollen even tijdens interview.

   Lahm en Löw dollen even tijdens interview

  2. 21 uur 24. Löw: "Thuisvoordeel speelt niet zo'n grote rol".

   Löw: "Thuisvoordeel speelt niet zo'n grote rol"

  3. 21 uur 07. Een oefenmatch tegen België in maart was een van de mogelijkheden, maar ik heb net Martinez gezien en het zal niet gebeuren. Toch niet in maart, misschien later. Deschamps (bondscoach Frankrijk).
  4. 21 uur 01. Frankrijk zit in de groep des doods. "Het is een moeilijke groep voor ons, maar ook voor Duitsland en voor Portugal", zei bondscoach Didier Deschamps. "Je moet op een toernooi meteen klaar zijn. In onze groep zal elk punt belangrijk worden." Er is een kleine kans dat Frankrijk in de 1/8e finales tegen België speelt. "We hebben nu toch al een moeilijk programma, dus dat kan er nog wel bij", lachte Deschamps. "Als je het EK wil winnen, moet je toch iedereen kloppen.".
  5. 21 uur 01. Deschamps: "We moeten meteen klaar zijn".

   Deschamps: "We moeten meteen klaar zijn"

  6. 20 uur 53. Ik bewonder België. Maar het verloor in de Nations League tegen Zwitserland. En wij hebben Zwitserland geklopt. Dus in voetbal kan alles. Hareide (bondscoach Denemarken).
  7. 20 uur 48. Ik heb er vertrouwen in. Als al mijn sleutelspelers fit zijn, dan kunnen we competitief zijn in deze groep, zelfs tegen België. Kanerva (bondscoach Finland).
  8. 20 uur 35. "Als je ergens aan meedoet, wil je winnen". Nederlands bondscoach Ronald Koeman is blij met de loting. "Ieder land is moeilijk, maar het was toch even afwachten of Portugal in onze groep zou komen. Dat is niet zo. We spelen drie matchen thuis. Dat kan wel een voordeel zijn. Oranje is een ploeg in ontwikkeling. Maar we hebben de Nations League gespeeld en ook al heel wat oefenmatchen tegen sterke landen als België. Dat waren allemaal matchen die we hadden kunnen winnen, maar ook hadden kunnen verliezen. Er is niet 1 land dat er bovenuit steekt op dit EK. Ik heb altijd geleerd: als je ergens aan meedoet, wil je winnen.".
  9. 20 uur 35. Ronald Koeman: "België is misschien wel de favoriet, wij zijn in ontwikkeling".

   Ronald Koeman: "België is misschien wel de favoriet, wij zijn in ontwikkeling"

  10. 20 uur 31. Hareide (Denemarken): "We kunnen goed spelen tegen sterke tegenstanders".

   Hareide (Denemarken): "We kunnen goed spelen tegen sterke tegenstanders"

  11. 20 uur 27. Kanerva (Finland): "Het wordt een hele uitdaging voor ons".

   Kanerva (Finland): "Het wordt een hele uitdaging voor ons"

  12. 19 uur 47. Martinez: "We zullen vanaf het begin klaar moeten zijn".

   Martinez: "We zullen vanaf het begin klaar moeten zijn"

  13. 19 uur 31. Martinez: "Basiskamp wellicht in Sint-Petersburg". De Belgische bondscoach leerde nog iets van deze loting: "We spelen onze groepsmatchen vooral in de noordelijke regio, daarom is het wellicht slim om ons basiskamp naar Sint-Petersburg te verhuizen. Die beslissing moeten we nog nemen. Op logistiek gebied is eerst Rusland en dan Denemarken het slechtst mogelijk. Dat wordt een uitdaging voor ons. We zullen ook niet kunnen groeien in het toernooi. We zullen vanaf het begin klaar moeten zijn." .
  14. 19 uur 30. Roberto Martinez: "Opwindend gevoel bij Finland". Roberto Martinez was tevreden met Finland. "Het geeft me een opwindend gevoel. Een land dat er voor het eerst bij is op een groot toernooi. Het voelt zoals Panama in onze groep op het WK 2018. Die ervaring kunnen we nu gebruiken." .
  15. 18 uur 58. Livestream schakelt van Eén naar Canvas. Op Eén is er nu het Journaal van 19u. Voor een nabeschouwing met Karl Vannieuwkerke, Youri Mulder en Franky Van der Elst kunt u op Canvas terecht. Je moet de livestream even verversen. Bedankt.