Zwak Kroatië is meer dan een maatje te klein voor Red Flames in opener EK-voorronde

België
6-1
Kroatië
Red Flames: Belgie - Kroatie EK-voorronde

De Red Flames zijn uitstekend aan de EK-voorronde begonnen. De Belgische voetbalvrouwen blikten Kroatië voor eigen volk met 6-1 in na vooral een uitstekende tweede helft. Cayman vond drie keer de weg naar het doel. De volgende wedstrijd is in Roemenië op 08/10.

Doelpunten:

18' Cayman 1-0,

44' De Caigny 2-0,

59' Cayman 3-0,

66' Cayman 4-0,

74' Deloose 5-0,

78' Vanmechelen 6-0,

84' Lojna 6-1

Het journaal 13u met o.a. de ruime 6-1-zege van de Red Flames tegen Kroatië

Flames gaan pas helemaal los in de tweede helft

De Kroatische vrouwen waren niet naar Leuven gekomen om met de Red Flames te voetballen. De bezoekers plooiden heel ver terug en het duurde lang vooraleer de Belgen de muur konden slopen. Cayman opende de score na net geen 20 minuten spelen met een gekraakt schot van dichtbij.

Daarna bleven de Belgen baas, al wilde de bal er niet echt in. Vlak voor de rust verdubbelde De Caigny dan toch met een rake kopbal op een goede vrije trap van De Neve.

Bondscoach Ives Serneels gooide met Vanmechelen na de rust een extra aanvallende kracht in de ploeg. Die verandering van tactiek wierp na een kwartier zijn vruchten af. Cayman vond het gaatje wel heel gemakkelijk: 3-0. Niet veel later was Cayman daar opnieuw: in twee tijden werkte ze haar hattrick voorbij Bacic in doel.

In het slotkwartier dikten de Red Flames de score nog wat aan met een verdwaalde voorzet van Deloose en een volley van invaller Vanmechelen. De eerredder van Lojna was niet meer dan een voetnoot.

"Het waren moeilijke omstandigheden"

• Janice Cayman: "Het is heel leuk om zo aan de campagne te beginnen. De Kroaten zakten heel ver terug en dan is het goed om met 2-0 de rust in te gaan. Na de pauze hebben we het systeem wat veranderd en ging het beter. We hebben heel volwassen gespeeld en het is een mooie zege. We bekijken het match per match, in Roemenië zal het niet gemakkelijk zijn."

• Tessa Wullaert: "Het waren moeilijke omstandigheden vanavond, maar we zijn volwassen gebleven. Toch mocht dat tegendoelpunt best vermeden worden. We hadden veel balbezit in de eerste helft, maar waren niet gevaarlijk. Na de rust was het veel beter."

• Bondscoach Ives Serneels: "We zijn geduldig gebleven. Kroatië stond heel goed. Na de rust hebben we hen meer laten lopen en de ruimte goed benut. Ik had niet verwacht dat ze zo defensief zouden spelen. Het is net de sterkte van mijn team dat ik mensen kan inbrengen die mee het verschil kunnen maken. We zijn in de breedte sterker geworden. Volgende maand zullen we in Roemenië een heel ander soort voetbal moeten spelen."

Serneels: "We kunnen negatief zijn over tegengoal, maar ik onthoud positieve"

Wullaert: "Over dat tegendoelpunt moet zeker nog gesproken worden"

Cayman: "Het was niet makkelijk want ze speelden heel defensief"

Vanmechelen: "We staan aan de leiding en gaan daar blijven staan"

22:23

Het zit erop in Leuven. De Belgische voetbalvrouwen beginnen uitstekend aan de EK-voorronde. Voor eigen volk gaat Kroatië met 6-1 voor de bijl. Vooral de tweede helft was er één om te onthouden.
22:09

De Flames staan even te slapen

Geen "clean sheet" voor de Belgische vrouwen vanavond. Lojna wipt de eerredder knap over Evrard in doel: 6-1.
22:05

De Flames vieren een zoveelste doelpunt

22:03

De Flames blijven gaan

De Belgische doelpunten volgen elkaar in sneltempo op. Wullaert legt de bal perfect klaar voor invaller Vanmechelen, die het leer keihard in doel deponeert voorbij een kansloze Bacic.
21:59

5-0!

De kelk moet tot op de bodem leeg voor de Kroaten. Een voorzet van Deloose waait aan iedereen voorbij in doel. De Red Flames spelen een veel betere tweede helft!
21:59

Serneels geef nog wat aanwijzingen aan zijn speelsters

21:52

Hattrick voor Cayman

Daar is de 4-0 al! Cayman kopt een goede voorzet vanaf de flank in eerste instantie op de lat, waarna ze de rebound zelf in doel schuift van dichtbij.
21:48
21:45

Bacic laat wel heel gemakkelijk scoren

De 3-0 hing in de lucht en staat nu ook op het scorebord. Cayman mikt de bal wel heel gemakkelijk voorbij Bacic in doel.
21:43
Cayman gaat liggen in de zestien. De Noorse scheidsrechter legt de bal niet op de stip en dat lijkt de juiste beslissing.
21:39

Wullaert op de lat

Wullaert wil absoluut scoren vanavond. Ze pakt een cadeautje van Kroatië-goalie Bacic niet uit: haar bal spat uiteen op de lat.
21:34
De eerste kans van de tweede helft is voor de Belgische vrouwen. De plaatsbal van Wullaert gaat maar net naast.
21:33

Den Dreef is aardig volgelopen voor de wedstrijd van de Red Flames

21:31
21:30

Tweede helft

Bondscoach Ives Serneels wil meer doelpunten van de Red Flames zien na de rust. Vanmechelen is Vanhaevermaet komen vervangen om voorin voor wat meer dreiging te zorgen.
21:15

Rust

Na een wel heel eentonige eerste helft trekken de Red Flames met een 2-0 voorsprong de kleedkamers van Den Dreef in. Kroatië was echt nergens voor de rust.
21:15

De Caigny viert de 2-0 met een hartje

21:14

Wedstrijd gespeeld?

De Caigny kopt de 2-0 tegen de touwen! Ze werd door de Kroatische verdediging amper in de gaten gehouden op een goede vrije trap van De Neve.