• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassend Oekraïne mag beker in de lucht steken op WK U20

   Oekraïne heeft bewezen een aanstormende gouden generatie voetballers te hebben. Het won in Polen de wereldbeker bij de U20. Het klopte in de finale de jonge Zuid-Koreanen door een vroege penaltygoal uit te wissen: 3-1. Op de erelijst volgt Oekraïne Engeland op.

  In een onuitgegeven finale op het WK U20 nam Zuid-Korea al heel snel de bovenhand. Het land werd geholpen door de scheidsrechter. Die wees naar de stip en nadat de VAR de fase uitvoerig had bestudeerd, zette Valencia-speler Lee Kang-in de elfmeter succesvol om: 0-1.

   

  Maar Oekraïne liet zich niet uit het lood slaan en voerde de druk op in de zoektocht naar de gelijkmaker. Die kwam er dankzij Soeprjacha nog voor de koffie. De spits van Dinamo Kiev mocht even na de rust al opnieuw vieren want hij zorgde ook voor de 2-1. Hij mikte het leer netjes in de verste hoek en draaide de partij zo eigenhandig om. Hij bewees zo het gelijk van zijn trainer die topschutter Sikan op de bank had gezet.

   

  Een Zuid-Koreaanse gelijkmaker kwam er ei zo na, maar Loenin keepte sterk en hield de kopbal van Lee Jae-ik uit zijn kooi. Het was opnieuw een Dinamo Kiev-speler die voor de beslissende 3-1 zorgde. Niet Soeprjacha, maar Tsitajsjvili trof raak na een snelle tegenaanval. Hij snoepte de bal af op zijn eigen speelhelft, liep er de zestien mee in en scoorde. 

  Bekijk de vier doelpunten uit Oekraïne - Zuid-Korea:

  De individuele prijzen na het toernooi

  Fase per fase

  1. 19 uur 50. Tsitajsjvili loopt alles en iedereen voorbij en knalt de 3-1 tegen de touwen.

   Tsitajsjvili loopt alles en iedereen voorbij en knalt de 3-1 tegen de touwen

  2. 19 uur 14. Met zijn tweede van de avond brengt Soeprjacha Oekraïne op voorsprong: 2-1!

   Met zijn tweede van de avond brengt Soeprjacha Oekraïne op voorsprong: 2-1!

  3. 18 uur 36. Soeprjacha maakt gelijk voor Oekraïne : 1-1!

   Soeprjacha maakt gelijk voor Oekraïne : 1-1!

  4. 18 uur 05. Lee Kang-intrapt Zuid-Korea op voorsprong vanaf de stip.

   Lee Kang-intrapt Zuid-Korea op voorsprong vanaf de stip

  5. 15-06-2019.
  6. 23 uur 53. Ecuador pakt brons. In de kleine finale van het WK U20 heeft Ecuador Italië geklopt met het kleinste verschil: 1-0. Mina maakte in de eerste verlenging de enige goal van het duel. Kort daarvoor had Olivieri nagelaten om de Italianen op voorsprong te trappen vanaf de stip.
  7. 14-06-2019.
  8. 22 uur 45. Bekijk de samenvatting van Ecuador - Zuid-Korea op het WK U20 (0-1).

   Bekijk de samenvatting van Ecuador - Zuid-Korea op het WK U20 (0-1)

  9. 22 uur 27. Zuid-Korea kruipt op einde door oog van de naald. Zuid-Korea speelt voor het eerst in zijn geschiedenis de finale van het WK U20. Zuid-Korea had genoeg aan een goal in de eerste helft om Ecuador af te houden. Beide landen hadden genoeg kansen om meer te scoren, maar de Zuid-Koreanen misten grote kansen en mochten op het einde van de match hun doelman danken voor enkele cruaciale reddingen. Bekijk hier de beelden.
  10. 22 uur 20. Ook Ecuador ziet zijn gelijkmaker afgekeurd door de VAR in de toegevoegde tijd op het WK U20.

   Ook Ecuador ziet zijn gelijkmaker afgekeurd door de VAR in de toegevoegde tijd op het WK U20