• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jonge Flames verlaten EK U19 zonder goal en zonder punten

  De Belgische meisjes hebben ook hun 3e en laatste groepswedstrijd op het EK U19 in Schotland verloren: Engeland was met 0-1 te sterk. De jonge Red Flames vochten moedig voor de gelijkmaker, maar schoten in de vijandige 16 tekort. Spanje en Duitsland waren vooraf al zeker van de 1/2e finales, Duitsland is groepswinnaar.

  Tegen Engeland stond alleen nog maar de eer op het spel. Zowel België, als Engeland kwam met een 0 op 6 aan de aftrap en was uitgeschakeld voor de halve finales.

   

  Engeland had de bovenhand voor de rust, maar Park kon de kansen niet afwerken. Op het halfuur soleerde Salmon makkelijk voorbij 2 Belgische verdedigsters, waarna ze van dichtbij voorbij Bastiaen knalde. De voorsprong was verdiend voor de Engelse meisjes.

   

  Na de rust ging België op zoek naar de gelijkmaker tegen een stevig voetballende tegenstander. De laatste pass kwam er evenwel niet uit, zodat het enkel blij dreiging bleef, niet bij grote kansen.

   

  Dan maar van afstand dacht de pas ingevallen Cordier. Haar schot van buiten de 16 werd door Ramsey acrobatisch over de lat getikt. Het was het begin van een goeie Belgische periode.

   

  Naar het einde toe kwam Engeland weer meer opzetten. In de extra tijd kopte Pike op de lat, in de rebound stond Bastiaen op de goeie plek.

   

  België verlaat zo zonder goals en zonder punten het EK: tegen Spanje (2-0) en Duitsland (5-0) gingen de Flames ook onderuit. Ze zaten wel in een heel zware groep. Duitsland-Spanje was de match voor de groepswinst, Duitsland had genoeg aan een 0-0 op doelsaldo. Spanje klopte vorig jaar Duitsland in de EK-finale.

  Fase per fase

  1. 18 uur 55. Afgelopen: 3e verlies voor België. De jonge Belgische voetbalvrouwen hebben ook hun derde EK-duel met een nederlaag afgesloten. Ze probeerden moedig de 1-0-achterstand uit te wissen, maar in de derde helft liep het te vaak fout. België had 1 heel goeie kans met een afstandsschot, Engeland raakte in de extra tijd de lat. België eindigt laatste in de groep met 0 op 9, Engeland is 3e met 3 op 9. Spanje en Duitsland stoten door naar de 1/2e finales, Duitsland is na hun 0-0 groepswinnaar.
  2. 17 uur 50. Rusten met een achterstand. De Red Flames staan 0-1 in het krijt na 45 minuten voetballen. Engeland heeft de bovenhand, maar kon die niet uitdrukken in meer dan 1 goal. Iets voor het half uur soleerde Salmon voorbij 2 Belgische verdedigers langs de linkerkant en trapte dan van dichtbij hard in doel. .
  3. 17 uur 30. Salmon dribbelt Belgische verdediging zoek en knalt Engeland op voorsprong op het EK U19.

   Salmon dribbelt Belgische verdediging zoek en knalt Engeland op voorsprong op het EK U19

  4. 16 uur 44. Laatste groepsmatch voor uitgeschakelde Belgen. Om 17u trappen België en Engeland hun derde en laatste groepsmatch af op op het EK U19 in Schotland voor vrouwen. Na nederlagen tegen Spanje en Duitsland kunnen de Belgische meisjes niet meer doorstoten. Ook Engeland haalde 0 op 6. Dit wordt dus een match voor de eer.