• home
 • video
 • pas verschenen

  Warmste Match wordt Natste Match, maar Heist laat wel zijn hart zien

  Warmste Match

  def. gest.
  21

  De warmste match is gedeeltelijk en redelijk letterlijk in het water gevallen. Na de eerste helft werd beslist om de match voortijdig stop te zetten bij een 2-1-tussenstand voor Heist, dat als winnaar deze (halve) warmste match afsluit.

  Wedstrijdgegevens

  • Man van de Match: De hele Heistse ploeg. Dankzij hen en onder meer hun trainer Bart Bosmans ging er maar liefst 11.000 euro naar het goede doel Beyond the Moon. Een prachtig gebaar van de club, dat een staande ovatie verdient.
  • Spelbreker van de Match: Zonder enige twijfel: de regen. Het viel met bakken uit de lucht en zorgde ervoor dat de Warmste Match werd omgedoopt in de Natste Match.
  • Goede doel van de Match: Deze wedstrijd stond in het teken van het goede doel Beyond the Moon. Een prachtig initiatief dat families met een ernstig ziek kind de gelegenheid biedt om te genieten van een onvergetelijke, kosteloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving.

  Doelpunten

  13' Doelpunt Sevadlin Stefanov 1-0

  30' Doelpunt Robbe Delen 2-0

  37' Doelpunt Jonathan De Mesmaecker 2-1

  Sporza in het spoor van de U17 van Heist voor de Warmste Week

  Heist knokt zich op voorsprong op lastig bespeelbaar veld

  De U17 van Heist en Wechelderzande maakten zich op voor een match in bijzonder moeilijke omstandigheden. De regen viel met bakken uit de lucht en maakte van het veld een drassige modderpoel. 

   

  Toch lieten de manschappen van Heist-coach Bosmans dat niet aan hun hart komen. Ze openden het eerste kwart (de wedstrijd zou worden gespeeld in 4 keer 20 minuten) met vrank en vrij voetbal en kozen resoluut voor de aanval.

   

  Dat loonde al na een goeie 13 minuten spelen. Een zeer bedrijvige Lander Gerits was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor diepe spits Sevdalin Stefanov, die de bal maar binnen had te leggen. Wechelderzande kwam er slechts sporadisch aan te pas in de eerste 20 minuten. Het was Heist dat dirigeerde en met een 1-0-voorsprong het eerste kwart afsloot.

  Dit waren de hoogtepunten:

  Scheidsrechter legt match stil na eerste helft

  Ook in het tweede kwart bleef de regen naar beneden gutsen. Het veld werd alsmaar minder bespeelbaar en dat vertaalde zich ook naar het spelbeeld. De spelers van beide ploegen hadden duidelijk moeite met de zompige grasmat.

   

  Dat belette hen echter niet om toch elk één keer te scoren. Op het halfuur verdubbelde Heist de voorsprong. Assistkoning Gerits schotelde opnieuw een ploegmaat een doelpunt voor. Deze keer was het Robbe Delen, geen familie van Jef, die de honneurs mocht waarnemen. 

   

  Maar ook Wechelderzande pikte een goaltje mee. Een terugspeelbal bij Heist bleef steken op het ondertussen helemaal onder water gelopen veld en belandde uiteindelijk bij Jonathan De Mesmaecker, die milderde.

   

  De 2-1 was meteen ook de eindstand. Twee keer twintig minuten voetballen bleek de limiet voor dit veld, dat verdronk in de regen. De scheidsrechter besliste om de match stil te leggen en daar leek iedereen zich bij aan te sluiten. De warmste match kende zo een onverwacht einde, maar toch kirde iedereen na afloop van plezier. De vreugdetaferelen achteraf in de kleedkamers maakten veel goed en gaven toch nog wat extra warmte aan deze 'natte' Warmste Match.

  "Het bleef maar regenen en regenen"

  Scheidsrechter Herman stond Sporza na afloop te woord voor een woordje uitleg over zijn beslissing om de match stil te leggen. "Het bleef maar regenen en het werd ook steeds erger. Het veld is gewoon niet langer bespeelbaar. Dat is zeer jammer, maar ik moet ook aan de veiligheid van de spelers denken."

  Coach Marc Bosmans wordt op handen gedragen

  "Dit was iets zeer speciaals, om nooit meer te vergeten"

  Ondanks de afgelasting toonden de spelers van Heist zich toch tevreden met de Warmste Match. Ze hadden er zichtbaar van genoten.

   

  • Robbe Delen (Heist-speler): "Het voelde fantastisch dat de supporters, die normaal de eerste ploeg komen steunen, nu ook eens voor een match van ons opdaagden. Normaal staan enkel onze ouders aan de kant van het veld, dus dit was toch iets zeer speciaals."
   
  • Lander Gerits (Heist-speler): "Ik denk dat we uiteindelijk verdiend gewonnen hebben. Zeker op basis van de eerste 20 minuten. Het is jammer dat we niet kunnen verder spelen, maar nu is het tijd voor een feestje."

  "Prachtig om te zien hoe iedereen meeleefde"

  Voor de match kreeg kankerpatiëntje Arne (6 jaar) een dikke cheque overhandigd van de club Heist. Daarmee kan de jonge knaap, op initiatief van het goede doel Beyond the Moon, samen met zijn gezin op een welverdiende en deugddoende vakantie. 

   

  • De ouders van Arne: "Wij willen iedereen en dan vooral geldschieter en coach Bart Bosmans heel hard bedanken. Het was prachtig om te zien hoe iedereen meeleefde. Aan heel Heist: 'Een dikke dankuwel'. We hebben ervan genoten."

  Fase per fase

  1. 20 uur 28. Warmste match wordt afgelast.

   Warmste match wordt afgelast

  2. 20 uur 19. "Eerste zullen we een feestje bouwen in de kantine met alle supporters en daarna gaan we waarschijnlijk nog naar een fuif.". Heist-speler Lander Gerits.
  3. 20 uur 18. Wechel maakt de aansluitingstreffer nadat de bal 2 keer blijft plakken.

   Wechel maakt de aansluitingstreffer nadat de bal 2 keer blijft plakken

  4. 20 uur 13. "Ik moet ook denken aan de veiligheid van de spelers. Jammer dat het juist nu moet gebeuren, maar het is niet anders.". De scheidsrechter.
  5. 20 uur 12. WEDSTRIJD AFGELAST. Daar is de bevestiging. De stadionomroeper kondigt het einde van de wedstrijd aan. Het veld is niet langer bespeelbaar, luidt het.
  6. 20 uur 11. Het veld ligt er ondertussen wel heel slecht bij. Zo slecht zelfs dat de wedstrijd misschien vroegtijdig stil gelegd zal worden.
  7. 20 uur 08. Wechelderzande met de aansluitingstreffer. Wechelderzande scoort uit het niets een eerste keer. Bij Heist vergeten ze even de erbarmelijke staat van het veld en willen ze de bal terugspelen op de keeper. De bal blijft liggen op het drassige veld en belandt uiteindelijk bij De Mesmaecker die voor de 2-1 zorgt.
  8. 20 uur 06. Nummer 9 centraal op het veld. Michiel Rotsaer kan net niet bij de bal aan de tweede paal op een vrije trap. Rotsaer speelt met het nummer 9, toch opmerkelijk voor een centrale middenvelder.
  9. 20 uur 05. Heist komt op 2-0.

   Heist komt op 2-0