• home
 • video
 • pas verschenen

  Rodriguez wil niet bij Bayern blijven, Sturridge en Moreno weg bij Liverpool

  De voetbalclubs op deze aardbol proberen hun ploegen te versterken met het oog op een nieuw seizoen. Volg de internationale transfermarkt hier op de voet.

  Fase per fase

  1. 20 uur 41. Everton zwaait Jagielka uit. Bij Everton hebben ze na 12 jaar afscheid genomen van verdediger Phil Jagielka, die net geen 400 matchen speelde voor de blauwhemden uit Liverpool. Het is nog niet duidelijk of de 36-jarige Jagielka ook effectief stopt met voetballen.
  2. 20 uur 12. Liverpool neemt afscheid van Sturridge en Moreno. Bij Liverpool is volgend seizoen geen plaats meer voor Daniel Sturridge en Alberto Moreno. De 29-jarige Sturridge scoorde in 116 duels voor Liverpool 50 keer, maar door blessures was hij helemaal weggetuimeld in de pikorde. Hetzelfde probleem kende Alberto Moreno, die zijn plek op de linksachter moest afstaan aan Andrew Robertson.
  3. 16 uur 52. Rodriguez wil niet bij Bayern blijven. James Rodriguez verlaat Bayern München. De Colombiaan werd door Real Madrid voor twee seizoenen uitgeleend aan Bayern, dat een koopoptie had van 42 miljoen euro. Rodriguez heeft zelf aan de club gevraagd om die niet te lichten, zegt directievoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. De middenvelder keert zo terug naar Real Madrid, al is het afwachten wat daar de plannen zijn met de Colombiaan.
  4. 16 uur 49. In principe is het besluit over James nu genomen. Hij heeft me persoonlijk gevraagd geen gebruik te maken van zijn koopoptie. Hij wil elke wedstrijd spelen en een basisspeler zijn. Die garantie kan Bayern hem niet geven. Karl-Heinz Rummenigge.
  5. 04-06-2019.
  6. 15 uur 45. Edimilson Fernandes verhuist van West Ham naar Mainz. Edimilson Fernandes heeft een contract voor vier jaar getekend bij Mainz. De 23-jarige Zwitser speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij Fiorentina met Kevin Mirallas en wordt nu door de Londense club verkocht aan de Duitse eersteklasser. Fernandes heeft 8 caps voor de nationale ploeg en had met een assist een aandeel in de ruime 5-2 zege tegen België in de Nations League.
  7. 15 uur 44.