Vroeg doelpunt volstaat voor Red Flames in Roemenië

  De Belgische voetbalvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd in de EK-voorronde gewonnen. Een nieuwe knalzege kwam er wel niet, daarvoor morsten de Red Flames te veel met de kansen in en tegen Roemenië. "We hebben gewonnen op karakter", reageert vrouw van de match Nicky Evrard.

  Doelpunt:

  • 9' De Neve 0-1

  Een vrije trap volstaat

  Vorige maand hadden de Red Flames Kroatië in de pan gehakt op de openingsspeeldag (6-1). Dat scenario leek een vervolg te krijgen in Roemenië.

   

  Na 9 minuten was het al raak voor de Belgische vrouwen. De vrije trap van De Neve dwarrelde netjes in de hoek: 0-1.


  De Flames waren baas in Cluj en gingen gretig op zoek naar de 0-2. Wullaert liet voor de rust de grootste kans liggen. Nadat ze de Roemeense doelvrouw omspeeld had, miste ze - weliswaar vanuit een scherpe hoek - voor open doel.

   

  Een nieuwe monsterzege kwam er niet, want ook in de 2e helft ging het team van coach Serneels te slordig met de kansen om.

   

  En zo werd Anderlecht-speelster De Neve de matchwinnaar. Al verdient Evrard ook een vermelding. Veel gaven de Belgen niet weg, maar als Roemenië een keer prikte, stond de goalie van de Flames paraat.

   

  Na 2 speeldagen kan België een perfect rapport voorleggen in groep H. Over een maand gaan de Flames op bezoek bij Kroatië. Om weer met scherp te schieten?

  Vrouw van de match Evrard: "Gewonnen op karakter"

  "We zijn blij met de 3 punten, dat was ons enige doel hier", reageert vrouw van de match Nicky Evrard, die toegeeft dat de Red Flames niet hun sterkste prestatie op de mat hebben gelegd.

   

  "Heel goed voetbal hebben we niet gebracht. Het was moeilijk spelen tegen een stug Roemeens blok. Ik vond het een wedstrijd op karakter en die moet je ook winnen."

   

  Evrard zelf mag terugblikken op een puike match. "Het was niet mijn allerbeste match, maar de nul staat wel op het bord. Dat is fijn voor een doelvrouw of verdediger."

   

  De strijd om de winst in groep H lijkt een duel te worden tussen België en Zwitserland. "We azen op revanche, want in de WK-barrages hebben zij ons geklopt", weet Evrard nog goed. "Ze zullen ons niet hoeven te motiveren om die matchen te winnen, want wij willen ons plaatsen voor het Europees kampioenschap van volgend jaar."

  Fase per fase

  1. 19 uur 20. Einde: 0-1. Opdracht volbracht. De Red Flames houden de vroege voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal. Met 6 op 6 beginnen ze prima in de voorronde voor Euro 2021.
  2. 19 uur 07. Missipo ligt op de grond te kermen na beukwerk van Rus. De Witsel van de Red Flames grijpt naar haar dij en moet de wedstrijd verlaten.
  3. 19 uur 06. Weer niet voor België. Daar is Vanhaevermaet. Haar center vliegt perfect in de voeten van Van Kerkhoven, maar de spits van Inter besluit te snel en mikt van dichtbij over. Op die manier spelen de Red Flames met vuur, 0-1 blijft een krappe voorsprong.
  4. 19 uur 01. Vanmechelen kreeg een flinke tik op haar neus en wordt nu gewisseld door Vanhaevermaet. Zorgt zij met haar lengte voor de 0-2?
  5. 18 uur 56. Evrard gaat goed plat op een schot van Rus. De Roemeense aanvalster van Anderlecht was dichtbij de 1-1.
  6. 18 uur 46. We zijn een uur ver en het blijft wachten op de 0-2. De Belgische voetbalvrouwen springen te slordig met de kansen om. Een nieuwe zesklapper wordt het dus niet.
  7. 18 uur 32. 2e helft. We voetballen weer in Cluj en na enkele seconden in de 2e helft heeft België bijna een tweede keer gescoord. De voorzet van Philtjens gaat voorlangs.
  8. 18 uur 16. Rust: 0-1. België leiden met het kleinste verschil. Na 9 minuten opende Laura De Neve de score voor de Red Flames. Onze nationale vrouwen hadden kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar lieten dat na. Wullaert miste, weliswaar vanuit een scherpe hoek, voor open doel. De Belgische goalie Evrard was dan weer attent op de tegenprikjes van de thuisploeg.
  9. 18 uur 11. Evrard houdt de nul voor de Red Flames. De Roemeense verdedigster Meluta viseert de verste hoek, de Belgische heeft het in de gaten en redt in stijl.
  10. 18 uur 03. Daar is Van Kerkhoven weer. Ze zet haar linker in een tijd tegen een voorzet van Philtjens. De bal eindigt over het doel van de Roemeense keeper.
  11. 18 uur . De Caigny stuurt Van Kerkhoven diep. De spits met rugnummer 3 komt net te laat om er 0-2 van te maken.
  12. 17 uur 55. Roemenië heeft 2 speelsters van Anderlecht in de ploeg staan: Stefania Vatafu op het middenveld en Laura Rus in de aanval.
  13. 17 uur 47. Of wordt het 1-1? Evrard komt goed uit en houdt de nummer 11 van Roemenië van de gelijkmaker.
  14. 17 uur 45. De kans dat de Belgen hun voorsprong verdubbelen, is groot. Een schot van Deloose dwarrelt maar net naast.
  15. 17 uur 39. 9' De Neve 0-1. De vrijschop na de fout op Cayman levert een doelpunt op. Niemand raakt de bal van De Neve nog aan. Hij verdwijnt in de verste hoek.
  16. 17 uur 39. Cayman maakt kennis met Ficzay. De Roemeense neemt haar in de sandwich.