• home
 • video
 • pas verschenen

  Penalty op de paal kost jonge Duivels een WK-ticket in Brazilië

  De Belgische U17-ploeg is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK in Brazilië. In het barrageduel tegen Hongarije gingen de jonge Duivels na een strafschoppenreeks (5-4) onderuit.

  Fase per fase

  1. 15 uur 20. Spannend tot het einde. België had zich op het EK in de Ierse hoofdstad na groepswinst geplaatst voor de kwartfinales. Daarin verloren de jongens van bondscoach Bob Browaeys zondag met 0-3 van Nederland. Omdat de Belgen een van de twee beste verliezende kwartfinalisten waren, mochten ze een play-off-duel spelen tegen Hongarije met als inzet een WK-ticket. Chris Kalulika bracht België in de 56e minuut op voorsprong. Vijf minuten later maakte György Komaromi gelijk. Vermits daarna niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. België verloor daarin met 4-5. Mathias De Wolf faalde als enige vanop de stip. Vier jaar geleden wonnen de jonge Duivels brons op het WK in Chili. In 2007 werd de Belgische U17 bij hun WK-debuut in de eerste ronde uitgeschakeld. Later op de dag staan in Dublin de halve finales van het EK op het programma, Nederland-Spanje en Frankrijk-Italië. Die vier landen zijn er ook zeker bij op het WK. .
  2. 16-05-2019.
  3. 21 uur 55. Oranje zeker van het WK, Rode Duivels krijgen herkansing. Nederland is als halve finalist zeker van deelname aan het WK U17 in Brazilië later dit jaar. De Rode Duivels krijgen later nog een herkansing. Het vijfde Europese ticket wordt verdeeld in een minitoernooi.
  4. 21 uur 52. EK eindigt in kwartfinales voor U17. België heeft een duidelijke 0-3-nederlaag geleden tegen Nederland. Niet alleen de cijfers waren duidelijk, ook op het veld was het verschil goed merkbaar. De jonge Duivels slikten twee goals voor de rust en eentje er na. Bekijk de beelden hieronder. Vooral de 0-2 van Nederland was erg knap.
  5. 21 uur 35. Hoever maakt het af voor de jonge Nederlandse ploeg: 0-3.

   Hoever maakt het af voor de jonge Nederlandse ploeg: 0-3

  6. 20 uur 42. Salah-Eddine zet de U17 van Nederland op 0-2 met een heerlijke volley.

   Salah-Eddine zet de U17 van Nederland op 0-2 met een heerlijke volley

  7. 20 uur 32. Sontje Hansen opent de score voor Nederland tegen de jonge Rode Duivels: 0-1.

   Sontje Hansen opent de score voor Nederland tegen de jonge Rode Duivels: 0-1

  8. 20 uur . Livestream. U kunt de jonge Belgen bezig zien op het kanaal van Ketnet of hierboven in onze livestream. Geert Heremans zorgt voor deskundige commentaar.
  9. 12-05-2019.
  10. 22 uur 12. En nu tegen de titelverdediger. Zondag staan de Belgen in de kwartfinales tegenover Nederland, dat tweede werd in groep B (na Frankrijk, voor Engeland en Zweden). Vorig jaar won Nederland de finale van Italië na een strafschoppenreeks. De top vier van het EK verzekert zich van een deelnamebewijs voor het WK later dit jaar in Brazilië. Het vijfde Europese ticket wordt verdeeld in een minitoernooi met de vier verliezende kwartfinalisten. .