• home
 • video
 • pas verschenen

  Pogba kondigt vertrek bij United aan: "Nieuwe uitdaging buiten Engeland"

  De voetbalclubs op deze aardbol proberen hun ploegen te versterken met het oog op een nieuw seizoen. Volg de internationale transfermarkt hier op de voet.

  Fase per fase

  1. Paul Pogba: "Nieuwe uitdaging"

  2. Pogba zinspeelt op grote transfer

   Paul Pogba zal Manchester United na drie jaar verlaten. Dat heeft de 26-jarige Fransman (bijna) met zoveel woorden gezegd op een bijeenkomst in Tokio. "Het is misschien wel het juiste moment om buiten Engeland op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Het zijn mooie jaren geweest in Manchester, met heel mooie en heel slechte momenten. Bij elke club maak je 'up and downs' mee. Dat was hier niet anders." Volgens Britse media gaat Pogba kiezen uit twee clubs: Real Madrid of Juventus. Hij speelde eerder al voor Juventus. Vooral bij Real wordt hij al langer uitdrukkelijk genoemd.
  3. Moussa Diaby van Parijs naar Leverkusen

   De 19-jarige Diaby heeft een contract van 5 jaar getekend bij Bayer Leverkusen in Duitsland. PSG moet een minimum van 30 miljoen euro aan transferinkomsten hebben om aan de voorwaarden van de FFP (Financial Fair Play) te voldoen en gaat nu op zoek naar geld. De verkoop van Diaby levert hen al 15 miljoen op en enkele andere jonge spelers zouden ook al op de verkoopslijst van de Parijse club staan. "Diaby is een pijlsnelle aanvaller, die technisch begaafd is. Hij past perfect in onze toekomstplannen", zegt Simon Rolfes, sportief directeur van Bayer Leverkusen. De youngster kwam het voorbije seizoen 34 matchen in actie, waarvan 14 keer in de basis.
  4. Isak ruilt Dortmund voor Real Sociedad

   Real Sociedad heeft Alexander Isak losgeweekt bij Dortmund. De jonge aanvaller, het voorbije halfjaar uitgeleend aan Willem II, heeft in San Sebastian een contract voor 5 seizoenen ondertekend. Isak (19) was bij Willem II goed voor 13 goals in 16 matchen. Real Sociedad, de club van Adnan Januzaj, heeft volgens de Spaanse media 6,5 miljoen euro op tafel gelegd voor de jonge Zweed. Dortmund zou wel een terugkoopclausule hebben.
  5. Argentijnse international Mercado ruilt Sevilla voor Qatar

   De Qatarese club Al-Rayyan heeft Gabriel Mercado aan zich gebonden. De Argentijnse 22-voudige international speelde de voorbije 3 jaar bij Sevilla in Spanje. De duur is niet bekend, maar volgens de Spaanse media gaat het om 1 jaar. De verdediger speelde vóór Sevilla 10 seizoenen in eigen land bij Racing Club, Estudiantes en River Plate).