• home
 • video
 • pas verschenen

  Afellay tekent contract bij PSV: "Voelt goed hier weer te zijn"

  De voetbalclubs op deze aardbol proberen hun ploegen te versterken met het oog op een nieuw seizoen. Volg de internationale transfermarkt hier op de voet.

  Fase per fase

  1. Afellay speelt volgend seizoen weer bij PSV

   Ibrahim Afellay heeft een contract van een jaar ondertekend bij zijn ex-club PSV. De 33-jarige winger was in maart al teruggekeerd naar de ploeg waarmee hij tussen 2004 en 2011 4 keer kampioen werd. "Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi dat ik bij PSV deze kans weer krijg", zegt de man die na Eindhoven voor Barcelona, Schalke, Olympiakos en Stoke speelde. "Ik heb hier 15 jaar doorgebracht en de mentaliteit past perfect bij mij. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan."
  2. PSV-coach Van Bommel: "Ibi brengt flink wat ervaring mee"

   Na huidig PSV-coach Mark van Bommel is Afellay de middenvelder met de meeste PSV-competitieduels in de benen deze eeuw. 179 tegenover 159 stuks. Van Bommel is content: "Ibi heeft bepaalde eigenschappen die elke trainer graag in zijn groep heeft. En hij brengt flink wat ervaring mee." Afellay is ondertussen fysiek weer helemaal in orde. Hij werkte maandenlang met de fysiektrainers van de club om weer fit te worden. De volgende stap is trainen en spelen met de A-selectie. Van 2007 tot 2016 speelde Afellay ook 53 keer voor Oranje.
  3. Ajax verliest Sinkgraven aan Leverkussen

   De 23-jarige polyvalente linkspoot heeft voor 4 jaar bij Bayer Leverkussen getekend. Bij de Duitse club komt Sinkgraven Peter Bosz tegen. Onder hem speelde de Nederlander in het seizoen 2016/2017 24 matchen bij het eerste elftal. Nadien verloor hij door blessureleed zijn basisplaats. Met de transfer zou zo'n 5 miljoen euro gemoeid zijn.
  4. Paul Pogba: "Nieuwe uitdaging"

  5. Pogba zinspeelt op grote transfer

   Paul Pogba zal Manchester United na drie jaar verlaten. Dat heeft de 26-jarige Fransman (bijna) met zoveel woorden gezegd op een bijeenkomst in Tokio. "Het is misschien wel het juiste moment om buiten Engeland op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Het zijn mooie jaren geweest in Manchester, met heel mooie en heel slechte momenten. Bij elke club maak je 'up and downs' mee. Dat was hier niet anders." Volgens Britse media gaat Pogba kiezen uit twee clubs: Real Madrid of Juventus. Hij speelde eerder al voor Juventus. Vooral bij Real wordt hij al langer uitdrukkelijk genoemd.