• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische beloften dreigen EK te missen na afgang in Moldavië

  De Belgische beloften hebben zich misschien iets te snel rijk gerekend na de zeges tegen Duitsland en Wales. Na een nederlaag bij Moldavië dreigt België zijn leidersplaats en het rechtstreekse ticket voor het EK mis te lopen.

  EK-voorronde U21

  1. 20 uur 17.
  2. 20 uur 13. België is leidersplaats kwijt. Omdat Duitsland enkele uren na België zijn match tegen Bosnië wél wist te winnen (1-0, door een goal van Anderlecht-spits Nmecha) zijn de Rode Duivels hun koppositie in groep 9 kwijt. Op de slotspeeldag moet België naar Bosnië, terwijl Duitsland Wales ontvangt. De groepswinnaar is zeker van het EK, maar België maakt kans om als beste 2e ook nog een rechtstreeks ticket te krijgen. De andere nummers 2 moeten barrage spelen. .
  3. 17 uur 55. Rode Duivels gaan pijnlijk onderuit in Moldavië. Het EK voetbal is plots weer een stuk verder weg voor de Belgische beloften. Een nederlaag bij Moldavië was immers helemaal niet ingecalculeerd, maar de Moldaviërs konden een van hun weinig kansen benutten en de beloften van Jacky Mathijssen wrongen de ene na de andere kans de nek om. Loïs Openda miste 5 minuten voor het einde de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. .
  4. 13-10-2020.
  5. 21 uur 56. Wales is hapklare brok voor Sambi Lokonga en co. De Belgische beloften hebben Wales makkelijk opzijgezet. Dankzij de 5-0 blijven de jonge Belgen aan de leiding van groep 9 met nog 2 speeldagen voor de boeg. Wales had de Belgen een koude douche bezorgd op de openingsspeeldag van deze campagne, maar was in Leuven duidelijk een maatje te klein. Coach Jacky Mathijssen miste onder meer Bornauw, Vanheusden en Saelemaekers, maar dat was niet te zien op de grasmat. Op het halfuur was de wedstrijd al gespeeld na een strafschopdoelpunt van Mike Trésor Ndayishimiye en twee treffers van Albert Sambi Lokonga. Al was er even twijfel bij de 3-0, omdat de bal door het net was gevlogen. Wales probeerde na de rust een afstraffing te vermijden, maar in de slotfase legden de Belgen er nog 2 in het mandje. Jelle Bataille maakte er na een mooie actie 4-0 van en Lois Openda zette de 5-0-eindstand op het bord vanaf 11 meter. .
  6. 21 uur 55.
  7. 21 uur 54.
  8. 21 uur 53. Duitsland won eerder op de avond ook met 5-0. Met dertien punten uit zes wedstrijden blijven de Belgen aan de leiding in de groep. Met nog twee speeldagen te gaan tellen ze één punt voorsprong op Duitsland, dat eerder op vrijdag onder meer dankzij twee doelpunten van Anderlecht-aanvaller Lukas Nmecha met 0-5 ging winnen in Moldavië, de eerstvolgende tegenstander van de Belgen. .
  9. 09-10-2020.
  10. 17 uur 54. Tien Duitsers verzuipen na de rust. De Belgische beloften hebben Jacky Mathijssen een perfect debuut cadeau gedaan bij zijn debuut als bondscoach van de U21. De jonge Duivels waren in Leuven met 4-1 te sterk voor Duitsland. De Duitsers speelden meer dan 70 minuten met zijn tienen nadat Amos Pieper aan de noodrem getrokken had. Uitblinker Ndayishimiye strafte de overtreding van de Bielefeld-speler nog eens extra af, door de vrije trap heerlijk in doel te poeieren. Met een mannetje minder knokten de Duitsers zich aanvankelijk wel nog terug in de wedstrijd. Anderlecht-speler Nmecha scoorde vanaf de stip de gelijkmaker, na een penaltyfout van Peeters. Maar na de pauze brak de veer bij Duitsland. De Ketelaere luisterde zijn debuut bij de U21 op met een doelpunt en na een overtreding op Openda trapte Ndayishimiye vanaf de stip zijn tweede binnen. In het slotkwartier bood de Willem II-aanvaller zijn spitsbroeder Openda nog de 4-1 aan. Dankzij de ruime zege wippen de Belgische U21 naar de 1e plaats in de groep, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor het EK. .