• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem en KV Oostende in balans, Charleroi verliest van Metz

  Onze profclubs zijn begonnen aan de voorbereiding op een nieuwe campagne. Blijf hier op de hoogte van hun wedervaren in hun oefenduels.

  16 juli
  Metz (Fra) Charleroi 2-1
  Zulte Waregem KV Oostende 1-1
  Raeren-Eynatten (3 ama) Eupen 1-7

  Fase per fase

  1. Eupen houdt schietoefening tegen ploeg uit Derde Amateur

   KAS Eupen heeft stevig uitgepakt tegen streekgenoot Raeren-Eynatten. Op het veld van de ploeg uit Derde Amateur werd het 1-7. De Panda's scoorden 4 keer voor de rust en 3 keer erna.
  2. Zulte Waregem en Oostende houden elkaar in evenwicht

   Zulte Waregem en Oostende hebben in een West-Vlaamse oefenwedstrijd 1-1 gespeeld. Bjørdal maakte net voor de pauze de 1-0. Nieuwe aanwinst Oberlin had eerder al een strafschop gemist voor Essevee. Guri maakte rond het uur gelijk voor Oostende. Beide ploegen drongen nog aan op winst maar de eindstand bleef gelijk aan de Gaverbeek.
  3. Charleroi verliest van kampioen uit Ligue 2

   Charleroi heeft een oefenpot tegen FC Metz verloren. De Franse promovendus won thuis met 2-1. De Carolo's kwamen al na 4 minuten op achterstand, maar Dessoleil maakte vlak voor rust gelijk. In de 79e minuut scoorde Niane het winnende doelpunt voor Metz. De gelijkmaker voor Charleroi strandde vlak voor tijd op de lat.
  4. Club Brugge zet Union opzij

   In een oefenwedstrijd in Knokke-Heist heeft Club Brugge Union geklopt met 3-2. Het merendeel van de goals viel in de 1e helft, waarin Mechele, Deli en Amrabat de 0-1 van Niakaté omkeerden. Na de rust maakte Young er nog 3-2, maar daar bleef het bij.