Duitsland was een maatje te groot voor België.

Jonge Red Flames moeten inpakken op EK U19 na Duitse demonstratie

za 20 juli 2019 00:25
Belgie - Duitsland EK U19 voetbal vrouwen

Op het EK U19 zijn de jonge Red Flames na 2 groepswedstrijden al uitgeschakeld. De Belgische meisjes verloren met zware 0-5-cijfers van Duitsland, dat samen met Spanje doorstoot naar de halve finales.

Na de 2-0-nederlaag tegen Spanje in de openingswedstrijd stonden het jonge België met de rug tegen de muur. Tegen grootmacht Duitsland hielden de Belgische U19 ruim een halfuur de nul, tot Anyomi de ban brak met een fraaie vrije trap. Krumbiegel maakte er nog voor de rust 0-2 van.

In de tweede helft ging het Duitse eenrichtingsverkeer gewoon door. Kössler poeierde van erg ver de 0-3 binnen en de jonge Flames gaven de 0-4 cadeau, na slordig uitvoetballen. In de slotfase kopte Ebert nog de zware 0-5 cijfers op het bord.

België is na 2 wedstrijden al zeker uitgeschakeld en kan maandag tegen Engeland proberen om de nul nog weg te vegen. Duitsland en Spanje zijn al zeker van een plaats in de halve finales en spelen maandag om de groepswinst.

Rust

De uitschakeling wenkt voor de Belgische meisjes bij een 0-2-ruststand. De jonge Red Flames hielden tegen een sterker Duitsland lang stand, tot Anyomi een vrije trap in het dak van het doel mikte. Vlak voor de rust maakte Krumbiegel er 0-2 van.