VIDEO: Kompany ziet zijn City-legendes gelijkspelen tegen Premier League-sterren

  einde
  22

  Manchester City heeft afscheid genomen van Vincent Kompany in een galamatch. De verdediger speelde zelf niet mee met de City-legendes tegen de sterren van de Premier League. "Natuurlijk ben ik weer geblesseerd", lachte hij.

  Doelpunten:

  • 2' Petrov 1-0
  • 30' Keane 1-1
  • 48' Van Persie 1-2
  • 89' Benjani 2-2

  Galamatch zonder Kompany op het terrein

  Enkele maanden nadat hij Manchester City een nieuwe titel had bezorgd met een knap doelpunt tegen Leicester keerde Vincent Kompany nog een keer terug naar het City of Manchester Stadium.

   

  Daar stond - voor ruim 50.000 toeschouwers - een galamatch tussen legendes van Manchester City (met coach Pep Guardiola) en sterspelers van de Premier League (met coach Roberto Martinez) op het programma.

   

  Kompany zelf kon niet meespelen. "Natuurlijk ben ik weer geblesseerd, wat hadden jullie gedacht", lachte de voormalige aanvoerder van City vooraf.

   

  Voor de wedstrijd bezocht Kompany de oefenterreinen van Manchester City. Daar prijkt vanaf nu een kunstwerk met de beeltenis van de verdediger. Binnenkort krijgt hij ook een standbeeld aan het stadion van City.

  Vincent Kompany met zijn beeltenis in het oefencentrum van Manchester City.

  Op de bank naast Guardiola

  In de galawedstrijd waren het de City-legendes die de score openden. Al in de 2e minuut knalde Martin Petrov de bal voorbij Van der Sar. De Bulgaar speelde in de beginjaren van Vincent Kompany voor Manchester City.

   

  De doelpuntenkermis leek geopend voor de thuisploeg, maar dat was zonder de inzet van de voormalige sterren van de Premier League gerekend. En zonder de VAR, want die was niet van de partij. Daarom mocht Robbie Keane (ex-Tottenham) een pass van Van Persie binnenwerken.

   

  Meteen na de rust scoorde de Nederlander zelf. Met zijn linker plaatste hij de 1-2 in doel.

   

  Net voor affluiten voorkwam Benjani een nederlaag voor de City-legendes. Met een kopbal in de verste hoek maakte de 41-jarige Zimbabwaanse aanvaller er 2-2 van.

   

  Kompany genoot met volle teugen. Hij zat de hele match met een gelukzalige glimlach op de bank naast City-coach Pep Guardiola. Meer dan 50.000 toeschouwers waren opgedaagd voor de benefietmatch. De opbrengst van de avond ging naar de minderbedeelden van Manchester.

   

  "Dit is een warme club en een warme stad. Daarom mogen we hen niet vergeten", sprak Kompany, die uitvoerig de supporters bedankte voor de massale opkomst.

  De leermeester en zijn leerling: Pep Guardiola en Vincent Kompany.

  Martin Petrov heeft in de 2e minuut al de score geopend.

  De 4 doelpunten op een rij:

  Met Anderlecht-spelers en zijn broer op het terrein

  Vincent Kompany had heel wat klinkende namen opgetrommeld. Mario Balotelli (ex-City) kwam kijken, Edwin van der Sar (ex-United) begon in het doel van de Premier League-sterren en bij de City-legendes speelden David Silva en Sergio Agüero even mee.

   

  Maar Kompany had ook spelers van Anderlecht meegebracht. Nasri begon aan de wedstrijd. Saief, Chipciu, Luckassen, El Kababri, Vlap en Cobbaut vielen in. Die laatste nam zelfs de plaats in van Agüero.

   

  Ook François Kompany maakte zijn opwachting in het imposante stadion waar zijn broer 11 jaar lang schitterde.

   

  De City-legendes begonnen met: Hart, Zabaleta, Kolo Touré, Lescott, Petrov, Wright-Phillips, De Jong, Ireland, Nasri, D. Silva, Agüero

   

  Basiselftal Premier League-sterren: Van der Sar, Gary Neville, Carragher, Carrick, Ashley Cole, Arteta, Butt, Scholes, Giggs, Robbie Keane, Van Persie

  François Kompany.

  Vincent Kompany en Mario Balotelli.

  Geniale baltoets Paul Scholes

  De actie van de avond kwam van de voet van Paul Scholes (ex-Manchester United). Zonder te kijken volleyde hij de bal in de voeten van Robin van Persie.

  Fase per fase

  1. 22 uur 52. Vincent Kompany gaat nog een keer het stadion rond om iedereen te bedanken.
  2. 22 uur 49. Dit is een warme club en een warme stad, maar we kunnen niet blind zijn voor zij die het minder hebben. Kompany legt uit waar de opbrengst van vanavond naartoe gaat.
  3. 22 uur 48. Het was fantastisch om nog een keer te zien spelen. Ik kon goed zien wie zijn conditie onderhoudt en wie niet. Ik weet al hoe ik hier later wil staan. Vincent Kompany.
  4. 22 uur 44. Einde. De match is afgelopen. Op de valreep hebben de City-legendes er nog een gelijkspel van gemaakt. Nadat Petrov de score vroeg had geopend, maakte Benjani er in op het einde 2-2 van. Tussendoor scoorden Keane en Van Persie voor de Premier League-sterren.
  5. 22 uur 43. 89' Benjani 2-2. De City-legendes sluiten de wedstrijd toch niet met een nederlaag af. De 41-jarige Zimbabwaan kopt de gelijkmaker in de verste hoek.
  6. 22 uur 42. Nu mag ook Michel Vlap meespelen. De Nederlandse aanvaller van Anderlecht vervangt zijn landgenoot Robin van Persie.
  7. 22 uur 39. Na een steal van François Kompany komt de bal uiteindelijk terecht bij Petrov. De Bulgaar dwingt Given tot een redding.
  8. 22 uur 35. Nog 2 Anderlecht-spelers. Daar is nog een Anderlecht-pion. Nieuwkomer Luckassen valt in bij de City-legendes, net als El Kababri. De 19-jarige middenvelder speelde begin dit seizoen een match voor Anderlecht (1-2 tegen Oostende).
  9. 22 uur 31. Een kwartier voor tijd mag Nasri eraf. Hij heeft zich flink opgewarmd voor Anderlecht - Antwerp van komende zondag. Dietmar Hamann (46) vervangt hem bij City.
  10. 22 uur 25. Chipciu mag weer van het terrein. Benjani komt in zijn plaats bij de City-legendes. De Zimbabwaanse aanvaller speelde voor City in de begindagen van Kompany bij de club.
  11. 22 uur 18. +50.000 toeschouwers. Het stadion van Manchester City zit zo goed als vol. Meer dan 50.000 voetballiefhebbers zijn opgedaagd om Vincent Kompany uit te zwaaien. De bewondering voor de 33-jarige verdediger is groot.
  12. 22 uur 14. Petrov maakt net niet zijn 2e van de avond. Shay Given (43) gaat goed plat voor de Premier League-sterren. De Ierse doelman stond 12 seizoenen onder de lat bij Newcastle. Daarna keepte hij ook even voor City.
  13. 22 uur 12. Fantasietje van Scholes. Het zijn momenteel de Premier League-sterren die het publiek vermaken. Paul Scholes doet dat met een fantasietje. Zonder te kijken volleyt hij de bal in de loop van Van Persie.
  14. 22 uur 09.
  15. 22 uur 03. Ik had hier graag met mijn broer op het veld gestaan, maar dat zal voor later zijn. Vincent Kompany.