Niet België maar Italië mag komende zomer deelnemen aan het EK voor -19-jarigen. België had moeten winnen tegen Oekraïne, maar slikte 3 goals in de slotfase.

BELGIE Oekraïne 2-5
Servië Italië 0-2

17:35

België redt het niet tegen Oekraïne

De -19-jarigen moesten beter doen dan Italië om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het EK. Boussaid maakte na 69 minuten gelijk tegen Oekraïen, maar omdat de Italianen op voorsprong stonden tegen Servië moesten de jonge Duivels alles of niets spelen in de slotfase. Ze liepen ze nog 3 keer in korte tijd op een Oekraïens mes: 2-5. Bij België ontbrak in vergelijking met de vorige duels wel sterspeler Yari Verschaeren.
17:31
23/03/19
13:57
De nationale -19-jarigen boeken een 4 op 6 in Italië.
13:54
13:51
Loïs Openda scoort aan de lopende band. Na zijn doelpunten tegen Italië (2-2) scoort hij nu ook 2 keer tegen Servië.
13:48

Jonge Duivels kloppen Servië (0-2)

Na het gelijkspel tegen gastland Italië (2-2) hebben de Belgische -19-jarigen hun generatiegenoten uit Servië verslagen (0-2). Club-aanvaller Loïs Openda maakte beide doelpunten: eerste vanaf de stip, daarna een veldgoal.
20/03/19
17:06

2-2-gelijkspel in eerste match

België is met een 2-2-gelijkspel tegen gastheer Italië begonnen aan de eliteronde voor het EK. Na 4 minuten klom Italië dankzij Esposito al op voorsprong, maar Openda maakte na 25 minuten gelijk vanaf de stip. Een minuut later hadden de Italianen al opnieuw een bonus te pakken, maar de spits van Club Brugge was na 52 minuten weer trefzeker vanaf 11 meter. België speelde met: Shinton, Lissens, Leyssens, Baiye, Boussaid (66' Masangu), Pletinckx, Lutonda, Reyners, Openda (90' Ngonge,), Paulet (92' Theate), Verschaeren.
17:05
19/03/19
17:14

Bekendste namen

De meest tot de verbeelding sprekende naam bij de U19 is Yari Verschaeren, de groeibriljant van Anderlecht. Andere namen die bekend in de oren klinken zijn Lois Openda en Cyril Ngongé, die allebei al speelminuten kregen bij Club, en Ewoud Pletinckx, die sinds kort in de basis staat bij Zulte Waregem.
17:14
Yari Verschaeren is de blikvanger bij de jonge Duivels
17:13
De Rode Duivels U19 moeten zich als groepswinnaar zien te plaatsen om naar het EK door te stoten. De match van woensdag tegen gastland Italië wordt al meteen een sleutelduel.