• home
 • video
 • pas verschenen

  RSCA-vrouwen mogen met 9/9 naar 1/16e finales Champions League

  De vrouwen van Anderlecht hebben zich in een moeilijke groep gekwalificeerd voor de eindfase van de Champions League. Anderlecht won ook zijn derde en laatste match tegen Linfield met 1-3. Paars-wit is een van de tien clubs die zich via de groepsfase scharen bij de 22 topteams uit Europa.

  Linfield - Anderlecht 1-3

  24' Deloose (0-1)

  34' Deloose (0-2)

  55' McGuinness (1-2)

  66' Coryn (1-3)

  De 22e beste clubs uit het Europese vrouwenvoetbal krijgen een rechtstreeks ticket voor de 1/16e finales van de Champions League voor vrouwen. 44 anderen, waaronder Anderlecht, moeten in een groepsfase strijden voor de tien overige tickets. Alleen de groepswinnaars worden beloond.

   

  Anderlecht zat met het Noord-Ierse Linfield, de Griekse kampioen PAOK en vooral de Noorse kampioen LSK Kvinner in een moeilijke groep. Maar paars-wit stond meer dan zijn spreekwoordelijk mannetje. Het won al zijn wedstrijden en mag ongeslagen naar de 1/16e finales met 32 teams.

   

  In de derde en laatste match was een punt voldoende tegen Linfield, maar het werden er drie. Paars-wit domineerde de eerste helft. Deloose scoorde halfweg na een knappe dribbel, die buiten het strafschopgebied begon, en ze werkte met een knal in de verste hoek af. Tien minuten later maakte Deloose er 0-2 van. Ze zette zich centraal voor doel door en werkte deze keer van dichtbij af.

   

  Linfield kreeg kort na de rust een penalty na een fout van doelvrouw Odeurs. De Noord-Ierse aanvoerdster McGuinness zette de kans om. Anderlecht panikeerde niet. Coryn zorgde tien minuten na de aansluitingstreffer opnieuw voor een comfortabele voorsprong: 1-3. 

  Fase per fase

  1. 13-08-2019.
  2. 16 uur 07.
  3. 16 uur 06. Anderlecht Ladies verslaan Noorse kampioen voor een 6 op 6. De Anderlecht Ladies blijven voorlopig foutloos in de CL voor vrouwen. Paars-wit behaalde zaterdag voor eigen publiek in het Lotto Park een tweede zege op rij. Het Noorse LSK Kvinner ging met 3-2 voor de bijl. Een straffe overwinning, want LSK Kvinner is de huidige kampioen van Noorwegen en haalde vorig jaar de kwartfinales in de CL. Voor Anderlecht scoorden Laura Rus, aanvoerster Laure Deneve en invaller Mariam Abdulai Toloba.
  4. 10-08-2019.
  5. 20 uur 30. Anderlecht hakt Grieken in de pan. Anderlecht heeft zijn kandidatuur voor een plek in de groepsfase kracht bijgezet met een overtuigende prestatie tegen de Grieken van PAOK. Uitblinkster was De Caigny met 3 goals, de andere goals kwamen van de Roemeense aankoop Rus en de jonge Tison. De volgende match zaterdag wordt wellicht cruciaal voor de groepswinst, want dan is LSK uit Noorwegen de tegenstander. Die ploeg won eerder op de dag ook al ruim tegen Linfield.
  6. De Roemeense Rus was goed voor 1 van de 5 goals. 20 uur 25.
  7. Vincent Kompany en Marc Coucke zagen dat het goed was. 20 uur 24.
  8. De "verbannen" doelman Didillon was een opgemerkte gast in de tribunes. 20 uur 23.
  9. 18 uur 06. Halen de vrouwen de groepsfase? De vrouwen van Anderlecht proberen zich op een toernooi dat ze zelf organiseren te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Ze moeten dan groepswinnaar worden in een poule met ook nog LSK (Noo), Linfield (NIe) en PAOK (Gri).