• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City voert bisnummer op in Engelse Supercup

  Manchester City gaat voort op zijn elan in Engeland. De landskampioen en bekerwinnaar wint ook dit jaar de Community Shield. In de Engelse Supercup ging Liverpool voor de bijl. De nummer 2 van vorig seizoen faalde op Wembley in de strafschoppenreeks.

  Doelpuntenmakers: 
   
  • 12' Raheem Sterling 0-1,
  • 78' Joel Matip 1-1

   

  Strafschoppenreeks:

   

  • Shaqiri: 1-0
  • Gündogan: 1-1
  • Wijnaldum: 1-1
  • B. Silva: 1-2
  • Lallana: 2-2
  • Foden: 2-3
  • Oxlade-Chamberlain: 3-3
  • Zintsjenko: 3-4
  • Salah: 4-4
  • Jesus: 4-5

  City is baas voor de rust

  City-trainer Guardiola had in zijn eerste officiële basiself van het seizoen plaats voor één nieuwkomer: Rodri. De Spanjaard had het moeilijk op het middenveld, maar toch was City baas in de eerste helft.

   

  Sané, hoog op het lijstje van Bayern München, versierde de eerste kans van de wedstrijd. De aalvlugge Duitser mikte in het zijnet van dichtbij. Het was meteen zijn laatste wapenfeit, na een onschuldig duel hinkte hij naar de kant met een blessure.

   

  Niet veel later lag de bal wel in het net. De Liverpool-verdedigers stonden te slapen, D. Silva vond Sterling met een subtiel hakje voor doel en die liet de 0-1 niet liggen van dichtbij. De Engelse international kwam voor de rust nog een keer dreigen, de bal wilde er geen tweede keer in.

   

  Bij Liverpool kwam al het gevaar van Salah. De Egyptenaar kreeg drie prima mogelijkheden, telkens stond Bravo of de paal in de weg. 

  Sterling viert zijn doelpunt.

  Liverpool is baas na de rust

  Meteen na de rust eiste het doelkader opnieuw de hoofdrol op. Van Dijk klopte Bravo via de lat, City werd uit de nood geholpen door de doellijntechnologie, waarna Salah niet veel later een tweede keer op de paal mikte.

   

  Tijd om te bekomen kreeg Wembley niet. Sterling snelde met de bal aan de voet op Alisson af en had de 0-2 maar binnen te duwen. Hij verslikte zich in zijn dribbel en weg was het gevaar. Die misser kwam City duur te staan, een kwartier voor tijd werd het 1-1.

   

  Een vrije trap van Henderson werd door Van Dijk opnieuw voor doel gebracht, Matip kopte van dichtbij binnen. Liverpool rook bloed en drukte het gaspedaal nog wat verder in. Salah verschalkte Bravo in de toegevoegde tijd, met een indrukwekkende omhaal voorkwam Walker op de doellijn het winnende doelpunt.

   

  In de strafschoppenreeks die volgde, ging Wijnaldum bij de tweede penalty in de fout. Alle anderen bleven foutloos en daardoor ging de eerste prijs van het nieuwe seizoen naar Manchester City. Het is de 6e Community Shield voor de club van De Bruyne, vrij anoniem vandaag.

  Walker werkt indrukwekkend weg.

  Reacties:

  • Jurgen Klopp: "Wow, ik ben echt tevreden over onze wedstrijd. In de tweede helft speelden we heel goed", zegt de Duitse trainer van Liverpool bij BT Sport. "De twee ploegen hebben een gelijkaardige voorbereiding achter de rug. Ik sprak met Kevin De Bruyne na de wedstrijd en we waren het erover eens dat we allebei niet echt weten waar we staan. Het gelijkspel verdienden we, over de strafschoppenreeks kan ik niet ontgoocheld zijn. De prestatie was vandaag belangrijker dan de zege. We misten wat geluk op het einde."
   
  • Pep Guardiola: "Het was een indrukwekkende finale van de twee ploegen", vindt de City-trainer. "Geen enkel team kan 90 minuten domineren. We hebben goede momenten gehad en op het einde zaten we door onze krachten heen en kreeg Liverpool de beste kansen om te winnen. Het verschil was heel klein: één penalty. Het is goed dat mijn spelers weten waar ze dit seizoen tegen zullen moeten vechten."

  Jurgen Klopp en Pep Guardiola.

  Fase per fase

  1. 18 uur 07. De Community Shield is voor City. De eerste prijs van het nieuwe Engelse voetbalseizoen is voor Manchester City. De tweede helft was voor Liverpool, maar in de strafschoppenreeks bleef City het koelste. Wijnaldum miste voor Liverpool.
  2. 18 uur 07. Jesus scoort: 4-5. -.
  3. 18 uur 06. Salah scoort: 4-4. -.
  4. 18 uur 06. Zintsjenko scoort: 3-4. -.
  5. 18 uur 05. Oxlade-Chamberlain scoort: 3-3. -.
  6. 18 uur 04. Foden scoort: 2-3. -.
  7. 18 uur 03. Lallana scoort: 2-2. -.
  8. 18 uur 03. B. Silva scoort: 1-2. -.
  9. 18 uur 02. Wijnaldum mist: 1-1. -.
  10. 18 uur 01. Gündogan scoort: 1-1. -.